Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Нов видео подкаст разкрива тайните на музиката

В първите девет епизода изявени музиканти и диджеи от варненската сцена споделят опита си и разказват за пътя си дотук

"Тайните на музиката" е видео подкаст, част от безплатната онлайн платформа за музикално обучение Omni's Cool, която съдържа безплатни упражнения за четене на ноти, слухови упражнения и упражнения за разпяване. Целта на подкаста е музикалните умения, придобити и развити чрез платформата, да бъдат допълнени от свидетелствата на утвърдени музиканти, реализирали свои проекти на българската и световната сцена. Епизодите съдържат десет еднакви въпроса с образователна насоченост, зададени към осем доказани музиканти и един диджей. Участниците са от различни сфери на музикалните жанрове и стилове: класика, джаз, хип хоп и електронна музика, а общото между тях е, че всички те са част от варненската музикална сцена.

Епизодите на видео подкаста "Тайните на музиката" могат да се гледат в YouTube канала на Omni's Cool, а ето и имената на участниците: Евгений Станимиров - оперен певец; Ясен Цеков-Fengi - бийтмейкър и рап изпълнител, част от групата Ума и дума; Чавдар Гочев - китарист, композитор и изпълнител; Цветан Момчилов - продуцент на електронна музика, основател на платформата; Страцимир Павлов - пианист, композитор, диригент; Стоян Роянов-Я-Я - кларинетист и саксофонист; Константина Тодорова - фаготистка; Константин Костов - джаз пианист и композитор; Живко Маринов - DJ JiJo.Цветан Момчилов, създател на видео подкаста, сподели повече за идеята и реализацията на "Тайните на музиката" в предаването Улица "Събота" - разговора с него слушайте в прикачения звуков файл.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд "Култура" към Община Варна.

БНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ
1-во място Димана Рашева на 9 г.

Рисунката на Димана Рашева спечели конкурса на Радио Варна

Ясни са победителите в 7-мото поредно издание на конкурса на Радио Варна за детска зимна рисунка. Сред получените малко над 500 рисунки журито отреди първата награда на Димана Ганчева Рашева на 9 години от Варна. По традиция тази рисунка ще стане коледно-новогодишната картичка на Радио Варна за 2023 г. Рисунките оценява жури в състав за 2022..

публикувано на 09.12.22 в 08:30

Концерт "Коледна приказка" представя Вокална формация „Морски гласчета”

Празничен коледен концерт представят малките таланти от варненската Вокална формация „Морски гласчета” към Народно читалище „Васил Левски” 1945 г. тази събота – 10 декември от 15.30 часа в Концертното студио на Радио Варна. Тазгодишният коледен спектакъл е под наслов "Коледна приказка". Вокалният педагог на формацията Евелина Ангелова..

публикувано на 09.12.22 в 08:10

Календарът "Стара Варна-2023" показва първите снимки на града

Календарът "Стара Варна" за 2023-та година беше представен днес. Това издание е наречено "Мост през времето“ и показва в непубликувани фотографии Варна от епохата на Княз Александър Първи Батенберг. Издател е Ламбрин Сотиров, варненският общественик и основател на музея „СТАРА ВАРНА“. За това 25-то поредно издание на уникалния за града календар..

обновено на 07.12.22 в 12:00

Коя ще е коледната картичка на Радио Варна тази година?

Журито на Радио Варна, за традиционния ни конкурс за детска зимна рисунка, заседава днес следобед, за да определи носителя на голямата награда - отличената на първо място картина ще е коледна картичка на Радио Варна. Тази година се получиха над 500 детски рисунки, от различни краища на България и от чужбина . В състава на журито за 2022..

публикувано на 05.12.22 в 15:30

На Никулден представят календара "Стара Варна"

Календарът "Стара Варна" ще бъде представен във Варна. Събитието ще бъде  във вторник, 6 декември, от 12 часа в едноименния музей, който се намира на  ул. "Цар Калоян"5.  25-ият календар носи името "Мост през времето" и показва в непубликувани фотографии Варна от епохата на Батенберг. 

публикувано на 05.12.22 в 13:11

Скулпторът Надежда Антова: За мен е голяма чест да журирам деца

Журито на Радио Варна, за традиционния ни конкурс за детска зимна рисунка, ще заседава днес, 5-ти декември, от 14 часа за да определи носителя на голямата награда - отличената на първо място картина ще е коледна картичка на Радио Варна. Тази година се получиха над 700 детски рисунки, от различни краища на България и от чужбина . В състава на..

публикувано на 05.12.22 в 10:35

Празничната картичка на Радио Варна ясна в понеделник

Журито за традиционния ни конкурс на Радио Варна за детска зимна рисунка, ще заседава на 5-ти декември, понеделник. Традиционният вече конкурс и тази година се радва на голям интерес. За това 7-мо поредно издание своите рисунки малките творци изпращаха до края на ноември (важи датата на пощенското клеймо), до момента се получиха над 450 детски..

публикувано на 01.12.22 в 15:30