Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Краси Кубарелова между вярата, надеждата и любовта

| обновено на 27.10.22 в 06:07

Верчето е поетеса по душа и счетоводител по професия. Животът ѝ тече лежерно до момента, в който разбира, че унаследява 200-годишна къща в Еленския Балкан. Въоръжена с диск български песни, тя се отправя към планината с идеята на бърза ръка да продаде имота. И тогава се намесва съдбата. Под връх Чумерна Верчето среща приятелката на майка си Любов и Надежда, която ѝ е завещала къщата, сандъците с билки и ...казана за ракия.

Така накратко може да се опише началото на сюжета в четвъртата книга на Красимира (Краси) Кубарелова, озаглавен "Верчето, Надежда и Любов". Хапливото и свежо чувство за хумор, цветният изказ и прекрасният наниз от думи очароват и в тази й книга след успеха на толкова варненско-морско звучащите "Розов храст и сладко от смокини", "Стари шлагери и крем брюле" и "Кръстина и райските ябълки".

Представянето на романа е тази вечер - 27 октомври, в Градската художествена галерия "Борис Георгиев" във Варна. Началният час е 18.30 ч.

Целият разговор с Краси Кубарелова може да чуете в звуковия файл.БНР подкасти:

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Награждават участниците от конкурса "Бабини ръчички-могат всичко"

Народно читалище "П. Р. Славейков 1928" - Варна ви кани на откриването на изложбата "БАБИНИ РЪЧИЧКИ - МОГАТ ВСИЧКО!" и награждаването на участничките в едноименния конкурс за ръчно изработени предмети. Днес от 16:30 часа в Галерия "Палитра" в читалището в район "Владислав Варненчик".  Целта на конкурса бе да предизвиква бабите да покажат..

публикувано на 27.01.23 в 10:40

"Министър на щастието" превзема Варна

Тя е най-смешната жена в България и превзема сцената, въоръжена с Ницше и Фройд, за да ни представи „Министър на щастието“. Обещава да ни потопи в смях и щастие със своя  stand-up blockbuster "Министър на щастието"  тази вечер във Варна.  Министърката на щастието се казва Олга Антонова и е от Варна, а в комедийния си спектакъл събира най-силните си..

публикувано на 26.01.23 в 15:16

Изложба събира рисунки от образователните занятия във Варненската галерия

На 30 януари 2023 г. от 16:00 ч. Градската художествена галерия на Варна представя изложба с рисунки от темата „Изграждане на пейзаж с молив“ част от образователния модул „Въведение в графиката“, организиран от Градската художествена галерия и Галерия за графично изкуство – Варна. Образователната тема „Изграждане на пейзаж с молив“ се реализира в..

публикувано на 26.01.23 в 14:58

Фотоизложба за Освобождението в Добрич

Фотоизложбата „И сложиха главите си за Отечеството” подреди Регионалния исторически музей в Добрич в сградата на Областната администрация.  Експозицията е посветена на 145-годишнината от Освобождението на Добрич от османско робство. На 27 табла са проследени хронологично борбите на добруджанските българи за свобода – от хайдушкото движение до..

публикувано на 26.01.23 в 13:53
Отдел

Старият грамофон разказва в библиотеката и детските градини във Варна

„Старият грамофон разказва“ е иницатива на отдел „Изкуство“ към Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“ във Варна. Започва през миналата година и се радва на популярност сред децата, защото е едно много по-различно за тях преживяване в съвременния информационен свят. В рамките на инициативата екип от отдел „Изкуство“ посещават различни..

публикувано на 26.01.23 в 10:14

Продадоха се над 70% от билетите за Малкович в Народния театър

Над 70% от билетите за гостуването на Джон Малкович в Народния театър бяха продадени в първите 2 часа от тяхното пускане. Дълги опашки се извиха пред театъра часове преди отварянето на двете каси. Огромният зрителски интерес към спектакъла „В самотата на памуковите полета“ с участието на холивудската звезда Джон Малкович и литовската актриса Ингеборга..

публикувано на 25.01.23 в 18:32

14 години Младежка фондация "Аморфа"

14 години отбелязва днес варненската младежка фондация „Аморфа”. Рожденият ден ще бъде отбелязан и с изложбата „Аморфа Академия 2022”. Снимките припомнят поредицата от културни инициативи, които кадетите на академията осъществиха в множество и различни по вид обществени и частни пространства, открити и закрити, в градовете Варна и София,..

публикувано на 25.01.23 в 13:46