Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двадесет и девет души са ранени при катастрофи през изминалото денонощие

Двадесет и девет души са ранени при станалите 20 тежки катастрофи през изминалото денонощие, съобщават от МВР на сайта на министерството. 

В София са регистрирани 17 леки пътнотранспортни произшествия и една тежка катастрофа. При пътните инциденти в столицата е ранен един човек. 

През април са станали 439 тежки катастрофи, при които са загинали 27 души, а 572 са били ранени. От началото на годината са регистрирани 1772 тежки пътнотранспортни произшествия, загинали са 135 души, а ранените са 2331. 

При сравнение с реалните данни за загиналите (142) през същия период на 2022 г. се отчитат  седем по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2023 г., посочват от МВР.


По публикацията работи: Ваня Славова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Gipsy Kings, Dire Straits и Stereo MC’s - кулминацията за Деня на Варна

Закъсняла с близо час от предвиденото по програма започна празничната заря след изпълненията на Gipsy Kings и Dire Straits - звездите от първото издание на фестивала "Breеze By Exit", събрал хиляди варненци и гости на града за празника край Пантеона в Морската градина. Лазерно шоу допълни празничната атмосфера. Началото на илюминациите тази..

публикувано на 16.08.24 в 00:25

Автобусите - с удължено работно време за празника

Автобусите по шест линии се движат с удължено работно време за Деня на Варна – 15 август, съобщиха от общинската фирма „Градски транспорт“ ЕАД. Пътуващите ще могат да ползват обществения превоз до 2:00 часа на 16 август. Всички автобусни и тролейбусни линии ще се обслужват с делнично разписание в празничния ден, допълват още от дружеството...

публикувано на 15.08.24 в 22:25

Връчиха отличията "Почетен гражданин на Варна"

На официална церемония в Летния театър бяха връчени званията "Почетен гражданин на Варна".  Борислав Дряновски, кап. II ранг Николай Данаилов, Димитър Стойков, Илиан Илиев, Владислав Николов и Сия Папазова са новите почетни граждани на морската столица - отличия, които по традиция се връчват на празника на града - 15 август.  Любка Тодорова беше..

публикувано на 15.08.24 в 20:05

Два протеста в София "за" и "против" промените в ЛГБТ закона

Два протеста се провеждат пред Президентството в този час.  Протестиращи срещу промените в Закона за училищното и предучилищното образование се събраха под прозорците на президентството. С промените се забранява пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в рамките на учебните заведения. По-рано през деня от администрацията на президента..

публикувано на 15.08.24 в 19:47

НАП и Агенция „Митници“ с общи усилия срещу хазартната и наркотичната зависимост

Националната агенция за приходите и Агенция „Митници“ обединяват усилията си за превенция и противодействие на хазартната и наркотичната зависимост. Двете приходни агенции сливат кампаниите си, насочени към подрастващите, като общата инициатива остава под надслов „Не сте сами“, съобщиха от Агенцията, цитирани от БГНЕС.  Кампанията „Не сте сами“ е..

публикувано на 15.08.24 в 18:54

Продължават преговорите между “Булгаргаз” и „Боташ“

Представители на “Булгаргаз” ЕАД и турската компания „Боташ“ проведоха пореден кръг от преговори по отношение на сключеното Споразумение между двете търговски дружества, съобщиха от пресцентъра на дружеството. Във връзка с Решението на Народното събрание, с което на министъра на енергетиката беше възложено да предоговори Споразумението, с цел запазване..

публикувано на 15.08.24 в 18:19
Илиан Илиев

Илиан Илиев за званието почетен гражданин на Варна: Тази награда е за труда на всички в "Черно море"

Селекционерът на националния отбор по футбол на България Илиан Илиев е един от шестимата удостоени тази година със званието почетен гражданин на Варна. Той получава признанието за изключителните му заслуги към футбола и спорта, за доказания му професионализъм и за постигнатото историческо второ място на ПФК „Черно море“ в елитното първенство...

публикувано на 15.08.24 в 17:00