Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министерство на транспорта обяви процедура за наем на 2 медицински хеликоптера

Снимка: БГНЕС-архив

Министерство на транспорта обяви процедура за оперативен лизинг на два хеликоптера с цялото медицинско оборудване към тях и обучени и лицензирани пилоти, заяви транспортният министър Христо Алексиев в Министерския съвет, предаде БГНЕС.

Крайният срок за участие в процедурата изтича през май. Очаква се от средата на годината у нас да заработи системата за медицинска помощ по въздуха, каза Алексиев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Варна е в стабилно финансово състояние

Кредитният рейтинг на община Варна към ноември миналата година е стабилен. Това посочи директорът на дирекция "Финанси и бюджет" Кирил Симеонов преди обсъждането на отчета за общинския бюджет за 2023 година: "Няма просрочени плащания, спазваме всички фискални лимити. Това, което мога да спомена е, че за 2023-а остатъчния дълг на общината се е покачил с..

публикувано на 10.09.24 в 17:06

Направиха "кардиограма" на 140 дървета в градинката зад театъра

Близо 140 дървета в градската градина зад ДТ „Стоян Бъчваров“ са обстойно обследвани за скрити кухини и заболявания с т.нар. уред резистограф, съобщават от общинския пресцентър. Уредът открива скрити кухини и загнивания във вътрешността на ствола. Пробите с апаратурата се правят обичайно в случаи, когато дървото има привидно здрав вид и клоните му са..

публикувано на 10.09.24 в 16:50
Гюнер Тахир

Гюнер Тахир: Доган се намира или в Русия, или в имение в Родопите

Ахмед Доган се намира или в Русия, или в имение в Родопите. Това каза за Радио Варна бившият зам.-председател на ДПС и лидер на НДПС Гюнер Тахир. Според него, войната в движението не е за политически идеи, а за пари и влияние. „Почетният лидер на движението е виновен за конфликта, защото направи Пеевски съпредседател и допусна този дуализъм в..

публикувано на 10.09.24 в 15:54

Въздушната линейка отива на сервиз, ще я заместват военни хеликоптери

Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева проведе разговор с министъра на отбраната Атанас Запрянов , за да се увери в готовността за използването на военен въздушен транспорт в случай на необходимост от оказване на спешна медицинска помощ по въздуха. Поводът е предстоящите задължителни мероприятия за техническо обслужване на медицинския..

публикувано на 10.09.24 в 15:52
Добрич

Как жителите на област Добрич гледат на случващото се в политическия живот на страната?

Една от най-отдалечените от централната власт области в страната – Добрич, продължава своето изоставане по редица показатели . Средната работна заплата по данни на Националния статистически институт я нарежда на 13-то място отдолу нагоре, въпреки че областният център е  деветият по големина в България. Област Добрич се подрежда и на незавидната втора..

публикувано на 10.09.24 в 15:10

Протестът на жителите в местност Пчелина без резултат, готови са да блокират улици

Лошото състояние на пътната инфраструктура продължава да е огромен проблем за живеещите в местността Пчелина, които се оплакват от труден достъп до домовете си. П ротестиращи в Пчелина: Не издържаме вече! Фирмата-изпълнител: До 6 септември улиците ще бъдат възстановен Месец след протеста им, обещанията от страна на пътната фирма, че улиците ще бъдат..

публикувано на 10.09.24 в 15:00

3362 пожара във Варна и региона от началото на годината

От началото на годината досега на територията на Варна и областта са станали 3362 пожара, има петима загинали, 18 са пострадалите. 1 000 декара пасища и сухи треви и 1500 декара гори са изгорели по време на пожарите до селата Припек и Слънчево. Това съобщи старши комисар Тихомир Тотев, директор на Областната дирекция противопожарна безопасност и..

публикувано на 10.09.24 в 12:30