Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Орлово гнездо" 2 търси спасение от корените

Варна.

12 август, 2022 г.

ул. "Орлово гнездо" 2Там, където корените на дърветата повдигат смело асфалта и ваят гнезда в пода на къщите.

Сигнала до Радио Варна подаде Красимир Драгнев.

Репортерът ни Ваня Славова отиде на място, да провери каква е картинката.

Чуйте още в репортажа:

На много места в морската столица съществуват подобни проблеми, предизвикани от корени, които повдигат асфалт, плочки, земя, че дори и подова настилка и дюшемета в лични имоти.


Хората нямат право сами да режат и изкореняват дървета, които са до пътя, а процедурата с институциите, сигналите, жалбите и т.н. е тромава и се бави във времето.


Този сигнал е с продължение.

Дано обаче в скоро време да има решение.

За да могат хората да живеят спокойно и нормално.

По публикацията работи: Ваня Славова

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Политиците са рибари, а народът-рибата

В деня на изборите някои от гражданите са съсредоточени в избора на подходяща риба за неделната трапеза. Още от анкетата на Ваня Славова: Гражданите се възмущават, че внасяме тиквички от Йордания, а земята, в райската градина, в която е България, пустее. 30 и повече години в разруха. Хората масово избират по-евтината стока. Скъпи..

публикувано на 02.10.22 в 15:47
Машинно гласуване

Как се гласува с машина (ВИДЕО)

В Община Варна са образувани 407 избирателни секции. В 394 от тях ще се гласува с машини, в т.ч.: в 259 – с 1 машина, в 135 – с 2 машини. В 13 секции ще се гласува с хартиени бюлетини. Това са секциите в лечебните заведения, социалните домове и местата за задържане. С хартиени бюлетини ще се гласува и ако се образуват секции за гласуване с..

обновено на 02.10.22 в 08:50

Цените на основните храни продължават плавно да растат

Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява цените на хранителните стоки на едро в България, се покачи тази седмица с 1,60 на сто до 2,099 пункта. Вече три месеца ИТЦ е без особени и резки промени, позиционирайки се в диапазона 2,029-2,099 пункта, сочат данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ). Наблюдава се слабо,..

публикувано на 02.10.22 в 08:33

"Европейските дни на птиците" учат градския човек как да съжителства с природата

Жителите на София, Пловдив, Бургас, Варна и Велико Търново отново имат възможността да се включат в наблюдение и заснемане на птици в дивата природа. Повод са Европейските дни на птиците, които се провеждат у нас на 1 и 2 октомври. Инициативата е на международната организация "Bird Life International“, а на местно ниво неин организатор е..

публикувано на 01.10.22 в 15:01

82 години от възвръщането на Силистра към Отечеството

На 1 октомври се навършват 82 г. от възвръщането на Силистра към Отечеството. Крайовският договор, подписан на 7 септември 1940 г., възвръща по мирен път Южна Добруджа в пределите на Майка България. Подписването на договора е един блестящ акт на българската дипломация и главно на цар Борис III Обединител...

публикувано на 01.10.22 в 11:07

"Аз вярвам и помагам" с мащабна акция за събиране на капачки и стотинки за детска линейка на 8 октомври във Варна

Поредната мащабна благотворителна кампания за събиране на капачки и стотинки за закупуването на детска линейка и медицинска апаратура в помощ на хиляди бебета и деца, организирана от сдружение "Аз вярвам и помагам" , ще се състои на 8 октомври (събота) във Варна . Желаещите да се включат в акцията могат да предадат събраното на обособения пункт пред..

публикувано на 30.09.22 в 11:26
Машинно гласуване

Ще гласуват ли варненци в неделя или не?

Ще гласувате ли на парламентарните избори на 2 октомври или не и защо? Този въпрос зададох на варненци преди изборният ден и отговорите са различни, но с общ акцент - всички изразиха разочарование от сегашния политическия елит и споделиха, че и за пореден път са станали свидетели на обещания, но не и на изпълнението им. Фаворити сред политиците вече..

публикувано на 30.09.22 в 07:30