Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Четирима задържани за купуване на гласове в Дъбравино и Царевци /СНИМКИ/

Акцията продължава в заложни къщи във Варна

| обновено на 30.09.22 в 08:39

Специализирана полицейска акция срещу купуване на гласове се провежда във Варненско. Тя започна рано тази сутрин. В резултат на полицейските действия до момента са задържани общо четирима души в селата Дъбравино и Царевци. На импровизирано полицейско КПП се проверяват влизащите и излизащи автомобили от село Царевци, товари и документи на водачите и пътниците.
Всички материали по случая и информация за действията на полицията ще бъдат предадени на главния секретар на МВР, а по-късно днес в София се очаква да бъде оповестена официална информация за резултатите от полицейските действия. Акцията продължава и в момента в село Царевци, където икономическа полиция проверява търговските обекти.

В същото време във Варна се извършва проверка на заложни къщи.

Очаквайте подробности.

По публикацията работи: Кремена Иванова

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Протест против хартиените бюлетини

Множество хора се събраха на протест против хартиените бюлетини. Протестиращите блокираха пътя и това предизвика напрежение сред шофьорите, предаде БГНЕС. "Ако гражданите искат да ни подкрепят, денят е днес", обяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов, цитиран от БНР. "Днес е денят, в който демократичният вот на всеки..

публикувано на 01.12.22 в 19:17

Капитан I Николай Николов е новият началник на Хидрографската служба на ВМС

Капитан I Николай Николов е новият началник на Хидрографската служба на Военноморските сили, съобщиха от пресцентъра на ВМС.  Церемонията по встъпването му в длъжност се състоя днес в присъствието на командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов.  А ктът за сдаване и приемане подписаха новият началник на службата капитан I..

публикувано на 01.12.22 в 17:47

Мъж, теглил пари многократно от чужди карти, получи ефективно наказание

33-годишен мъж,  използвал чужди банкови карти, е признат за виновен и получи ефективно наказание, съобщават от пресцентъра на Окръжната прокуратура във Варна.  А.Д. е осъден с „лишаване от свобода“ за срок от две години при първоначален строг режим на изтърпяване и с глоба в размер на 5000 лева. На 5 март 2020 година мъжът е проникнал в частен..

публикувано на 01.12.22 в 17:15

КЕВР реши - цената на газа за декември скача с 19 %

Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди цена за природния газ за декември - тя е 146 лева и 9 стотинки за мегаватчас, което е с около 19% повече, предаде БНР. Това е без цена без такси (за достъп, пренос)  и налози, (акциз и ДДС). На тази цена "Булгаргаз" ЕАД ще продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена..

публикувано на 01.12.22 в 17:00

Лошото време отлага поставянето на маркировка между села в Аксаковско

Лошо е състоянието на пътя за селата Крумово - Радево - Ботево - Оборище и липсва маркировка , сигнализира в предаването "В ефир сте" по Радио Варна Стефка Георгиева от с. Ботево.  Заместник-кметът на Аксаково Гергана Иванова отговори, че маркировката е планирана и има финансиране, но дейностите са забавени заради лошите метеорологични условия...

публикувано на 01.12.22 в 16:36

Окончателно: Депутатите върнаха хартиената бюлетина

Депутатите върнаха хартиената бюлетина. С гласовете на ГЕРБ, ДПС и БСП, общо 124 окончателно беше прието в секциите с над 300 избиратели да се гласува и на хартия. "Продължаваме промяната", Демократична България,  "Възраждане" и "Български възход" - общо 95 депутати гласуваха "против", предаде БНР. Мнозинството записа на второ четене, че "в..

публикувано на 01.12.22 в 16:17
Община Каварна

Общински съветници на Каварна сезират областния управител за незаконна според тях сесия

Общински съветници на Каварна сезират областния управител на Добрич да се произнесе относно законността на проведеното на 28 ноември заседание на Общинския съвет. Според сигнала то е в противоречие на Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет- Каварна. Съветниците настояват актовете да бъдат оспорени в Административния съд Добрич..

публикувано на 01.12.22 в 15:54