Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почистват наносите и калта от приливната вълна в Добрич

| обновено на 05.09.22 в 20:13

Община Добрич продължава почистването след проливния дъжд, който предизвика наводнения и проблеми в града на 2-ри и 3-ти септември. Усилията са съсредоточени към най-засегнатите части от града.

Служители на общинските предприятия и сметопочистващата фирма работят по изчистването на наносите, образувани от проливния дъжд. Още сутринта е почистено от придошлата вълна в района на кв. Игликите.

Източва се и водата от съоръженията на скейт парка, които бяха наводнени от приливната вълна. Всяко едно от тях ще бъде измито след премахване на наносите. Община Добрич призовава да не се използват съоръженията, след като бяха получени редица сигнали за къпещи се деца в скейт парка. Необходими са няколко дни за привеждане на съоръженията в безопасен вид за експлоатация.

От днес започна и източване на водата от езерото, което ще отнеме около 10 дни, като едва след това ще се почисти с машини и ръчно дъното му.

Чуйте повече в репортажа на Мая Щърбанова:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ватиканът заяви, че е „натъжен“ от сцената с Тайната вечеря

Ватиканът заяви, че е натъжен от сцената, приличаща на пародия на "Тайната вечеря" на Леонардо да Винчи, която бе представена на церемонията по откриването на Летните олимпийски игри в Париж, предаде Ройтерс. "Светият престол беше натъжен от някои сцени по време на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж и не може да не се..

публикувано на 04.08.24 в 09:34

Няколко огнища горят в района на Невестино

Над 900 дка са изгорели в пожара край Невестино . Огънят е стигал буквално до къщите на хората в село Илия, Кюстендилско, информира NOVA . „ До вчера вечерта тук беше огнен ад. Тази сутрин в 06:00 часа 7 горски стопанства са тук в района, основно от северната част на фронта на пожара”, заяви Кирил Иванов , директор на Държавното горско стопанство..

публикувано на 04.08.24 в 09:31

Детето, пострадало на плажа в Созопол, е в стабилно състояние

От МБАЛ „Пирогов“ съобщиха, че 9-годишното дете, пострадало на плажа в гр. Созопол, е със стабилни жизнени показатели. Момчето беше доведено по въздух от Бургас до София със самолет C-27J "Спартан". Полетът се реализира от медицински екип на болница "Пирогов" при колаборация с Министерство на..

публикувано на 04.08.24 в 09:26

Над 60% от пожарите в България са предизвикани от небрежност, сочи международен доклад

Според доклада на Европейската информационна система за горски пожари България (ЕИСГП) е на второ място по пожари в Европа за 2024 г. Страната обикновено преживява около 600 горски пожара всяка година. Тези инциденти годишно засягат средно около 10,000 хектара земя, което води до преки икономически загуби от около 2,5 милиона евро. Според..

публикувано на 04.08.24 в 08:44

Протест в Аспарухово заради сеч в името на кооперация

Десетки жители на квартал Аспарухово, общински съветници, кметът на района Ивайло Маринов, участваха в протест пред терен в центъра на квартала, където ще бъдат отсечени седем кедъра, за да се построи кооперация.  Хората заявиха категорично,че ще направят жива верига и няма да допуснат изсичането,още повече, че проектът предвижда подземен..

публикувано на 03.08.24 в 20:38

Пожарът на сметището в Цалапица е потушен

Напълно потушен е пожарът на депото за отпадъци в Цалапица. На място остава дежурен екип огнеборци, водоразпръсквачи и друга техника на Общинското предприятие “Чистота” – съобщи кметът на Пловдив Костадин Димитров. Както бе съобщено, РЗИ отмени мерките с препоръки за носене на маски и ограничаване..

публикувано на 03.08.24 в 16:48

Йорданският престолонаследник стана баща за първи път

Принцеса Раджва, съпруга на престолонаследника на Йордания Хюсеин, роди момиченце – първородно дете на двойката и първо внуче на крал Абдула Втори, предаде Асошиейтед прес, като цитира съобщение на кралския двор. В краткото изявление се казва, че бебето, което се е родило тази сутрин, носи името Иман. Във видеоклип, публикуван на официалната..

публикувано на 03.08.24 в 16:14