Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хванаха 26 нелегални мигранти в турски камион край Драгоман

26 нелегални мигранти бяха заловени в турски камион близо до Драгоман, предаде БНР. Операцията е на Гранична полиция. Задържан е водачът на превозното средство, който е турски гражданин. Част от мигрантите са откарани в болници в София, тъй като са били видимо изтощени.

Камионът е спрян за проверка на Автомагистрала "Европа" около 2,30 ч. тази сутрин.

В товарната част са открити общо 26 нелегални мигранти. Те са били без документи, но са обяснили на полицаите , че са от Афганистан. Пред БНР говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска заяви, че 22 от тях са се нуждаели от медицинска помощ. Сигналът към Спешна помощ е подаден около 3,50 часа тази сутрин. Мигрантите са извозени с линейки в няколко столични болници – сред тях "Пирогов", "Св. Анна", ВМА и "Царица Йоанна".

Повечето от мигрантите са били премръзнали и изтощени.

Случаят се разследва от Гранична полиция.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна, архив

Катастрофа затвори АМ "Тракия" на входа за Бургас

Тежка катастрофа между две коли е станала на автомагистрала "Тракия" на входа на Бургас в платното за София. От ОД на МВР Бургас потвърдиха, че има и жертва.  Шофьорите да използват за обходен маршрут стария път през Айтос, предаде БНР-Бургас.  Движението се регулира от екипи на "Пътна полиция", съобщават от АПИ. 

публикувано на 06.08.24 в 12:15

Публикуваха за обществено обсъждане проекта за Туристическият гаранционен фонд

Министерството на туризма публикува за обществено обсъждане проекта на Закон за изменение и допълнение на Закона за туризма, който касае създаването на Туристически гаранционен фонд. С предложения проект се предлагат промени във връзка с пакетните туристически пътувания и свързаните пътнически услуги. Директивата хармонизира обезпечителната схема за..

публикувано на 06.08.24 в 12:02

Варненската полиция задържа фалшификатор на лични документи

Служители на отдел „Икономическа полиция“ при Областната дирекция на МВР във Варна са задържали рано тази сутрин мъж на 33 години.  За нарушителя са събрани данни, че „..преправя неистински официален документи за самоличност... и се ползва от преправен официален документи за самоличност“. Фалшифицираните лични карти, на български граждани, е използвал..

публикувано на 06.08.24 в 11:00

Прокуратурата разследва пожара в психиатричното отделение във Варна

Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за пожар в психиатрично отделение в града, при който загина мъж, настанен за лечение там. Пожар в Психиатричната клиника във Варна отне човешки живот Сигналът за пожара в стая в специализираното лечебно отделение е постъпил около 22:35 часа на 5 август 2024 година, припомнят от..

публикувано на 06.08.24 в 10:38

Ограничават движението на АМ "Хемус" в района на Каспичан

До 18 часа днес, 6 август, за подмяна на стълбове на електропровод ще се ограничава движението на автомагистрала „Хемус“ в района на Каспичан при 366-и км, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".  Във вторник, 7 август, от 10.30 до 18 часа временно ще се спира трафикът при 363-ти км на АМ „Хемус“ и при 135-ти км на път I-2 Русе – Шумен –..

публикувано на 06.08.24 в 10:28

Протестиращи в Пчелина: Не издържаме вече! Фирмата-изпълнител: До 6 септември улиците ще бъдат възстановени

Десетки жители на местността Пчелина във Варна затвориха улица "Прилеп" за 40 минути в знак на протест за продължаващата почти две години реализация на проекта на ВиК за изграждане на  канализация.  Те казаха, че нямат достъп до домовете си, дишат прах и никой не ги информира кога приключва строителството. Методи Иванов от..

публикувано на 06.08.24 в 10:15

Ремонти в Добрич затварят временно участък от бул. "Трети март"

Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни дейности на уличното платно по ул. “Ген. Колев“ в участъка от ул. “Захари Стоянов“ до Бул.“ Трети март“ в Добрич, се въвежда временна организация за безопасност на движението с частично отбиване в светлата част на денонощието – както следва: ‐  На 07. 08. 2024 г. от 8:00 до 17:00 часа по..

публикувано на 06.08.24 в 09:50