Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голяма авария в района на Острова оставя абонатите без вода

Снимка: Зорница Семерджиева

Голяма авария е причина за спиране на водоподаването в района на "Острова" в Южна промишлена зона, информираха от ВиК-Варна. 

Има спукана тръба, пропадане на пътната настилка в посока Кораборемонтния завод.Заради аварията има и големи задръствания в района. 

Още от сутринта екипите на водоразпределителното дружество работят по отстраняването на аварията. Очаква се водоподаването да бъде възстановено около 16.00 часа.

Очаквайте подробности!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Мирен протест-шествие организират жителите на село Езерово, община Белослав

Мирен протест-шествие, организиран от жители на с.Езерово, община Белослав,  ще затвори важни улици в селото днес  от 18.00 часа до приключване на протестните действия. За пореден път в последните години местните привличат общественото внимание с искания да се ограничи скоростта на движение на превозните средства по републикански път III-2008. Въпреки,..

публикувано на 13.07.24 в 12:32

ПП-ДБ обсъждат какво да правят с втория мандат за съставяне на правителство

Коалицията "Продължаваме Промяната-Демократична България" се събра на Национален съвет. Очаква се там членовете да решат как да процедират след връчването на втория мандат от президента. Заседанието на Съвета се провежда в столичен хотел. “Продължаваме разговорите с нашите партньори относно втория мандат”. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил..

публикувано на 13.07.24 в 11:56
Снимката е илюстративна

Продължава борбата с пожарите в страната

Продължава борбата с пожарите в областите Хасково, Пловдив, Кюстендил и Ямбол Продължава борбата с пожарите в областите Хасково, Пловдив, Кюстендил и Ямбол, съобщиха от пресцентъра на МВР. Действащи и локализирани пожари: Област Хасково: Пожарът в широколистна гора в землището на с. Горноселци, общ. Ивайловград, обл. Хасково не е локализиран, площта..

публикувано на 13.07.24 в 11:50

Украйна порази руска петролна рафинерия в Ростовска област

Украйна порази руска петролна рафинерия в Ростовска област Руско петролно депо в Ростовска област гори след атака на украински дрон, съобщи губернаторът на областта Василий Голубев в Telegram. Няма данни за подстрадали хора. Районът се намира на стотици километри от фронтовата линия. Междувременно руското министерство на отбраната обяви, че силите му..

публикувано на 13.07.24 в 10:31

Правителството предлага 638 лева да бъде линията на бедност от следващата година

Правителството предлага линията на бедност от 1 януари 2025 година да стане 638 лева. Това е заложено в проект на постановление на Министерския съвет, публикуван за обществено обсъждане.  Срокът за обсъждане е до 12 август, включително.  Линията на бедност за 2024 година е 526 лева.  Предложената стойност от 638 лв. съответства на линията на..

публикувано на 13.07.24 в 10:17

Пожари в Гърция и червен код за опасно време в Румъния

Потушен беше горският пожар, който избухна вчера в района на Далмация. Съобщава се изгорели 5 000 квадратни метра маслинови и борови гори. В Гърция през изминалия ден - на 17 километра от Комотини - се запалиха маслинови дървета. Пламъците бяха загасени по въздух. Самолети и хеликоптери се включиха и в овладяването на пламъците на Халкидики. В..

публикувано на 13.07.24 в 09:55

Оранжев код за опасни горещини е обявен за днес в цялата страна

Червен код за опасност от пожари е обявен в 21 области на Северна и Южна България, а за Централна и Източна България е в сила оранжев код.  От Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" предупреждават да не се хвърлят незагасени цигари, както и да не се борави с огън на открито и да не се палят сухи треви и стърнища, тъй като при..

публикувано на 13.07.24 в 09:49