Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бронз за България от Световната купа

Автор:

България спечели бронзовите медали от Световната купа по хандбал за мъже във Варна след разгрома победа над Индия с 47:18 (25:7). От началото на мача на терена в Двореца на културата и спорта имаше един отбор – нашият, подкрепян от многобройна агитка хандбални фенове.

Най-резултатен за българите беше Светлин Димитров с 11 гола. Той бе избран и за играч на мача. 7 добави Преслав Станчев, 6 Михаел Иванов, по 5 Иво Петков, Владислав Йоргов и Петко Петков, 3 Кристиан Василев, 2 Георги Атанасов, а по 1 Росен Колев, Тодор Калчев и Божидар Симеонов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ВИДЕО: Варна беше домакин на кръг от Държавно първенство по конен спорт

На конната база във Виница се проведе кръг от Държавното първенство по конен спорт. Надпреварата съвпадна с празника на 6 май, като сред участниците имаше и именици.

публикувано на 06.05.24 в 16:31

Добре организиран шампионат във Варна

Във Варна завърши квалификационния кръг от Държавното първенство по конен спорт. Организацията на проявата на базата във Виница беше перфектна. Участваха елитни състезатели от различни центрове в страната. Проведени бяха общо 5 паркура, като последният беше в две фази. В първите два паркура нямаше победители и класиране, защото участниците бяха с млади..

публикувано на 06.05.24 в 16:26

ВИДЕО: Говорят шампионите Ралица Белчева и Михаил Рафаилов

Двама шампиони участват днес в спортната ни рубрика. Мишо Рафаилов и Ралица Белчева се завърнаха от държавно първенство по спортно катерене с титли в своите групи и възрасти. Те са състезатели на клуб „Варна клайминг“. Една 8-годишна дама Гергана Чоранова също участва, но остана на 15-то място. Нейните амбиции обаче са големи. Да ги чуем..

публикувано на 06.05.24 в 08:56

ВИДЕО: Кръг от Държавното първенство по конен спорт във Варна ще има днес

Във Варна днес ще се проведе кръг от държавното първенство по конен спорт. Надпреварата е на базата във Виница.Първенството предвижда повече от 10 кръга в различни центрове в страната. Събират се точки ина база нао тях се осъществява крайното класиране. Домакините от Варна ще участват с няколко състезатели и се надяват на призорво класиране. Стартът на..

публикувано на 06.05.24 в 08:03

Българките отново на супер ниво

С финалите на отделните уреди завърши надпреварата на първата в историята - Европейска купа, която се провежда в Баку (Азербайджан). Грациите ни се завръщат с общо 11 медала - 5 златни , 2 сребърни и 4 бронзови .Стилияна Николова спечели първите в историята "Крос битки", а днес добави още един златен медал в единствения си финал - на бухалки.  С три..

публикувано на 06.05.24 в 07:56

Българи на силен турнир в Скопие

България ще бъде представена от четирима боксьори на „Златен гонг“. 53-ото издание на международния турнир в Скопие ще се проведе от 4 до 7 май. Националният ни отбор ще бъде воден от Александър Александров. На ринга в столицата на Северна Македония ще се качат Уилиам Чолов (75 кг), Стелиан Страхилов (80 кг), както и Йордан Морехон и Петър..

публикувано на 06.05.24 в 07:55

Реал М пак е шампион

Победата на Реал Мадрид над Кадис (3:0) в 34-ия кръг на Ла Лига и загубата на Барселона от Жирона с2:4 осигуриха титлата на кралския клуб. Това става четири кръга преди края на сезона. “Белите” са с 87 точки, а вторият Жирона е със 74 т.  Реал става шампион на Испания за рекорден 36-и път. Барселона е на второ място във вечната ранглиста на Ла Лига с..

публикувано на 06.05.24 в 07:54