Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велополицаите във Варна пазят реда в Морската градина и с електрошоков пистолет

Двама са велополицаите, които се грижат за опазването на обществения ред в Морската градина във Варна. Борислав Георгиев следи за сигурността в приморския парк от 3 години, а Красен Димитров  -  от 5. 

Най-често се сблъскват с хулигански прояви от употребили наркотици младежи, не са рядкост и сигналите за загубени деца. 

От тази година полицаите са въоръжени с електрошокови пистолети, познати като тейзъри. Тейзърите изстрелват електрически заряд, раняваща се на 20 000 волта, но с нисък ампераж, на разстояние до 5 метра. Нарушителите на реда могат да бъдат обезвредени за секунди.

Чуйте повече в репортажа на Даниела Стойнова:



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Традиционно нощно бягане в Морската градина за Деня на Варна

Традиционен вечерен крос - шествие, със светещи челници и гривни, ще бъде организиран за празника на Варна - 15 август, Успение Богородично, съобщават от общинската пресслужба. Инициативата е на iRun . Шествието ще се движи в Морската градина. Групата от хора ще се движи заедно по алеите, като своеобразен "автобус", а участници ще се включват..

обновено на 15.08.24 в 19:01
автор: Светла Косева

Духът на Варна в картините на Светла Косева

В празничния ден на Варна – 15-ти август, в галерия "Ларго" се открива самостоятелна изложба живопис на Светла Косева. Варненката представя 14 живописни платна, повечето създадени специално за представянето ѝ в родния ѝ град. Косева е позната на публиката със своя класически, импресионистичен рисунък, с пастелната, изчистена палитра, с..

публикувано на 15.08.24 в 15:30

Младежи от цялата страна са категорични: Варна е морската столица!

Рано-рано си стоя аз пред радиото, за да получа задължителната си доза сутрешно кафе и изведнъж се оказвам заобиколен от група младежи, които веднага започват буквално да ме бомбардират с въпроси: „Вие кой град избирате – Варна или Бургас?“ Казвам: „Варна разбира се“. „Ама защо избирате Варна, какво ви харесва?“. Обяснявам аз, че според мен въобще..

публикувано на 15.08.24 в 10:27

Оградиха със защитна мрежа Пантеона във Варна

Оградиха със защитна мрежа Пантеона във Варна, за да бъде предпазен от вандалски прояви по време на празничния концерт в Деня на Варна. Две сцени ще бъдат изградени в района. Основните изпълнители са вече, съобщи късно в сряда кметът на Варна във Facebook.  Служители на сектор „Общинска полиция“ към ОД на МВР – Варна и частна охранителна фирма ще се..

публикувано на 15.08.24 в 09:39

Честваме Успение на пресв. Богородица

Светата Църква от древни времена е установила празника Успение на пресв. Богородица. Исторически сведения за живота на Божията Майка след възнесението на Господ Иисус Христос не са запазени. Въпреки това първите християни са съхранили предание за смъртта на пресв. Богородица. Днес ние, православните християни, отдаваме прослава на блажената кончина на..

публикувано на 15.08.24 в 06:05

Във ВСУ „Черноризец Храбър“ учени от седем държави ще коментират новостите в областта на солитоните и нелинейната динамика

Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" посреща за втора поредна година участниците в работна среща, посветена на теорията на солитоните, нелинейна динамика и машинно обучение, която ще се проведе от 16 до 21 август 2024 г. в университета. Форумът събира водещи учени, млади изследователи и студенти от България, САЩ, Румъния, Германия,..

публикувано на 14.08.24 в 14:47

Социално предприятие поема поддръжката на Римските теми във Варна

Почистването на Римските терми вече е възложено на социалното предприятие „ЕКО Центъра за защитена заетост“ към „Семеен център с Мария“, съобщиха от Регионалния център за развитие на социалната икономика във Варна.  Работниците ще поддържат археологическите останки и ще ги почистват няколко пъти месечно. В работата ще се включат..

публикувано на 14.08.24 в 11:21