Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Микаела Шифрин не успя да изравни рекорда на Линдзи Вон

Микаела Шифрин
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Звездата на американските ски Микаела Шифрин не успя да изравни рекорда на Линдзи Вон по победи за Световната купа, след като завърши на шесто място в гигантския слалом в словенския зимен център Кранска Гора. Победителка стана Валери Грение, която записа първи успех в кариерата си. Тя е първата канадка от 49 години насам, която печели победа в тази дисциплина.

Шифрин, която триумфира в последните пет старта от Световната купа (включително два гигантски слалома), изоставаше на пето място след първия манш в Кранска гора и не успя да промени нещата във втория. Следващите й шансове за изравняване на постижението на американската й сънародничка Вон са в гигантския слалом в Кранска Гора в неделя и в нощния слалом във вторник във Флахау (Австрия).

"Всяко състезание, в което карам, имам шанса да изравня рекорда. Това ще се случи един ден", каза Шифрин.

Грение спечели първи подиум и първа победа победа, след като беше най-бърза с 1:55.01 минута - 57.05 секунди в първия манш и 57.96 секунди във втория. Така тя сложи край на дългата канадска суша в дисциплината. Последният успех датира отпреди 49 години и един ден, когато Кейти Крайнер спечели на 6 януари 1974 година в Германия, според статистиката на ФИС.

Лидерката в дисциплината Марта Басино изостана с 37 стотни от секундата на второто място, за да запази поредицата си за достигане на подиума във всеки гигантски слалом този сезон. Световната шампионка от 2019 година Петра Вълхова от Словакия остана трета с пасив от 40 стотни.

Шифрин раздели шестото място с Корали Фрас Сомбе от Франция, изоставайки на 1.33 секунди.


По публикацията работи: Ваня Славова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Катерачите от Варна взеха титли от шампионата в Стара Загора

В Стара Загора имаше държавното първенство по катерене в дисциплина боулдър за деца 1-5 група. Участие взеха над 140 състезатели. "Варнаклайминг" имаше седем състезатели в отделните възрастови групи, като двама от тях станаха държавни шампиони. Ралица Белчева във втора група и Михаил Рафаилов в четвърта група. Днес Мишо ще ни разкаже за..

публикувано на 04.06.24 в 12:35

Загубихме от Германия

Силно начало, но кошмарен завършек ни лиши от втора победа в Лигата на нациите при жените. В осмия си двубой от тазгодишния турнир и последен от втората седмица в Арлингът (САЩ), "лъвиците" отстъпиха с 1:3 (19-25, 25-21, 21-25, 11-25) пред Германия. Преди мача и двата тима имаха в актива си по една победа и шест загуби.  Срещата бе равностойна с..

публикувано на 04.06.24 в 10:34

Отличен за тенисистите на "Комфорт"-Варна

Държавно индивидуално първенство за мъже и жени в зала Асарел-Медет” Панагюрище по тенис на маса.Общо 5 медала (2 златни, 2 сребърни и 1 бронзов) за СКТМ "Комфорт"- Варна.Участие взеха Мария Йовкова, Надя Убчева, Мирослава Андронова Теодор Александров.Мария е шампион на смесени двойки с Христос Христонов ”Боровец”-Г.О, като на финала победиха Ерен..

публикувано на 04.06.24 в 10:33

"Шоутайм"-Варна спечели титлата

Отборът на "Шоутайм" спечели държавното първенство на Б група към ББЛ.На провелия се тридневен, финален турнир в Димитровград участваха осемте най-добри отбора от цяла България в Б дивизия. На четвъртфиналите, варненци срещнаха отборът на "Дрийм тийм" Троян, като спечелиха със 73 на 53.На полуфинала Шоутайм се изправи срещу Олимпия Ямбол и се..

публикувано на 04.06.24 в 10:32

Ясна е програмата за мачовете на българите на ЕвроВолей 2024:

Националният отбор за мъже под 18 години влезе във втората седмица от заключителния и основен етап от подготовката си за Европейското първенство, на което страната ни е домакин. От края на миналата година насам треньорският щаб на България U18 провеждаше мини лагери в столицата ежемесечно.Надпреварата на Стария континент ще се проведе между 10 и 21..

публикувано на 04.06.24 в 10:30

Симеон Христов: В Португалия отново очакваме достойно представяне (ВИДЕО)

Отборът но плажен футбол на МФК Спартак-Варна завърши на второ място на силния международен турнир, който завърши вчера в града ни. Домакините нямаха късмет при изпълнението на дузпи срещу турския шампион „Еркис“ и отстъпиха с 3-4 след наказателните удари. В редовното време 3-3. Независимо от този факт наставникът на варненци Симеон..

публикувано на 03.06.24 в 11:55

Турски тим спечели турнира във Варна (ВИДЕО)

Отборът на "Еркис спор" от Турция спечели международният турнир по плажен футбол във Варна. В решителната среща те победиха местния МФК Варна с 4-3 след изпълнение на дузпи. В редовното време 3-3. Варненци изиграха добър мач, но нямаха късмет при наказателните удари.

публикувано на 03.06.24 в 11:11