Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Коя ще е коледната картичка на Радио Варна тази година?

Журито на Радио Варна, за традиционния ни конкурс за детска зимна рисунка, заседава днес следобед, за да определи носителя на голямата награда - отличената на първо място картина ще е коледна картичка на Радио Варна. Тази година се получиха над 500 детски рисунки, от различни краища на България и от чужбина.

В състава на журито за 2022 г. са скулпторът Надежда Антова, Доротея Павлова - директор на ГХГ “Борис Георгиев“- Варна и графичният дизайнер Виктор Петков.  И към момента все още продължава селекцията на детските творби за първо, второ и трето място. Ще има и четири поощрителни награди - различни материали и консумативи за рисуване.  Вече е ясна първата поощрителна награда. Tя ще е за Ивайло Йорданов на 8 г., дете със Синдром на Даун, който ни изпрати една колоритна рисунка на усмихнат снежен човек под цветен сняг от розови, жълти, червени и оранжеви снежинки. Даваме му тази поощрителна награда, за да продължи да рисува с радост, каза директорът на медията Наталия Чешмеджиева.

Публиката ще определи и специалната награда „Най-харесвана рисунка" чрез гласуване във фейсбук страницата на Радио Варна, където са публикувани всички рисунки. Гласуването там е активно и ще продължи до 12-ти декември.

Имената на носителите на призовите местa, награждаването и откриването на изложбата с детските творби ще бъдат в Арт салона на Радио Варна на 12-ти декември от 18 часа.


По публикацията работиха: Мариела Димитрова, Веселина Киричева

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Награждават участниците от конкурса "Бабини ръчички-могат всичко"

Народно читалище "П. Р. Славейков 1928" - Варна ви кани на откриването на изложбата "БАБИНИ РЪЧИЧКИ - МОГАТ ВСИЧКО!" и награждаването на участничките в едноименния конкурс за ръчно изработени предмети. Днес от 16:30 часа в Галерия "Палитра" в читалището в район "Владислав Варненчик".  Целта на конкурса бе да предизвиква бабите да покажат..

публикувано на 27.01.23 в 10:40

"Министър на щастието" превзема Варна

Тя е най-смешната жена в България и превзема сцената, въоръжена с Ницше и Фройд, за да ни представи „Министър на щастието“. Обещава да ни потопи в смях и щастие със своя  stand-up blockbuster "Министър на щастието"  тази вечер във Варна.  Министърката на щастието се казва Олга Антонова и е от Варна, а в комедийния си спектакъл събира най-силните си..

публикувано на 26.01.23 в 15:16

Изложба събира рисунки от образователните занятия във Варненската галерия

На 30 януари 2023 г. от 16:00 ч. Градската художествена галерия на Варна представя изложба с рисунки от темата „Изграждане на пейзаж с молив“ част от образователния модул „Въведение в графиката“, организиран от Градската художествена галерия и Галерия за графично изкуство – Варна. Образователната тема „Изграждане на пейзаж с молив“ се реализира в..

публикувано на 26.01.23 в 14:58

Фотоизложба за Освобождението в Добрич

Фотоизложбата „И сложиха главите си за Отечеството” подреди Регионалния исторически музей в Добрич в сградата на Областната администрация.  Експозицията е посветена на 145-годишнината от Освобождението на Добрич от османско робство. На 27 табла са проследени хронологично борбите на добруджанските българи за свобода – от хайдушкото движение до..

публикувано на 26.01.23 в 13:53
Отдел

Старият грамофон разказва в библиотеката и детските градини във Варна

„Старият грамофон разказва“ е иницатива на отдел „Изкуство“ към Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“ във Варна. Започва през миналата година и се радва на популярност сред децата, защото е едно много по-различно за тях преживяване в съвременния информационен свят. В рамките на инициативата екип от отдел „Изкуство“ посещават различни..

публикувано на 26.01.23 в 10:14

Продадоха се над 70% от билетите за Малкович в Народния театър

Над 70% от билетите за гостуването на Джон Малкович в Народния театър бяха продадени в първите 2 часа от тяхното пускане. Дълги опашки се извиха пред театъра часове преди отварянето на двете каси. Огромният зрителски интерес към спектакъла „В самотата на памуковите полета“ с участието на холивудската звезда Джон Малкович и литовската актриса Ингеборга..

публикувано на 25.01.23 в 18:32

14 години Младежка фондация "Аморфа"

14 години отбелязва днес варненската младежка фондация „Аморфа”. Рожденият ден ще бъде отбелязан и с изложбата „Аморфа Академия 2022”. Снимките припомнят поредицата от културни инициативи, които кадетите на академията осъществиха в множество и различни по вид обществени и частни пространства, открити и закрити, в градовете Варна и София,..

публикувано на 25.01.23 в 13:46