Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арсен празнува 15 години на сцената на 23 ноември

| обновено на 23.11.22 в 18:23

Известният варненски илюзионист, наследник на великия Астор, магът Арсен, ще отбележи 15-годишнината от началото на своята артистична дейност. Това ще се случи на 23 ноември във ФКЦ - Варна от 19 часа със специално шоу. Ще можете да се насладите на различни жанрове от магическото изкуство и да станете свидетели за представяне на световно ниво.

Водещ ще бъде Паскал Паскалев, а маг Андреас ще покаже магическите си способности пред варненската публика. Специални гости ще бъдат неповторимите Ненчо Илчев и Любо Нейков, с които смехът винаги е гарантиран.

Веселин Долмов-Арсен е човекът, който раздава усмивки и създава красиви спомени. Той безусловно вярва във вълшебната формула, според която 3 минути смях = 3 часа щастие.

Как е започнала кариерата ви и какви номера подготвя магът чуйте от разговора на Светлана Вълкова с него в предаването за култура „Гравитация нула“:

На 23 ноември стават точно 15 години от твоето първо стъпване на сцена. Да припомним как се случи това.

Преди точно 15 години започнах да показвам фокуси пред приятели и един от тях ме покани на рождения ден на майка му. Оттогава всичко тръгна на магия. Помня този ден все едно беше вчера, помня всеки един фокус, с кой съм се справил най-добре. Първият ми урок – това, че зрителят не знае какво ще му бъде показано.

Сега ще бъдеш на по-голяма сцена. Как се разви оттам нататък кариерата ти? Какво ти вложи в нея, за да имаш успех?

Най-интересното при мен е, че каквато цел съм си поставял, от този ден нататък всичко, се е сбъднало. Някои неща са се сбъднали до три години, други за по-дълъг срок. Като един магьосник буквално управлявам живота си, което дори за мен е начин на живот и вече не ми прави впечатление. Като тръгна да разказвам на хората. много често си мислят, че си измисля някакви истории, за да бъда интересен. А всъщност аз не целя това, а по-скоро искам да им вдъхна вяра да правят това, в което  вярват и да вярват в това, което правят, за да успеят.

Аз мисля, че може да е съвкупност от много неща, тъй като бях спортист и може би треньорът ми ме е научил на повече хъс, дисциплина и постоянство и да не се предавам.  На първо място бих сложил вярата ми в Бог и вярвам, че той ми помага много и когато правя нещата от сърце и душа и се стремя да бъда богоугоден вярвам, че той винаги ме закриля и ми помага във всички моменти. Например, излизам на сцената, на първия си фестивал.  Конкуренцията е убийствена, от цяла Европа дойдоха илюзионисти и какво се случва -  аз,  който за първи път стъпвам на сцена, се състезавам и печеля второ място. Там са хора, които правят това от години, но правят греша.  За мен това е божията намеса. И тогава моят ментор Астор ми каза: "И аз започнах с второ място". 
По публикацията работиха: Светлана Вълкова, Елисавета Илиева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Марина Великова представя "Ледовете на Антарктика" във Варна

Изложбата "Ледовете на Антарктика" на колегата Марина Великова от Българското национално радио е подредена на входа на Морската градина във Варна.  Снимките са направени по време на участието и в 32-рата антарктическа експедиция, ръководена от проф. Христо Пимпирев. Представянето е по повод отбелязването на три години от влизането на..

публикувано на 04.08.24 в 07:40

Етническият българин Алексей Куцарев: Украйна се бори с недостиг на ток и на работници

Липсата на ток, заради руските удари по енергийната система на Украйна и дефицитът на работници са основните проблеми, с които се сблъсква бизнеса там. Имаме над 1000-км фронтова линия, много работници са на фронта и това води до недостиг на кадри, разказва Алексей Куцарев, чието семейство – етнически българи, се занимава със земеделие в..

публикувано на 02.08.24 в 08:05

Rick Casais Miranda (BLANKET HILL): Постепенното израстване е по-добро за една група

Интервю с David Masion и Rick Casais Miranda (BLANKET HILL) BLANKET HILL е хардкор банда от Люксембург. Предстои й първи концерт във Варна. Заедно с BLANKET HILL на сцената ще се качат родните BEHIND BARS и MILLION SUSPECTS. Датата е 9 август. Мястото – „Хале 3”. През 2023 BLANKET HILL стигат и до Япония. Иначе са били на една сцена с TERROR,..

публикувано на 02.08.24 в 07:35
Ивелина Кадири

Ивелина Кадири: ДНК данните са нещо неприкосновено, към което маркетингът трябва да се отнася с уважение

Ивелина Кадири е магистър по икономика и по арт мениджмънт, маркетолог с многостранни интереси и убеденост в интердисциплинарното бъдеще на науката. Има дългогодишен професионален опит в областта на авиацията и енергетиката, а в момента е мениджър регулаторни дейности в българска софтуерна компания, световен лидер в управлението на електрозарядни..

публикувано на 01.08.24 в 08:30
Сияна Георгиева и Симеон Георгиев

Защо да се доверим на интериорен дизайнер при обзавеждането на имот

Един имот придобива по-висока стойност, ако е бил обзаведен от интериорен дизайнер. Това споделят специалисти в областта на интериорния дизайн у нас изхождайки от практиката, която имат. В България, и конкретно във Варна, все повече хора наемат интериорни дизайнери, когато обзавеждат жилището си, хотели, заведения и др. Архитект Сияна..

публикувано на 31.07.24 в 09:55

„Небето - риза нетъкана”- изложба на Александър Габровски

Поредната изложба във варненската галерия A&G Art Meeting в разгара на лятото ще ни изстреля в небесните простори не само заради мотото, а и поради смелото, неочаквано приключение, в което ни въвлича младият творец Александър Габровски. Откриването е днес,  31 юли, от 18:30 ч . на ул. "Любен Каравелов" 8. Изразът „Небето, риза нетъкана” в една..

обновено на 31.07.24 в 09:28

Георги Василев: Волейболът винаги ще е част от живота ми, но днес нямам време за него в живописта

Бившият волейболист и треньор Георги Василев представя до 19 август във Варна своя самостоятелна изложба живопис. 24-те творби са подредени на ул. "Шейново" 3. Това е четвъртата експозиция на автора, който за първи път се изявява творчески във Варна, а не в родния Добрич.  Първата изложба на Георги Василев беше преди година и половина в..

публикувано на 30.07.24 в 09:20