Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Иван Грошев: Морският туризъм е двигателят на туризма

Много са примерите за държави, които за реклама инвестират поравно с туроператорите

| обновено на 15.03.23 в 12:36
Снимка: Делян Милчев 17 г., ОДК Варна

Съвместна реклама на държавата с големи туроператори е най-ефективната, а ние разчитаме на просия. Това каза Иван Грошев, председател на Асоциацията на инкаминг агенциите. Той е туроператор и работи с най-известните фирми от Германия. Представете си един голям туроператор - една организация с милиарден бизнес, дали специално може да отдели място в сърцето си за хора, които сами не искат да си помогнат, каза Грошев. По думите му много са примерите за страни, които за реклама и кампаниите инвестират поравно с туроператорите.

Гърция, Малта, Испания - за Турция да не говорим, изсипват многомилионни бюджети в съвместни реклами, посочи той и допълни, че законовите условия у нас не позволяват такава практика. Експертът обясни, че партньори от бранша от Германия, Англия и Полша изразяват учудване и се питат къде са ни маркетинговите бюджети. 

Морският туризъм е двигателят на туризма въобще. Той е базата, върху която стъпват всички останали. Отбелязва се ръст с 20% на записванията на почти всички пазари спрямо 2022 година, но това не трябва да приспива вниманието ни, защото спрямо 2019 година изоставаме средно с 35-40%. Той направи сравнение с увеличен успех от двойка на тройка.

Нашите съратници в туризма разсъждават в триъгълника Андрешко - Бай Ганьо - Хитър Петър, каза още Иван Грошев, като подчерта, че трябва да се наблегне на качеството.

Иван Грошев е председател на Асоциацията на инкаминг агенциите.  Преди дни той се върна от борсата ITB в Берлин. Как се е представила България там, има ли ръст на записванията и как да се промени манталитета ни на маркетинг на немския пазар, за да настигнем основните играчи в туристическия бранш? Отговорите чуйте от интервюто на Даниела Стойнова с Иван Грошев:


По публикацията работи: Елисавета Илиева

БНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Каква е историята на първите грамофонни плочи, записани във Варна и кой е Стоян Бешков?

Ценно дарение получи Музеят за нова история на Варна. Проф. Венко Бешков, внук на Стоян Анастасов Бешков - дългогодишен учител по музика във варненската мъжка гимназия „Фердинанд I”, дари четири оригиналните грамофонни плочи , на които са записани вокални изпълнения на неговия дядо. Записът е направен през 1906 година във Варна..

публикувано на 31.03.23 в 09:45

Бивш председател на РИК: Сигналите към училищата са опит за сплашване преди изборите

Анонимните сигнали към училищата са опит за сплашване на хората, за да не отидат да гласуват. Това мнение изрази Кристиян Богоев, юрист и бивш председател на РИК във Варна. Той сподели, че в предходни години са имали подобни случаи, но те не са били преекспонирани в публичното пространство. Според него политизирането им води до недоверие към системата и..

обновено на 30.03.23 в 09:03

Адвокат по морско право за задържаните кораби: Риболовът ще е неконтролируем без локални ограничения

Румъния е в правото си да налага конкретни ограничения на риболова за конкретен период от време в изключителната си икономическа зона. Черно море е затворено море с много малки рибни запаси. Няма как пълната свобода да бъде толерирана, а трябва да бъдат търсени възможности за запазване на някои видове. Така коментира специалистът по морско право адвокат..

обновено на 29.03.23 в 14:22

Terry Butler (OBITUARY, LEFT TO DIE, екс-DEATH, екс-MASSACRE): Внимавай какво подписваш

Интервю с Terry Butler (OBITUARY, LEFT TO DIE, екс-DEATH, екс-MASSACRE) „Leprosy” на DEATH от 1988 винаги ще бъде в пантеона на класическия дет метъл. На 30 март супер трибют бандата LEFT TO DIE, която се кръщава на една от песните от албума и в която се изявяват Terry Butler от OBITUATY, Rick Rozz, участвал в DEATH и MASSACRE, Matt Harvey от..

обновено на 29.03.23 в 10:13

Gus Ríos (KILL DIVISION, LEFT TO DIE, GRUESOME): "Разделението трябва да спре"

Интервю с Gus Ríos (KILL DIVISION, LEFT TO DIE, GRUESOME, екс-MALEVOLENT CREATION) В грайнд проекта KILL DIVISION свирят Kyle Symons, бивш от MALEVOLENT CREATION, Jeramie Kling, който е част от INHUMAN CONDITION, VENOM INC. и EX DEO, с когото ви срещнахме в един от предишните понеделници, Dirk Verbeuren, участвал в SOILWORK, още къде ли не и..

публикувано на 29.03.23 в 10:11

Арендатор: Родно производство у нас почти няма

Георги Ангелов е арендатор в района на Вълчи дол от дълго време. Той присъства на протеста, който се проведе вчера във Вълчи дол. Защо зеленчуците са скъпи, каква е съдбата на земеделските производители и какви рисковете, които поемат те, за да продължават да работят? "Ако хората си мислят, че който гледа земеделски култури е богат..

обновено на 28.03.23 в 10:39

Мариан Вълев: Разделението не е пътят, който културата търси

„Чалга" е първият български филм, заснет изцяло с мобилен телефон. Главните роли са поверени на Елеонора Иванова – Нори и Цветелина Стоянова. Звездният актьорски състав на продукцията включва имената на Любомир Нейков, Жана Яковлева, Лора Караджова, Стефан Денолюбов, Диляна Попова, Николай Сотиров, Димитър Рачков, Кръстьо Лафазанов,..

публикувано на 27.03.23 в 07:00