Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Със скандал започна заседание на комисия в общината, стигна се до полиция

6
Мария Сокорова (права вляво) и Христо Атанасов

Със скандал започна Постоянната комисия „Благоустройство и комунални дейности” (БКД). Новопостъпилият съветник от партия Възраждане Мария Димитрова поиска в предварителния дневен ред да влязат 6 точки, по които тя е внасяла докладни до Общинския съвет във Варна през последните години. Председателят на комисията Христо Атанасов я предупреди, че нарушава правилника, като влиза в обяснителен режим към всяка. Адвокат Димитрова  предложи администрацията на Съвета да извади докладните от архива и да ги внесе по служебен път. 


Адвокат Мария Димитрова

Даниел Николов, съветник от БЗНС, се изказа, че тези извънредни предложения, поради важността им за града, може да бъдат обсъдени на нарочна среща в кабинета на Атанасов и след това да бъдат разглеждани от комисия БКД.

В този момент, без разрешение от председателя, какъвто е протокола, думата взе адвокат Даниела Сокорова, присъстваща като гражданин, която подкрепи Мария Димитрова, настоя да бъде прието предложението на Николов за среща при Атанасов, за да не се отлага решаването на проблемите в града. Сокорова влезе в словесна престрелка с Христо Атанасов, който се опита да й вземе думата. Тъй като не успя разпореди да бъде извикана охраната и прекрати заседанието. След 20 мин. общинска полиция дойде, но съветниците помолиха председателя за компромис и тя бе оставена в залата. 

Така с час закъснение комисията започна работа по същество.

Една от точките, които Мария Димитрова искаше да влязат в дневния ред, е свързана с осигуряване на достъп на гражданите до басейн с минерална вода за обществено ползване, след разрушаването на дом "Младост" и предстоящото събаряне на баня Гъбата. Тя подчерта, че липсва заместващ басейн. В друга - на фокус е липсата на канализация и инфраструктура в кв. Изгрев.
Други точки, които можеха да бъдат разгледани, третират проблеми с инфраструктурата и градската среда. Сред тях са състоянието на заслоните на спирките, тъй като много от тях са с изпочупени стъкла точно преди зимата, както и да се възстанови достъпът на гражданите до мостчето на ул. "Подвис" и ремонтите на детски площадки да се правят целесъобразно, а не както сега със статут на строителен обект и по думите й се излива бетон.
Всичките предложения на Мария Димитрова бяха гласувани анблок от съветниците в комисия БКД и бяха отхвърлени. Председателят на комисията Христо Атанасов предложи на вносителката да ги внесе отново на вниманието на комисията, за да влязат в дневния ред на следващо заседание и така да бъдат разгледани.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Движението на камиони над 20 тона ще бъде ограничено в някои области

Движението на камиони над 20 тона по пътни участъци на територията на областите Русе, Шумен, Велико Търново, Търговище, Разград и Силистра ще бъде ограничено от 13:00 до 21:00 ч. днес поради очакваните високи температури над 35 градуса. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). В област Русе ще бъде..

публикувано на 15.07.24 в 06:57

Без ток на 15 юли

Поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия във Варна и областта, ще бъде прекъснато електрозахранването на няколко места.  От 09:00 ч. до 16:30 ч. токът спира във Варна - ул. Антон Неделчев, ул. Доспат, ул. Ивайло, ул. Кап. Георги Мамарчев, ул. Кап. Райчо Николов, ул. Патриарх Евтимий, ул. Средна гора, ул. Стара планина,..

публикувано на 15.07.24 в 06:12

Слънчево и горещо

Днес ще е слънчево с временни увеличения на облачността, предимно висока. Без валежи. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Остава горещо с максимални температури между 36° и 41°, по крайбрежието от 30° до 35°, за Варна около 34°. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода 26°-27°.

публикувано на 15.07.24 в 06:01

Пожарът до с. Слънчево е локализиран

По информация на оперативния дежурен в Областната администрация, към 22:30 пожарът до село Слънчево е локализиран. На място остават три пожарни, една се насочва към квартал "Владиславово", военнослужещите от Военноморските сили са освободени. Магистралата остава затворена до сутринта, когато ще бъде взето решение дали да бъде отворена.

публикувано на 15.07.24 в 03:08

12 противопожарни автомобили остават и през нощта на мястото на пожара край село Слънчево

12 екипа с противопожарни автомобили остават и през нощта на мястото на пожара край село Слънчево , община Аксаково.  От Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров "са осигурили дронове, с които утре ще бъде обследван от въздуха района на пожара. В ъв Варна пожарите са овладeни.

публикувано на 14.07.24 в 21:53
Пожар

Два големи пожара продължават да гасят огнеборците във варненско

Останалите по-рано възникнали огнища на огнената стихия са овладени.  Това каза старши комисар Тихомир Тотев-директор на варненската пожарна служба. Тотев съобщи, че екипи от военноморските сили са пристигнали на мястото на пожара край село Слънчево и помагат за потушаването му.  Няма опасност този пожар да застигне населените места. Във Варна..

публикувано на 14.07.24 в 20:02

Доброволците да гасят огъня само под ръководство на пожарникарите

Разраства се пожарът, възникнал между летище Варна и село Слънчево, пламъците вървят към Игнатиево и селата Припек и Баново. Десет машини, осигурени от пътно-строителните фирми, са включени в овладяването на огъня. Областният управител на Варненска област проф.Андрияна Андреева е поискала от командира на ВМС контраадмирл Кирил Михайлов да бъдат..

публикувано на 14.07.24 в 18:28