Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима загинали и 15 ранени в катастрофи за 24 ч.

Снимка: Незабравка Кирова

Трима души са загинали, а 15 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР. Регистрирани са 12 тежки произшествия.

В София са станали 18 леки и два тежки пътни инцидента, при които трима са ранени.

Пътните настилки са заснежени, мокри на места заледени, обработени и проходими при зимни условия.


По публикацията работи: Ваня Славова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кампания за разделно събиране на опасни отпадъци организират във Варна (ГРАФИК)

Община Варна организира кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Провеждането ѝ е в изпълнение на ангажиментите по Закона за управление на отпадъците. Кампанията ще се проведе в четири поредни дни – от 25 до 28 септември 2024 г. на територията на всички райони на общината. Мобилните събирателни пунктове ще бъдат разположени..

публикувано на 18.09.24 в 10:57

Катастрофа на магистрала "Хемус" затруднява движението, обходът е през Каспичан

Катастрофа на магистрала "Хемус" затруднява движението в посока София тази сутрин. Инцидентът е станал на километър 368 на магистралата. На място има екип на Пътна полиция, който регулира трафика. От Агенция "Пътна инфраструктура" апелират шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Обходният маршрут е през пътен възел..

публикувано на 18.09.24 в 10:53
Личен архив

Политолог: Единствената изненада на предстоящите избори ще е висока избирателна активност

Нищо ново и още от същото - това са очакванията на политологът Сергей Петров по повод предстоящите поредни предсрочни парламентарни избори в България в края на октомври. Той сподели, че не очаква да има кой знае какви изненади на вота. " Единственото, което може да ме изненада на тези избори ще е висока избирателна активност. Всичко друго..

публикувано на 18.09.24 в 10:50
Снимката е илюстративна

30-годишен пострада при инцидент с електрическа тротинетка

30-годишен водач на електрическа тротинетка е пострадал след инцидент с електрическа тротинетка. Произшествието е от 22.30 часа снощи в района на Централния кооперативен пазар във Варна. Пострадалият е с фрактура на таз. Той се е блъснал в лек автомобил, който се е движил пред него, уточняват от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в морската..

публикувано на 18.09.24 в 10:41

Обещано: Всички дейности в Пчелина приключват до 20 октомври

Всички дейности в Пчелина ще приключат до 20 октомври. Това съобщи по време на срещата с жители на местността ръководителят на големия ВиК проект във Варна Сава Коев. Предварително обявеният краен срок – 6 септември, е удължен, а на изпълнителя и надзорната фирма са наложени глоби, допълни Сава Коев. Настилките ще бъдат възстановени в предишното им..

публикувано на 18.09.24 в 10:40

"Пеша фест" във Варна на 22 септември, затварят за автомобили част от улица "Преслав"

С базар и празнична програма Варна ще отбележи Европейския ден без автомобили. Традиционният "Пеша фест" ще затвори за ден част от улица "Преслав" - между улиците "Хан Аспарух" и "Одесос", съобщиха за Радио Варна организаторите Калина Жечева и Боян Велев.  Фокусът на събитията тази година е върху популяризирането на потенциала на пешеходните..

публикувано на 18.09.24 в 09:45

Адресите без ток на 18 септември

В периода 16.09.2024 - 20.09.2024, от 9:00 до 17:00 , поради неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на с. Горен Чифлик - клиентите, електрозахранени от ТП 2. На 18.09.2024, от 9:00 до 17:00 , поради неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на..

публикувано на 18.09.24 в 05:47