Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корнелия Нинова: Радев е част от групата, свалила действащото правителство

Снимка: БГНЕС

Президентът не е спрял да критикува това правителство от първия му ден, въпреки че той създаде „Продължаваме промяната”. Смятаме, че той е част от тази група, която свали действащото правителство.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова минути, след като третият мандат бе върнат на Румен Радев неизпълнен.

Нинова бе категорична, че не приема критиката на Румен Радев към БСП, че оставят енергетиката в хаос.

„Има такъв народ” и Слави Трифонов са излъчили министъра в енергетиката. Нямаме никакво желание да носим отговорност за това. Президентът да не се оправдава с наследство, а да назначи министри, които да се справят с проблема, препоръча Корнелия Нинова.

Според нея Радев няма да удължи живота на 47-ото Народното събрание, за да бъде намерено решение за избор на председател на енергийния регулатор. Тя бе категорична, че нов председател на КЕВР не може да се избере за два дни и президентът много добре го знае.

Той бърза да влезе във властта и да управлява, заяви Нинова и продължи: Аз издигнах Румен Радев персонално. Той дължи и двата си мандата на БСП. Гражданите да оценят неговата работа като президент.

Относно състава на бъдещия служебен кабинет, Нинова каза: Президентът ще вземе наши представители в служебния кабинет зад гърба ни, никой не се е обръщал официално. Да се знае, че БСП не участва в служебния кабинет, заяви Нинова.
По публикацията работи: Сияна Спиридонова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ден на отворените врати на борда на НИК "Св. св. Кирил и Методий" днес и утре

Ден на отворените врати ще се проведе на борда на военния научноизследователски кораб НИК 421 „Св. св. Кирил и Методий“.  О т 13 до 17 часа днес плавателният съд ще бъде базиран на Морска гара-Варна, за да бъде разгледан от варненци и гости, а на 27 юли, събота, ще бъде отворен за посещение от 9 до 11 часа. Събитието се организира по случай три..

публикувано на 26.07.24 в 07:00

Адресите без ток на 26 юли

На 26.07.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Величково и с. Цонево - клиентите, електрозахранени от ТП 7 и МТП 23. Временни смущения в електрозахранването са възможни от 09:00 ч. до 11:00 ч. и от 15:00 ч. до 17:00 ч...

публикувано на 26.07.24 в 06:16

Денят започва с облаци, но ще завърши със слънце

Утрото в петък ни посреща с прохладно и ветровито време. Днес денят ще започне с по-значителна облачност, на места все още ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Постепенно валежите ще спрат и до вечерта облачността ще се разкъса и намалее до ясно. Ще духа умерен вятър от север-северозапад, привечер ще..

публикувано на 26.07.24 в 06:02

Частично бедствено положение в Елин Пелин заради пожар в складове за фойерверки

Пожар е избухнал в складове на фирма за фойерверки  и други пиротехнически средства между град Елин Пелин и едноименната гара. Последвали са взривове, съобщава БНР.  Пожар в складове за фойерверки между град Елин Пелин и едноименната гара, има пострадали Обявено е частично бедствено положение в град Елин Пелин, както и в някои от селата в..

публикувано на 25.07.24 в 21:49

Георги Гергов ще обжалва решението на СГС за Пловдивския панаир

Бизнесменът Георги Гергов ще обжалва решението на Софийски градски съд, който определи за нищожен апорта на варненските акции от Панаира в доминираното от него дружество „Пълдин туринвест“, предаде Радио Пловдив.  Софийски градски съд: Община Варна никога не е ставала собственик на 29 % от акциите на Пловдивския панаир По думите му..

публикувано на 25.07.24 в 17:29
Снимката е илюстративна

До 2 август пускат движението между ул. "Прилеп" и "Подвис", септември асфалтират бул. "Христо Смирненски"

До 2 август ще бъде пуснато движението и се очаква възстановяването на маршрута на автобусите в участъка от бул. „Христо Смирненски“ между улиците „Прилеп“ и „Подвис“, като намерението на фирмата-изпълнител е през август да може да се ползва и участъкът до ул. „Мир“, съобщиха от ВиК-Варна.  До 2 август се очаква да се възстанови маршрутът..

публикувано на 25.07.24 в 17:00

Възстановяват повредения след вандализъм паметник на Николай Коперник във Варна

Община Варна възстановява повредената знакова скулптура на великия астроном Николай Коперник, която е разположена в Морската градина. Скулптурата е дело на бележития български артист Любомир Далчев. При вандалската проява неотдавна бяха повредени ръцете, глобусът и постаментът ѝ.   Възстановителните дейности включват укрепване на увредените..

публикувано на 25.07.24 в 16:36