Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нелегален мигрант загина в катастрофа в района на Драгоман

Автор:
Снимка: Pixabay

Един нелегален мигрант е загинал, а над десет други са ранени, след като лек автомобил се е обърнал в дере край Алдомировското блато в района на Драгоман.

Инцидентът е станал около полунощ, предаде БНР. По първоначална информация е бил направен опит автомобилът с мигрантите да бъде спрян от екипи на Гранична полиция.

Водачът обаче е отказал да се подчини и в опита си да избяга е катастрофирал.

Всички мигранти, включително загиналият, са от Афганистан. Водачът на колата на е сърбин, той е задържан.

По случая тече разследване.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Жители на местността Пчелина излизат на протест заради пътните ремонти

Протестиращите в местността Пчелина във Варна ще блокират кръстовището на ул. Прилеп с ул. „Патриарх Максим“. Протестът започва в 8 часа с и ще продължи един час. Хората недоволстват заради бекрайния, според тях, пътен ремонт и невъзможността да достигнат до домовете си с автомобили. Жители на Пчелина: Движим се в порочен кръг от година и..

публикувано на 06.08.24 в 06:58

Къде няма да има ток на 6 август

Без ток днес във Варна: Между  8.30 и 17 ч. в местностите  Ваялар, Траката и Горна трака по ул. Весела Василева, ул. Володя Вълчев, ул. Драган Данаилов, ул. 3-та, ул. 4-та, ул. 6-та, ул. 7-ма, ул. 8-ма, ул. 11-та и ул. 12-та. Между 9 и 17 ч. ток няма да има във Варна по  ул. Владая, ул. Георги Бърнев, ул. Григорий Цамблак,  ул. Майор Минчо Димитриев,..

публикувано на 06.08.24 в 06:36

Слънце и дъжд на Преображение

Днес ще има променлива облачност, по-значителна след обяд. Главно тогава на места ще превали и прегърми, възможни са и градушки. По-интензивни и на повече места ще са явленията в Добруджа и по Северното Черноморие. Следобед вятърът във вътрешността ще се ориентира от северозапад, а по Черноморието почти през целия ден ще е от южна четвърт, ще е слаб до..

публикувано на 06.08.24 в 06:12

Затварят временно автомобилния подлез до Спортна зала

Във връзка с премахване на опасно дърво днес от 8:00 до 12:00 часа временно ще бъде затворено движението в района на автомобилния подлез в близост до Двореца на културата и спорта и платения паркинг към него.  В този часови диапазон ще бъде ограничено движението на автомобили от обществения паркинг на ДКС към подлеза, водещ към бул. „Княз..

обновено на 06.08.24 в 05:53
Димитър Главчев

Димитър Главчев: Ако президентът ми предложи, бих приел да стана служебен премиер

Служебният премиер Димитър Главчев заяви, че ще приеме да стане отново служебен министър-председател, ако президентът Румен Радев му възложи този пост, предаде БГНЕС.  „Ако президентът ми предложи, бих приел да стана служебен премиер. Но първият, който бих сменил, е министърът на външните работи“, подчерта Главчев.

публикувано на 05.08.24 в 18:02
Снимката е илюстративна

Глобиха с близо 300 хиляди лева сметопочистващата фирма във Варна, най-много са санкциите в "Приморски"

Община Варна е наложила 291 000 лева санкции на сметопочистващата фирма само през юли, съобщава общинският пресцентър.  Най-много – около 102 000 лева, са санкциите в район „Приморски“ . Г рафикът за извозването на отпадъците се спазва, но не се почистват териториите около контейнерите, коментират районните кметове. Служителите на районите са..

публикувано на 05.08.24 в 17:46

Пореден ден жители на "Аспарухово" протестират срещу отсичането на седем кедъра в квартала

Жители на варненския квартал "Аспарухово" протестират и днес пред терен в центъра на квартала, където ще бъдат отсечени седем кедъра и още едно дърво, за да се построи кооперация. Недоволните изразиха готовността си да протестират всяка вечер, защото, според тях, варненската общественост все още не е запозната с казуса.  Протестиращите днес..

публикувано на 05.08.24 в 17:45