Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Важна победа за Спартак Варна

Автор:

Спартак Варна записа победа над Септември София с 2:0 в мач от 27-ия кръг на efbet Лига. Точен за домакините бе Денис Баланюк, който застана на пътя на топката в 9′ минута след груба грешка на вратаря на Септември. Вторто попадение стана дело на Ивей Ромееш, който в 90′ минута разстреля красиво от разстояние за 2:0. Така Спартак Варна запазва шансовете си за оставане в efbet Лига.

Спартак Варна поведе още в 9′ минута с 1:0 след груба грешка на вратаря Димитър Шейтанов. Стражът на Септември се забави с изритването на топката, която рикушира в Денис Баланюк и порази вратата му.

В 15′ минута на двубоя домакините успяха да стигнат до красива атака чрез Иван Йорданов, който стреля от линията на наказателното поле, но топката рикошира в главата на Иван Арсов, отклони се към вратата на Септември, но Шейтанов успя да избие.

В 22′ минута отново “соколите” имаха възможност пред вратата на Септември след изпълнение на ъглов удар. Карамоко опита да насочи с глава към вратата на Шейтанов, който опита да улови, но неуспешно.  Топката достигна до Пламен Димов, който стреля с глава, но над напречната греда на Септември.

До края на първото полувреме футболистите на Спартак отправиха още няколко опасни центрирания, но до гол не се стигна.

Второто полувреме започна с натиск на гостите от София.

В 58′ минута Ивей Ромееш напредна сам отдясно и подаде към Баланюк, който успя да се отскубне от защитата на Септември и да стреля към вратата на Шейтанов, но право в ръцете му.

Две минути по-късно главният рефер Ел – Хатиб трябваше да преразгледа ситуация за дузпа в полза на Септември, заради игра с ръка в наказателното поле на Виктор Митев. След като лично се увери, арбитърът потвърди първоначалното си мнение, че няма нарушение на правилата.

Първата сериозна ситуация пред вратата на рожденика Иван Дичевски днес бе в 84′ минута. Мартин Стоянов центрира и намери ткъдето Валентин Йосков стреля с глава, но право в ръцете на Иван Дичевски. Това бе първият точен удар в очертанията на вратата на Спартак. 

Минута по-късно, в 85′ Спартак Варна изпусна да удвои резултата. Александър Беолусов пусна  извеждащ пас към Родни Антуи, който излезе сам срещу Шейтанов и стреля покрай него, за съжаление топката премина встрани от левия страничен стълб.

Само пет минути по-късно дойде и решителният гол за “соколите”. Отново грешка на стража Шейтанов, който не успя да изчисти добре топката и тя отиде право в Иван Йорданов. Той подаде към идващият на скорост Ивей Ромееш, който с красив и мощен удар от разстояние реши двубоя в полза на Спартак – 2:0.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Церемония по награждаването на медалистите в европейската квалификация по плажен хандбал-Варна (ВИДЕО)

Тук можете да видите цялата церемония по награждаването на призьорите от европейските квалификации по плажен хандбал за мъже и жени, които завършиха тази вечер във Варна.

публикувано на 14.07.24 в 21:23

Полша и Унгария спечелиха златните медали на Европейските квалификации по плажен хандбал

Варна е страхотно място за плажен хандбал, убедени са всички Полша и Унгария спечелиха златните медали на Европейските квалификации по плажен хандбал във Варна. Поляците излъгаха Швеция за първото място при мъжете след дузпи – 2:1 (24:27, 25:20, 10:8). „Беше труден мач. Швеция е много добър отбор. Победиха ни в групата. След..

публикувано на 14.07.24 в 21:05

Женският ни тим остава осми в крайното класиране

За женския ни национален отбор по плажен хандбал европейските квалификации във Варна приключиха. Българките не успяха да победят Полша в мача за седмото място и остават на осма позиция в крайното класиране. Нашият отбор си осигури участие на европейските финали догодина, които почти сигурно ще бъдат в Турция. Церемонията по награждаването на призьорите..

публикувано на 14.07.24 в 15:22

Днес става ясен европейският шампион по футбол

Испания и Англия ще определят новия шампион на Европа днес. Те играят на финала на първенството в Берлин от 22:00 часа. По трибуните ще има 71 000 зрители. Испанците гонят четвърта европейска титла и това ще е нов рекорд по спечелени трофеи. Англичаните се борят за първи трофей в Европа.

публикувано на 14.07.24 в 13:15

"Черно море" представи отбора и победи "Добруджа"

Черно море победи Добруджа с 2:0 в последната си контрола от лятната подготовка. Срещата се проведе на стадион "Тича", като преди нейното начало "моряците“ представиха отбора за новия сезон. ФК Спартак Варна представи тима и спортно-техническия щаб за новото първенство с контрола срещу Дунав Русе. Двубоят на ст. Спартак завърши 0:2, ЦСКА 1948 загуби с..

публикувано на 14.07.24 в 13:06

Загуба за българите на старта на Европейското първенство

Националният ни отбор за мъже U20 загуби първия си мач на европейското първенство в дивизия Б, което се провежда в Румъния. Избранниците на треньорите Васил Христов и Любомир Киров отстъпиха на Естония с 65:67, въпреки че спечелиха три от четирите части 14:25, 17:14, 16:12, 18:16). Основна причина за поражението бе загубената борба под двата коша -..

публикувано на 14.07.24 в 13:03

Женският ни тим ще играе за 7-то място

Българският национален отбор за жени ще играе за седмо място на европейските квалификации по плажен хандбал, които се провеждат във Варна. Момичетата на старши треньора Виктория Жосан загубиха в двубой за разпределение на местата от пето до осмо от Словакия с 1:2 части (20:24, 26:18, 4:7). В 14:00 часа съперник на България за седмото място ще бъде..

публикувано на 14.07.24 в 13:02