Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ще пита министъра на транспорта и какво се случва с удълбочаването на езерото, за което държавата е дала 400 милиона лева"

Стела Николова: Първото ми питане в парламента ще бъде за липсващия генерален план на Пристанище Варна

Стела Николова - ДБ
Снимка: сайт Демократична България

Това което г-н Борисов си позволява, а именно да каже, че без редовно правителство или без да бъде подкрепен ГЕРБ за кабинет няма да бъде приет и национален бюджет е изнудване. Това каза в обзорното предаване на Радио Варна, новия депутат от 3-ти МИР Стела Николова. Представителят на Коалиция "Продължаваме Промяната/Демократична България заяви, че отлагането е в ущърб на неговите кметове които се оплакват колко тежко е финансовото положение на общините. Приемането на бюджет не може да бъде заложник на щенията на г-н Борисов- допълни тя.

И още, според Николова, за това, че коалиция ПП/ДБ не желаят да участват в кабинет с първия мандат на ГЕРБ, трябва да се напомни на Бойко Борисов, че не може да се предадат хората които протестираха в продължение на три месеца срещу управлението му.

Хартиената коалиция има достатъчно мнозинство за да състави свое правителство, отговори Стела Николова на въпрос, дали ПП/ДБ могат да съставят свой кабинет на малцинството. Г-н Борисов няма нужда да се обръща към нас, а към тези партии които промениха изборния кодекс. Между другото видяхме до какво доведе това- над 40 хиляди недействителни бюлетини.

Николова направи и коментар за резултатите от изборите в трети МИР. Според нея когато вътрешен министър е бил Бойко Рашков, проблемът с купения и контролиран вот е бил решен до голяма степен. Нещо което според нея не може да се каже за вота проведен при МВР министър Иван Демерджиев. „Не случайно поисках неговата оставка“, каза тя и допълни, че от вътрешността на областта продължават да ни информират за нерегламентирани практики при гласуването на 2-ри април. Липсата на подадени жалби по тези казуси, Николова обясни с това, че МВР тепърва започва работа по образуване на производства за купен вот.

Стела Николова акцентира на проблемите във Варан и областта за които смята да пита министри от служебния кабинет. Един такъв случай е с пристанище Варна и какво се случва с генералния план за развитие който трябваше да бъде отдавна приет още март месец. Тя заяви, че ще пита министъра на транспорта и какво се случва с удълбочаването на езерото, за което държавата е дала 400 милиона евро. „Сега удълбочаваме и рибарско пристанище „Карантината“ с парите на варненци от „Паркинги и синя зона“. Между другото не знам по каква логика то беше дадено на това общинско предприятие и добре, че не беше дадено на фирма „Озеленяване“- допълни тя.

По отношение на местните избори тази есен, Стела Николоза заяви, че Варна най- сетне трябва да се отърве от, цитирам "тежката прегръдка на корупционното управление" и да върнем блясъка на нашата морска столица. На въпрос, дали ще се кандидатира за кметския пост, тя отвърна, че това ще бъде коалиционно решение.

(цялото интервю може да чуете в прикачения файл)




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Иван Плачков: Усетихме се българи едва в свободна Украйна

Никога не съм учил специално български език, говорехме го само вкъщи. Дори, когато започвахме училище по времето на СССР, първата година в Чушмелий (Криничкое) беше нулева и учихме само руски език. Съветския съюз правеше всичко възможно да не се чувстваме българи. Това разказва украинският политик от български произход Иван Плачков, с когото..

публикувано на 24.08.24 в 08:45

Новият наставник на БК "Черно море-Тича" Георги Давидов: Когато всички сме обединени, нещата се получават

Новият наставник на баскетболния тим на "Черно море-Тича" Георги Давидов вече е във Варна и работи по селекцията на тима.  Отборът се събира за официална първа тренировка на 26 август. Новите сигурни двама са Николай Стоянов и Цветомир Чернокожев, които идват от „Спартак“-Плевен. Чакат се и двама американци, съобщи за Радио Варна Давидов. В момента..

публикувано на 23.08.24 в 08:00

Художничката Светла Косева: Варна все още носи духа на Belle Époque

В празничния ден на Варна – 15-ти август, в галерия "Ларго" се откри самостоятелна изложба живопис на Светла Косева. Варненката представя 14 живописни платна, повечето създадени специално за представянето ѝ в родния ѝ град. Косева е позната на публиката със своя класически, импресионистичен рисунък, с пастелната, изчистена палитра, с композициите,..

публикувано на 22.08.24 в 08:00

Младият скулптор Мартиан Табаков за опитите да разкрие свойствата на звука

Младият скулптор Мартиан Табаков показва на варненска публика звука "Преди музикалните инструменти" в едноименна изложба. Музикалните му скулптури демонстрират естественото взаимодействие между материалите. Творческата му амбиция успява да извади от метална фуния духа на Алпите с наподобяващи тонове от алпийски рог. Скулптурите си разработва от..

публикувано на 21.08.24 в 08:40

Dave Ingram (BENEDICTION, екс-BOLT THROWER): Не можеш да угодиш на всички

Интервю с Dave Ingram (BENEDICTION, екс-BOLT THROWER) По-малко от две седмици ни делят от седмия "Running Free Festival". Подробностите – накратко - 30-31 август, къмпинг "Стринава“, Дряново. Двудневното мероприятие ще бъде закрито с концерт на дет пионерите BENEDICTION. С помощта на организаторите от HMC "Metal Force" специално интервю за „От..

публикувано на 21.08.24 в 07:30

Даяна Иванова: Виетнамците са постоянно забързани, но винаги намират време за приятел, за разходка, за почивка...

Фотоизложбата "Простор по виетнамски" е подредена до 22 август в пространството за култура и обучение "Аморфа" на ул. "Драган Цанков" 10 във Варна. Неин автор е виетнамистът Даяна Иванова, куратор е фотографът Михаела Аройо. Експозицията е част от обучителната програма на Фондация "Аморфа", която има за цел да подбере с конкурс младежи на..

публикувано на 20.08.24 в 08:15

Dire Straits Legacy: Автентичността е нещото, което издържа проверката на времето

Рок легендите от Dire Straits Legacy бяха част от първия фестивален ден на Breeze by Exit във Варна. Празничният концерт събра хиляди край Пантеона.  Групата е в състав  Алън Кларк (кийборд),  Тревър Хорн (бас),  Дани Къмингс (барабани),  Фил Палмър и Джак Сони (китари),  саксофонистът Мел Колинс (член на King Crimson, свирил с Нопфлър,..

публикувано на 19.08.24 в 12:10