Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверка установи: Крайбрежната алея във Варна не е безопасна за пешеходци

| обновено на 27.06.22 в 16:44

Движението по крайбрежната алея първа във Варна не е безопасно, тя не е пригодена за използване от автомобили и пешеходци едновременно.  Това заяви след съвместна проверка на областна администрация, КАТ и  общината, държавният експерт в агенцията „Безопасност на движението по пътищата“ Иван Петков. След поредица от сигнали на граждани, че алеята е опасна, тъй като по нея се движат автомобили, преминават пешеходци, а заведенията от двете и страни създават уязвими участъци, е предизвикана днешната проверка.

Дамбата има нужда от ремонт, а ако този ремонт се комбинира с проект за разширяване на крайбрежния път, на който да има пешеходна зона, велоалея и лента за автомобили, то това би бил най-добрият вариант. Ще лобирам пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството това да се случи, каза от своя страна областният управител Благомир Коцев.
Варна е туристически град и не може да остане без достъп до плажа. Трябва да се предвиди разширение на пътя, да бъдат обособени ленти за пешеходци, автомобили и велосипедисти, каза Андрей Василев, изпълнителен директор на фирмата концесионер на варненския плаж, като по думите му държавата трябва да направи тази инвестиция. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Неофициално: България отива на избори

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не са постигнали съгласие по време на удължения срок на преговорите за съставяне на правителство, мандатът ще бъде върнат с празна папка, и България отива на избори. Това съобщиха неофициално високопоставени източници от двете партийни централи на коалициите, цитирани от БГНЕС. Днес в 12 часа изтече срокът, който бе поставила..

публикувано на 19.03.24 в 12:37

Над 700 хиляди лева са изплатени за социални услуги във Варна за януари и февруари

След приемането на Бюджет 2024, Община Варна е изплатила финансови средства в размер на над 700 хиляди лева за социалните услуги в града, съобщиха от пресцентъра на администрацията. " Тези плащания бяха за месеците януари и февруари, защото знаем колко е важно тези услуги да са гарантирани за хората през зимата", поясни  заместник-кметът с ресор..

публикувано на 19.03.24 в 12:30

Във Варна поставят над 2 хиляди нови точки за видеонаблюдение

Над 2 000 нови точки за видеонаблюдение ще бъдат поставени в града, а целта е да бъде осигурена по-голяма сигурност. Това съобщи заместник-кметът по сигурността Илия Коев по време на обръщението си към участниците и гостите на ежегодния Оперативен сбор на командира на Военноморските сили във Варна.  Като част от мерките за сигурността в града ще..

публикувано на 19.03.24 в 12:08

Избраха врачанския митрополит Григорий за наместник-председател на Светия Синод

Светият Синод избра единодушно Врачанския митрополит Григорий за наместник-председател на Светия Синод на Българската православна църква, съобщи  говорителят на Синода Старозагорският митрополит Кипиран Митрополит Григорий ще отговаря за избора на нов патриарх. Той трябва да се организира и проведе в рамките на следващите 4 месеца. 9 от 13..

публикувано на 19.03.24 в 10:54

Бул. "Христо Смирненски" в района на Цветния квартал - труден достъп, пръст, камъни и шум (СНИМКИ)

Продължава ремонтът на булевард „Христо Смирненски“ във Варна в района на Цветния квартал. Камари с пръст и камъни, тръби и строителни отпадъци задръстват района край булеварда. Живеещите там от месеци са подложени на непрекъснат шум. Прахолякът е навсякъде. Алтернативната отсечка за автомобилния трафик е претоварена. " Страшно е -..

публикувано на 19.03.24 в 10:25
Христо Иванов

Христо Иванов: Днес да сме реалисти, към момента няма съгласие за кабинет

Към 9 часа тази сутрин само един от съпредседателите на "Демократична България" Христо Иванов е пристигнал в парламента за преговорите за съставяне на кабинет между двете основни политически сили ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, предаде БНР.  "Днес да сме реалисти", бе лаконичен пред журналисти той. От думите му стана ясно, че на срещата снощи, продължила до 21..

публикувано на 19.03.24 в 09:38

Живеещи на улица "Латинка" пресичат рисковано натоварен булевард заради затруднен достъп до светофар

Заради паркирали автомобили по тротоара е затруднено пресичането на улица "Латинка" във Варна. С този проблем се бори варненецът Димитър Иванов, ангажирал се да сезира редица отговорни институции с надеждата той да бъде разрешен. Тротоарът се използва за временен "паркинг" за автомобили, тъй като в района има няколко автосервиза и гумаджийница...

публикувано на 19.03.24 в 09:35