Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две жени с награди на градския транспорт за най-добри шофьори

Две жени бяха удостоени с награди на градския транспорт във Варна. В навечерието празниците бяха избрани най-успешните служители в „Градски транспорт“за 2022 г. Имената им бяха определени след анкета, проведена сред 750-те служители, съобщиха от общинското дружество.

Победители в категория "Водач на автобус" са Гергана Петрова и Ивайло Гатев. Най-успешен водач на тролейбус през тази година стана Галина Сотирова. Признанието в категория "Тролейбусно депо" е за Веселин Вангелов, а в раздел „Сервиз автобуси“ – за Тихомир Иванов. За най-успешен механик е определен Петър Русков. Неговите колеги Калинка Димова и Георги Георгиев са отличени съответно в категориите „Търговска експлоатация“ и „Токоизправителни станции“.

„Това е времето, в което да благодарим един на друг за изминалата година, за предизвикателствата, с които заедно сме се справили. Времето, в което да си спомним колегите, които вече не са сред нас. Времето, което да си пожелаем здраве, увереност и нови мечти и надежди“, заяви пред колегите си инж. Николай Антонов, изпълнителен директор  на „Градски транспорт” ЕАД – Варна.

Чуйте какво казаха отличените за най-добър шофьор от разговорите им с Даниела Стойнова.

Ивайло Гатев е трогнат от наградата, но казва, че се чувства пръв след равни и това отличие е колкото за него, толкова и за колегите му. Трудното в професията е напрегнатият трафик и най-важното е да завършиш смяната успешно, посочи Гатев. Хубавото е, че работиш в услуга на хората, категоричен е той.

За Гергана Петрова да бъде шофьор на автобус е мечта. Предизвикателствата на професията са много всеки ден заради нетолерантност на пътя, споделя тя, но най-голямото е отговорността, която носи към пътниците. Съпругът й е колега, а графикът им позволява да са заедно и на работа и вкъщи.

Галина Сотирова споделя, че харесва работата си. Има и трудни моменти, но гледа да ги забравя. По думите й хората са станали по-затворени и не поздравяват често. Тя се преквалифицира от кондуктор след като е въведена електронната билетна система.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ученици управляваха община Вълчи дол за 1 ден

18-годишната Цветелина Николова стана кмет на Вълчи дол. Това се случи в Деня на отворени врати в местната администрация, посветен на днешния празник на българските общини. Макар и за 1 ден във властта 12-класничката от СУ „Васил Левски“ във Вълчи дол успя да се запознае с огромен куп документи и с помощта на кмета Калоян Цветков да ги..

публикувано на 12.10.24 в 16:20

Берг Ревзиев от Кубрат е първенец на 14-я випуск Дентална медицина в МУ-Варна

Берг Ревзиев от Кубрат е първенец на 14-я випуск Дентална медицина в Медицинския университет, 111 са абсолвентите, 14 са отличниците. 35 са чужденците от випуска. Даниела Стойнова разговаря с първенеца на випуска за трудностите и късмета, който е имал по време на следването си:

публикувано на 12.10.24 в 13:00

България е осмата най-добра страна за инвестиране в недвижими имоти в Европа

България е осмото най-добро място за инвестиране в недвижими имоти в Европа, като..

публикувано на 12.10.24 в 09:52

Без Кирил Маричков

При инцидент днес почина Кирил Маричков - българският певец, музикант и композитор Кирил Маричков, един от създателите на "Щурците". Иформацията е на bTV. Трагедията се е случила във врачанското село Селановци. Маричков е трябвало да участва в концерт на „Фондацията“. По време на пробите преди изявата, при качване на сцената се е спънал и паднал...

публикувано на 11.10.24 в 20:13
Северно сияние, с. Кичево, общ. Аксаково, Емил Иванов

Северното сияние над Кичево

Тази нощ северното сияние завладя небето и над Източна България. Астрономът и астрофотограф Емил Иванов го „улови“ над аксаковското село Кичево. Радио Варна напомня, че нетипичното небесно явление се свързва с мощното слънчево изригване през последните дни. Разноцветните багри можеха да се видят през изминалата нощ много по- на юг от..

публикувано на 11.10.24 в 10:03

Мощна магнитна буря приближава Земята

Днес ще има много силни геомагнитни бури от степен G4. За това предупреждава Центърът за прогнозиране на космическото време към Националната агенция за океански и атмосферни изследвания (NOAA). Мощно слънчево изригване вечерта на 8 октомври е причината за очакваните геомагнитни бури, като заредените частици от това бързо изхвърляне на плазма..

публикувано на 11.10.24 в 09:00
Светлана Горанова

Светлана Горанова, която влюбва децата в математиката

Обичате ли математиката? Повтаряли ли са ви като дете, че "всичко е математика"? Някога забавлявали ли сте се да построявате триъгълници и други геометрични фигури с... тялото си? Светлана Горанова може да ви научи на всичко това. Младата жена е от семейство на математици и педагози и винаги е обичала математиката. Споделя, че времето за решаване на..

публикувано на 10.10.24 в 10:30