Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Безплатни семинари за възпитанието на децата започват на 30 септември

Стартират три безплатни онлайн семинари на тема "Как да възпитаме уверени и независими деца".

Те са част от кампанията "В подкрепа на зависимите и техните семейства".

Целта е да се помогне на хората, които имат проблеми.

Да се насочат какви мерки да предприемат в помощ на своите деца.

Водещи на семинарите са Милена Петрова и Павел Павлов, терапевти по зависимости, лицензирани треньори към Гордън Тренинг Институт по програмите "Трениране на успешни младежи” и "Трениране на успешни родители”.

 Двамата се занимават със зависимости още от 2008 г. и са създатели на асоциация „Само днес“ и център за лечение на зависимости във Варна „Само днес“.

Репортерът ни Ваня Славова разговаря по темата за зависимостите с терапевта Павел Павлов:

Един долар, вложен в превенция, спестява 7 долара впоследствие. Затова е важно навреме да започнат правилните отношения между родител и дете, каза Павлов.
Според него е необходимо родителите да общуват повече със своите деца.
Психологът в училище не е достатъчен за всички деца. Чуйте още:
Ето и графика с разпределението на темите:

30.09 (петък) 🕕 18:00 ч.
Как да създадем здрава и доверена връзка с детето си от най-ранна възраст?

07.10 (петък) 🕕 18:00 ч.
Какви са най-честите грешки, които всеки родител допуска във възпитанието на детето?

14.10 (петък) 🕕 18:00 ч.
Как да реагираме при проблемно поведение в ранна възраст?

Участието е АНОНИМНО

Повече информация за кампанията може да намерите на сайта - https://bit.ly/3RAWI4Z
или на телефон - 0877 843 854.


По публикацията работи: Ваня Славова
ВИЖТЕ ОЩЕ

Варнеският мото клуб "Вокил" организира кръводарителска акция

И тази година мото клуб "Вокил" организира кръводарителска акция. Тя е под надслов "Вокил дарява кръв, дарете и Вие, спасете ЖИВОТ!" Даряването на кръв ще се проведе от на 17 декември, от 10 до 13 часа. Мястото - Районния център по трансфузионна хематология във Варна (в двора на Окръжна болница). От MC "Вокил" приканват всички желаещи да се включат в..

публикувано на 04.12.22 в 14:21

Засадиха 1200 дървета край Каменар

Десетки доброволци се включиха в засаждането на 1200 дръвчета от вида "акация" в района на Центъра за обучение на кучета край Каменар. Инициативата е съвместна между центъра и организацията "Гората.бг", които са осигурили всички необходими средства и инструменти за залесяването. То е изцяло на доброволни начала, каза за Радио Варна Боян Пашов от..

публикувано на 03.12.22 в 14:48

Кой е виновен ако онлайн покупките се бавят - куриерът или търговеца?

Черният петък вече мина, но сигурно още има хора, които чакат своите онлайн покупки да пристигнат. Не са редки случаите, когато се налага да чакаме по-дълго време поръчаната стока да стигне до нас. Кой обаче е виновен в случая? Куриерът или търговеца? В подобна ситуация могат да изпаднат много потребители заради увеличения брой продажби по време..

публикувано на 03.12.22 в 10:58

Изкуственият интелект навлиза и във филтрите за вода

Американски учени са решили да използват изкуствен интелект за да предотвратят пропускането на замърсители дори и от най-добрите филтри за вода.  Разработването на подобрени материали и последващото им тестване обаче е сложно и отнема много време. Изследователите са установили, че с помощта на изкуствения интелект наистина могат да ускорят..

публикувано на 03.12.22 в 10:44

Изградиха дървена беседка по повод Международния ден на хората с увреждания

Дневният център за пълнолетни лица с увреждания „Слънчевата къща“ във Варна вече разполага с нова дървена беседка. Тя е изградена по повод Международния ден на хората с увреждания с помощта на множество дарители и благотворителни базари за да могат слънчевите младежи имат своето място за отдих на открито. Благотворителен базар с участието на..

публикувано на 03.12.22 в 10:26

Радио Варна представя: В очакване на празниците...

Притихнали в очакване на празниците, в които отново ще се съберем със семействата си, си припомняме за интересните срещи и събеседници от ефира на Радио Варна.  Започваме от датата 4 декември – св. Варвара , която е покровителка на починалите от внезапна смърт – тези, които са нямали време да се покаят и причестят. В някои райони на..

публикувано на 03.12.22 в 09:50

Коледният базар в градинката с фонтаните до Община Варна се завръща

Коледният базар в градинката с фонтаните до Община Варна се завръща за втора поредна година, за да ни донесе много греяно вино, ароматни сладкиши и разнообразие от сгряващи душата кулинарни изкушения. "Българска стрийт фууд асоциация" - организатор на "Улицата на готвачите", заедно с "Фермерски пазар" канят варненци и гостите на града да..

публикувано на 03.12.22 в 15:30