Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Засякоха и обезвредиха морска мина в Черно Море край Камчия

| обновено на 01.07.22 в 18:17
2
Снимка: ВМС

Морска мина е била прихваната в Черно Море край Камчия. Мината е била забелязана от търговски кораб на 26 (морски) мили в морето. В 17.35 ч. на 30 юни екипажът на вертолет на Военноморските сили открива мината и предава координатите на гранично-полицейския кораб „Каварна“.

 Военните специалисти с катер стигат до мината. Класифицират я като котвена, тип „Ям“, приведена в бойно положение. В 20.50 ч. мината е унищожена с контролиран взрив от групата водолази-взривчици.

Военноморските сили продължават да поддържат готовност за обследване и противоминни действия, за да осигурят свободното корабоплаване в българските морски пространства, съобщават от ВМС.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Голям пожар на пътя Варна - Бургас, отклониха движението

Голям пожар е възникнал на пътя Варна- Бургас. Движението е отклонени, съобщават от МВР-Варна.  Маршрутът, по който се пренасочва автомобилния трафик е: Републикански път III 904 -  с.Старо Оряхово, гр.Долни чифлик, гр.Дългопол / Айтоски проход/. Промяната ще бъде в сила до окончателното подсигуряване на участъка за безопасно преминаване.

публикувано на 08.08.22 в 17:31

15 пъти месечно се транспортират едрогабаритни отпадъци във Варна

15 пъти месечно специализирани автомобили на сметопочистващите фирми извършват транспортиране на едрогабаритни отпадъци /ЕГО/ до 1,5 м3, поставени до съдовете за битови отпадъци. Гражданите могат да изхвърлят шкафове, дивани, матраци, фотьойли, кресла, столове, маси, мокети, килими и др. Необходимо е едрогабаритните отпадъци да бъдат поставени един..

публикувано на 08.08.22 в 17:25

Разрешиха екстрадицията на руснака, изгорил паспорта си във Варна

Варненският Окръжен съд допусна екстрадицията на 46-годишния руски гражданин Алексей А., който изгори паспорта си пред Генералното консулство на Русия във Варна. В страната си мъжът е издирван от властите. Там е разследван за укриване на данъчни задължения в особено големи размери. Обвинен е, че като директор на дружество се е сдобил с данните за..

публикувано на 08.08.22 в 17:07

Българи, руснаци и украинци на протест във Варна против екстрадирането на руснак, изгорил паспорта си

Българи, руснаци и украинци излязоха на протест пред съдебната палата на Варна, където съдът разглежда искане на руската държава за екстрадирането на руския гражданин Алексей Алчин, който от пет години е в страната ни, защото пред сградата на Генералното консулство на Русия е изгорил паспорта си. Според протестиращите, ако съдът одобри..

публикувано на 08.08.22 в 15:34

Нова автобусна линия за Добрева чешма и Телевизионната кула

Нова автобусна линия ще обслужва живеещите в селищните образования „Телевизионна кула” и „Добрева чешма” край Варна. Това решиха днес съветниците от постоянната комисия по „Транспорт” към Общинския съвет. Създаването на новата автобусна линия се налага заради отказа на превозвача от Община Аксаково, който обслужва тези райони, да признае превозните..

обновено на 08.08.22 в 14:36
Българска агенция по безопасност на храните

Кибератака към сайта и сървърите на БАБХ

Кибератака към сайта и сървърите на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Тя е установена на 6 август 2022 г. и към момента не е възможно да се използва пълният набор от функционалности и услуги, предоставяни от БАБХ. Работи се за възстановяване на електронните услуги, уточняват от Агенцията. Кибератаката не оказва влияние върху..

публикувано на 08.08.22 в 14:35

Предстоят промени в транспортната схема на Варна

Комисията по транспорт одобри промени в транспортната схема на Варна, съобщиха от Варненския общински съвет. С една от тях ще бъде разрешен проблема с превоза на пътници по линии №26, 27 и 28, чиито превозните документи не се признават от оператора Ченсфилд-55“ ЕООД. За целта Комисията за разработване на маршрутните разписания към Община Варна..

публикувано на 08.08.22 в 13:11