Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НАП: Днес е последният ден за деклариране на залози и внасяне на данък

ТД на НАП-Варна
Снимка: Румен Сарандев

Днес, 12 юни, изтича срокът, в който организаторите на хазартни игри и оператори на телефонна или друга електронна съобщителна услуга декларират направените залози и данъка от проведени през предходния месец хазартни игри, при които гаранцията за участие е цената на телефонна или друга електронна съобщителна услуга. Крайната дата за подаване на декларации и плащане на сумите по тях е 12 юни, тъй като законоустановеният срок за това – 10 юни, беше почивен ден.

До 15 юни се подава и декларация по чл. 30, ал. 8 от Закона за хазарта /ЗХ/ за дължими държавни такси за поддържане на лиценз за организиране на хазартни игри и за издаване и поддържане на лиценз за онлайн залагания. Декларацията се подава от организатори на хазартни игри по реда на чл. 30 от закона, както и в случаите на заличаване/прекратяване на лице по чл. 4. Подаването на документа става чрез е-услуга „Декларация по чл. 30, ал. 8 от Закона за хазарта“, достъпна с квалифициран електронен подпис (КЕП) в Портала за електронни услуги.

От ТД на НАП Варна напомнят, че в следващите дни изтичат срокове за подаване на декларации и деклариране на данни, включително и внасяне на задължения по реда на Закона за данък върху добавената стойности /ЗДДС/ и Закона за статистика на вътреобщностната търговия със стоки /ЗСВТС/ със срокове до 14-о и 15-о число на месеца за референтен данъчен период месец май; Закон за корпоративно подоходно облагане /ЗКПО/ задължение за внасяне на месечни авансови вноски за юни за корпоративния данък /КД/ и подаване на данни по реда на Наредба № Н-18 от 13.12.2006 г. в срок до 15-ти юни.

Повече информация можете да се намери на официалната страница на НАП на следния линк Данъчно-осигурителен календар (nra.bg), в Портала за електронни услуги, на телефоните на приходната агенция: 0700 18 700 или 02/9859 6801, на цена, съобразно тарифата на съответния оператор, както и на имейл: infocenter@nra.bg.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обявиха процедура за ремонта на общежитието "Михаил Колони"

Община Варна обяви процедура за провеждане на пазарни консултации за ремонт, рехабилитация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на Центъра за професионално и личностно развитие - средношколско общежитие „Михаил Колони“. Проектът е финансиран по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ), съобщиха от общинския пресцентър...

публикувано на 24.07.24 в 18:05

С общоградско честване Варна ще отбележи 146 години от Освобождението на града

Община Варна организира общоградско честване по повод 146 години от Освобождението на Варна. Церемонията включва тържествен военен ритуал с полагане на венци и цветя. Събитието  ще се проведе на 27 юли (събота) от 10:00 часа в Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил“ на ул. „27 юли“ №9. Организатор на церемонията е Община Варна...

публикувано на 24.07.24 в 17:46

ВАС реши: Отиваме на избори за район "Приморски"

Върховният административен съд оставя в сила решение от 26 март т. г., с което Административният съд във Варна потвърди отстраняването на кмета на район "Приморски" Николай Желязков от поста. Тогава съдът отхвърли жалбата на Николай Желязков срещу решение на Общинската избирателна комисия във Варна, с което предсрочно са прекратени пълномощията му...

публикувано на 24.07.24 в 16:55

Във Варна организират кампания за пострадалите от пожарите в с. Воден

Варненският бизнесмен Панайот Цветков и неговите служители за втори път организират кампания за дарения за пострадалите от пожарите в село Воден, община Болярово. Цветков разпространи съобщение в социалните мрежи, че заминава за Воден и ако някой иска, може да се присъедини към инициативата. Събират се консервирани храни и..

публикувано на 24.07.24 в 16:20

Земеделски производители заявиха протестна готовност, настояват за спешни действия на правителството

От Националната асоциация на зърнопроизводителите в България настояват за спешни действия на правителството по отношение на селскостопанския бранш. Земеделските стопани са категорични в исканата оставка на заместник-министъра на земеделието Таня Георгиева заради некомпетентност в работата ѝ и заявяват готовността си за следващи протести, ако..

публикувано на 24.07.24 в 15:54

Настаняват в хотели пострадали от пожарите, общините трябва да изготвят справки за щетите

Служебният кабинет прие програма за компенсиране на пострадали от пожарите. Включена е и възможност хора, останали без покрив, да бъдат настанявани в хотели по подобие на механизма с украинските бежанци, обяви премиерът Димитър Главчев, цитиран от БНР.  Главчев: Подготвяме помощи за пострадалите от пожарите, останалите без покрив може да бъдат..

публикувано на 24.07.24 в 15:33

Пешеходци не могат да ползват тротоар на ул. "Кольо Фичето" във Варна заради избуяла растителност

Половината площ на тротоара на улица "Кольо Фичето" в Западна промишлена зона във Варна е заета с растителност, която пречи на пешеходците. Те са принудени да слизат на пътното платно, с което застрашават живота си, алармира Р адослав Ковачев, който работи в района. Изкривени антипаркинг колчета също затрудняват движението, допълни той...

публикувано на 24.07.24 в 15:00