Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 600 души взеха участие в 60-ата Щафетна обиколка на Радио Варна (СНИМКИ)

| обновено на 03.03.23 в 16:13
Автор:
27
Снимка: Румен Сарандев

680 души от близо 60 отбора се включиха в 60-ата Щафетна обиколка на Радио Варна, която по традиция се посвещава на Националния празник - 3 март.

60-а Щафетна обиколка на Радио Варна -  от 62 -ра година досега всички преди нас са правили тази най-масова аматьорска проява в град Варна.  Това са традициите и те трябва да бъдат продължавани. Това каза директорът на Радио Варна Наталия Чешмеджиева на официалното откриване на спортното събитие.

Тази година по повод кръглата годишнина на старта застанаха и хора в неравностойно положение. При тях най-добре се представи Константин Георгиев, като остави зад себе си Ивайло Вълчев и Валентин Великов. Специални гости на Обиколката бяха участници и на кокили. Първото място зае Георги Начев, пред Мирослав Тодоров и Пресиян Петров.

Днес е 60-ата Щафетна обиколка на Радио Варна

Най-многобройни бяха участниците в кроса, общо 56 отбора. При участниците от спортно училище на първо място и при момичетата и при момчетата се класира отборът на „Супер спорт“. При малките момичета /5-8 клас/ златото спечелиха представителките на СУ „Гео Милев“. При момчетата титлата грабнаха учениците от Математическа гимназия. 

Призьорите от 60-ата щафетна Обиколка на Радио Варна

При по-големите от 9-12 клас при девойките и юношите златото е за представителите на Математическа гимназия "Д-р Петър Берон". Състезателите на 4-та езикова гимназия „Фредерик Жолио-Кюри“ останаха със сребро и при двата пола.
Колежът по туризъм взе златото при студентите - жени, а при мъжете - титлата е за ТУ-Варна. В надпреварата при военните отбори първо място за участниците от поделение ВФ 38 920.

60 медала в шестия плувен празник на Радио Варна (ВИДЕО)

Най-малките участници тази година, които получиха торти са Александър Бояджиев /4 г/ и Дея Колева-/9 г/. 


Най-възрастният участник Георги Благоев, роден 1946 година.


В колоезденето при момичетата младша възраст първа стана Алина Ангелова от „Омега“ /София/, а при момчетата Виктор Танчев /Несебър/.
Дария Венкова от София спечели златото при момичетата старша възраст. При момчетата на първо място се класира Игор Мишченко от Бургас. Калина Спасова от София е шампионката при девойките до 17 години, в същата възраст при юношите титлата взе Петър Матеев от Казанлък.

По повод юбилея специални плакети бяха дадени на ръководители и организации, които през всички тези години са помагали и са били партньори на Радио Варна.

Снимки: Румен Сарандев




















По публикацията работи: Елисавета Илиева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Парламентът обсъжда и гласува правителството на ГЕРБ-СДС (НА ЖИВО)

Народното събрание обсъжда и гласува проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС, начело с кандидата за министър-председател Росен Желязков. Според Конституцията парламентът приема законите и другите актове с мнозинство повече от половината от присъстващите народни представители. Тоест при регистрирани 240 депутати, за да бъде избран предложеният от..

публикувано на 03.07.24 в 13:00

Варненските аптеки протестират днес и утре

Регионалната колегия на Българския фармацевтичен съюз във Варна се включва в националния протест срещу промяната на финансирането на дейността по отпускане на напълно платени от здравната каса лекарства. Протестите във Варна ще са днес и утре. Ще са с продължителност от 30 минути до 2 часа. Всяка аптека ще решава кога и как да протестира,..

публикувано на 03.07.24 в 11:27

Одобряват проект за дълбоководно заустване на пречиствателната станция в Албена

Проект за подробен устройствен план - Парцеларен план (ПУП - ПП) за обект "Дълбоководно заустване след ПСОВ Албена" се предвижда да приеме Общинският съвет в Балчик този четвъртък на редовно заседание. Постъпило е писмо на 21 юни т.г. от МРРБ за разработени регионални прединвестиционни проучвания, включващи техническа и икономическа документация за..

публикувано на 03.07.24 в 10:35

Пеевски: Ще направя това, което искат хората - те искат правителство

Да не се подкрепи кабинета "Желязков" . Така препоръка е имало от почетния председател на движението Ахмед Доган, обяви Делян Пеевски, предаде БНР. "Ще направя това което искат хората - те искат правителство… България трябва да има кабинет. Аз като лидер на ДПС съм отговорен само пред хората на ДПС. Партията се управлява от неговия председател",..

публикувано на 03.07.24 в 09:44

Защо се бави депозитната система за пластмасови бутилки и кенчета питат еколози в МОСВ

Призив за бързо въвеждане на депозитна система за преработване на еднократни опаковки за напитки от стъкло, метал и пластмаса, ще отправят днес от екологично сдружение „За Земята”. В 8:30ч. днес те се събират пред Министерството на околната среда и водите, за да внесат подписка, подкрепена от почти пет хиляди българи. Ще ги „придружава“ змей,..

публикувано на 03.07.24 в 08:10

Адреси без ток днес

Без ток днес ще са следните адреси в обхвата на дейност на електроразпределителното дружество за регион Варна: ·   На  03.07.2024  г. В периода  09:00  ч. до  17:00  ч. Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на:..

публикувано на 03.07.24 в 06:05

Облачно време с превалявания в сряда

През нощта валежите в Североизточна България бяха с количества в Русе 25 мм, Разград 15 мм, Силистра 5 мм, Шумен 4 мм. Днес през страната ще продължи да се придвижва обширна циклонална област и свързаните с нея фронтални облачни системи. Сутринта валежите над Североизточна България временно ще спрат, над югоизточните райони облачността ще се..

публикувано на 03.07.24 в 05:55