Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Арсен празнува 15 години на сцената на 23 ноември

| обновено на 23.11.22 в 18:23

Известният варненски илюзионист, наследник на великия Астор, магът Арсен, ще отбележи 15-годишнината от началото на своята артистична дейност. Това ще се случи на 23 ноември във ФКЦ - Варна от 19 часа със специално шоу. Ще можете да се насладите на различни жанрове от магическото изкуство и да станете свидетели за представяне на световно ниво.

Водещ ще бъде Паскал Паскалев, а маг Андреас ще покаже магическите си способности пред варненската публика. Специални гости ще бъдат неповторимите Ненчо Илчев и Любо Нейков, с които смехът винаги е гарантиран.

Веселин Долмов-Арсен е човекът, който раздава усмивки и създава красиви спомени. Той безусловно вярва във вълшебната формула, според която 3 минути смях = 3 часа щастие.

Как е започнала кариерата ви и какви номера подготвя магът чуйте от разговора на Светлана Вълкова с него в предаването за култура „Гравитация нула“:

На 23 ноември стават точно 15 години от твоето първо стъпване на сцена. Да припомним как се случи това.

Преди точно 15 години започнах да показвам фокуси пред приятели и един от тях ме покани на рождения ден на майка му. Оттогава всичко тръгна на магия. Помня този ден все едно беше вчера, помня всеки един фокус, с кой съм се справил най-добре. Първият ми урок – това, че зрителят не знае какво ще му бъде показано.

Сега ще бъдеш на по-голяма сцена. Как се разви оттам нататък кариерата ти? Какво ти вложи в нея, за да имаш успех?

Най-интересното при мен е, че каквато цел съм си поставял, от този ден нататък всичко, се е сбъднало. Някои неща са се сбъднали до три години, други за по-дълъг срок. Като един магьосник буквално управлявам живота си, което дори за мен е начин на живот и вече не ми прави впечатление. Като тръгна да разказвам на хората. много често си мислят, че си измисля някакви истории, за да бъда интересен. А всъщност аз не целя това, а по-скоро искам да им вдъхна вяра да правят това, в което  вярват и да вярват в това, което правят, за да успеят.

Аз мисля, че може да е съвкупност от много неща, тъй като бях спортист и може би треньорът ми ме е научил на повече хъс, дисциплина и постоянство и да не се предавам.  На първо място бих сложил вярата ми в Бог и вярвам, че той ми помага много и когато правя нещата от сърце и душа и се стремя да бъда богоугоден вярвам, че той винаги ме закриля и ми помага във всички моменти. Например, излизам на сцената, на първия си фестивал.  Конкуренцията е убийствена, от цяла Европа дойдоха илюзионисти и какво се случва -  аз,  който за първи път стъпвам на сцена, се състезавам и печеля второ място. Там са хора, които правят това от години, но правят греша.  За мен това е божията намеса. И тогава моят ментор Астор ми каза: "И аз започнах с второ място". 
По публикацията работиха: Светлана Вълкова, Елисавета Илиева

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Наталия Чешмеджиева: В ефира на Радио Варна се чува гласът на хората

Радио Варна - първата радиостанция в България, днес навършва 88 години. За символиката на двете осмици, за успехите и предизвикателствата в съвременната журналистика разказва директорът на медията Наталия Чешмеджиева: Каква символика виждате в двете 8-ци? Числото 8 е символ на успех, на просперитет, на самочувствие, на решителност. Ние в Радио..

публикувано на 09.12.22 в 07:20

Поетесата Камелия Панайотова: Винаги съмнението ни движи напред

23-годишната поетеса Камелия Панайотова спечели голямата награда от 12-ия Национален конкурс за поезия „Добромир Тонев”, който се провежда в Пловдив. В надпреварата участваха 98 кандидати. Наскоро  тя бе удостоена със специалната награда за поезия в Националния конкурс на името на Георги Черняков. Камелия Панайотова е едно от най-новите имена..

обновено на 08.12.22 в 10:51

"Кавал парк" - филм за Александър Еплер, който ни научи на любов към България

Документално-художествената лента "Кавал парк" представят днес, 7 декември, във Варна. Прожекцията е в зала "Европа" на Фестивалния и конгресен център, с начален час 18:30 . На 8 декември филмът за "човека, който ни научи на любов към България" ще бъде в Каварна , а на 9 декември - в София. Филмът "Кавал парк" е посветен на виртуозния музикант..

публикувано на 07.12.22 в 14:00
Капитан Димитров в църквата на връх Атон

Капитан Димитър Димитров: Вярата дава надежда

Вярата дава надежда. Забелязва се световна тенденция на отлив от нея в днешния технологичен свят, но ще дойде време, когато ще се завърнем към изконните ценности. Това каза капитан Димитър Димитров,  президент на Европейската конфедерация на асоциациите на морските капитани, навръх Никулден, празник на моряците, рибарите и банкерите. Всяка година..

обновено на 06.12.22 в 14:27

Как да разпознаем потенциален самоубиец?

За съжаление, само за седмица във Варна трима души сложиха край на живота си, скачайки от Аспаруховия мост. Черната статистика и зачестилите напоследък случаи на самоубийства провокираха някои въпроси, свързани с психичното здраве на хората и какво би провокирало човек да стигне до едно такова крайно решение. Според професор Христо..

публикувано на 06.12.22 в 10:28

Все още липсва механизъм за работа между доброволците и институциите

Почти 11 млн. лв. са дарили гражданите у нас за различни каузи през 2021 г. Данните са от годишният анализ за предишната година на Български дарителски форум (БДФ). Обемът на дарените средства е с около една четвърт по-малко спрямо 2020 г. Информацията е на база официални данни от НАП, справки от sms номерата на мобилните оператори, както и от преглед на..

публикувано на 05.12.22 в 09:30

Charlotte Wessels (екс-DELAIN): "Когато си сам, победите са по-лични, но това се отнася и за провалите"

Интервю с Charlotte Wessels (екс-DELAIN) Вторият самостоятелен албум на бившата вокалистка на DELAIN Charlotte Wessels отново се казва „Tales From Six Feet Under“ с допълнението - част втора. И той е резултат от творческата енергия на певицата, след раздялата й с бандата. Отново е записан в мазето и е продължение на самостоятелното пътешествие на..

публикувано на 04.12.22 в 13:51