Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на здравеопазването ще посети Добрич

| обновено на 16.03.23 в 19:33
Д-р Асен Меджидиев
Снимка: болница Пирогов

Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев ще бъде в град Добрич на 17 и 18 март, където ще проведе среща с кметовете на общините от областта на тема осигуреността на медицинска помощ в региона.

В рамките на посещението ще бъде дискутирана и темата „Майчино и детско здравеопазване“.

В тази връзка на 18 март в Медицинския център при Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич ще бъдат извършвани високоспециализирани безплатни прегледи на деца, от 9:30 ч. до 14:30 ч. Инициативата е по линия на програма „Детско здраве“, създадена преди повече от 10 години от министър Меджидиев.

Последните прегледи, реализирани в Североизточна България от медици от Столичната лекарска колегия, по програмата са били в Разград и Силистра. 


По публикацията работи: Олга Карова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Как започна и протича гласуването във Варна и Добрич (обновява се)

Мудно и бавно започна изборния ден във Варна, видяха репортерите на Радио Варна. На места членовете на секционните избирателни комисии (СИК) се объркват за урните.  Десет машини за гласуване са дали различни проблеми и не са тръгнали, в момента те се проверяват от техници. За една секция е получено разрешение от Централната избирателна комисия да се..

обновено на 09.06.24 в 08:43

10 неработещи машини в началото на изборния ден

Отворени са всички 655 секции в избирателния район. Машините за гласуване в областта са 544. Десет машини за гласуване са дали различни проблеми и не са тръгнали, в момента те се проверяват от техници. За една секция е получено разрешение от Централната избирателна комисия да се премине изцяло на гласуване с хартиени бюлетини, каза председателят на..

публикувано на 09.06.24 в 08:43
Машинно гласуване

Как гласуваме с машина на изборите 2 в 1 (ВИДЕО)

Централната избирателна комисия даде указания как да гласуваме с машина. На първия екран в малко квадратче може да се отбележи, че ще упражните правото си на вот и в двата избора - за "народни представители" и "Европейски парламент",  или от двете полета можете да изберете само този, за който ще пуснете гласа си. Ако сте отбелязали "Избери всички",..

публикувано на 09.06.24 в 07:00

Понижение за едни и повишение за други стоки на борсите през юни

С понижение на цените на някои основни хранителни стоки, плодове и зеленчуци на борсите в страната започна юни месец, отчита Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ) в седмичния си бюлетин. Краставиците поевтиняват, като при тези от внос спадът е 7 на сто, а при оранжерийните - 18,3 на сто. Цената на оранжерийните..

публикувано на 09.06.24 в 06:31

България избира 2 в 1

В България днес избираме народни представители в бъдещия национален парламнт на шести поред предсрочни избори и членове на редовния Европейски парламент.  В изборите за национален парламент ще се състезават 32 политически формации – 20 партии, един независим кандидат и 11 коалиции. В Европейския..

публикувано на 09.06.24 в 06:24

Европа избира свои представители в общия парламент

Около 370 милиона избиратели в ЕС имат днес право да гласуват, за да определят новите 720 евродепутати. Европейският парламент се очаква да обяви първите предварителни резултати от вота тази вечер около 20.15 ч. българско време. Резултатите ще определят разпределението на силите и ще бъдат основа за излъчването на следващите председатели на..

публикувано на 09.06.24 в 06:18

Слънчево и горещо ще е времето днес

Днес ще е предимно слънчево със слаб, следобед до умерен вятър от юг и югоизток. Максимални температури между 31° и 36°, по Черноморието от 25° до 30°, за Варна около 28°. Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на морската вода между 22° и 25°. Температурите, измерени тази сутрин са: Варна  18    Русе   20    Силистра   19    Разград   19..

публикувано на 09.06.24 в 06:16