Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

26-има седнаха дрогирани или пияни зад волана във Варна

Снимка: БГНЕС


26 шофьори са карали автомобилите си след употреба на алкохол или наркотици през последните седем дни във Варненска област. Това сочат данни на Областната дирекция на МВР в морската столица. 

17 са водачите, седнали зад волана след употреба на спиртни напитки. Деветима са карали под въздействието на наркотични вещества. Девет от шофьорите са отказали да бъдат проверени. 

Неправоспособните водачи или такива, които са шофирали без книжка, са били 16. 

Общо 391 са наказателните постановления, връчени от униформените в отчетения период. 

За периода от 14 до 20 юли са настъпили общо 64 пътнотранспортни произшествия, от които 17 тежки с 22 ранени. 47 от катастрофите са с материални щети, уточниха от пресцентъра на полицията. 












БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обществен съвет търси решения за социализация на паметниците на културата във Варна

Започна работа новият Обществен съвет за закрила на културното наследство в община Варна, съобщиха от пресцентъра на администрацията.  Съвещателният орган ще търси решения за социализация на паметниците на културата. Той проведе първото си заседание.  Общественият съвет за закрила на културното наследство е създаден  като съвещателен орган към..

публикувано на 22.07.24 в 14:30
Кристиан Вигенин

Кристиан Вигенин призова президента да направи още един кръг консултации преди връчването на третия мандат

Връщането на втория мандат не беше неочаквано, коментира зам.-председателят на БСП Кристиан Вигенин. Според него перспективата да се стигне до правителство в този парламент изглежда все по-трудно постижима. Въпреки това, от БСП са готови, ако получат третия мандат, да опитат да съставят експертен кабинет и затова предлагат на президента да направи..

публикувано на 22.07.24 в 14:12

Земетресение между Румъния и България, на 50 км от Добрич

Земетресение с магнитуд 2,8 по скалата на Рихтер разлюля  граничния район между България и Румъния в Черно море. Трусът е регистриран в 12:43 ч. българско време , съобщиха от Националния сеизмологичен център към Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН. Епицентърът е на 50 км от Добрич и на 6 км югозападно от румънския град..

публикувано на 22.07.24 в 14:06

Продължава да тлее пожар край Балчик

От 16 юли до днес продължава да тлее пожарът край Балчик в близост до претоварната станция за отпадъци. В непосредствена близост до няколкото огнища се намират високи сухи треви и ако вятърът обърне от Добрич към морето, пламъците могат да заплашат вилните зони Момчил и Овчаровски плаж. Това коментира началникът на балчишката пожарна Стелиян Стойчев...

публикувано на 22.07.24 в 14:03

ВиК-Добрич: Прекъснато е водоподаването в района на Оброчище и Дропла

Днес от ВиК-Добрич съобщават за прекъснато водоподаване в района на Оброчище и Дропла. В последното село почти десет дни са с нарушено водоподаване. През почивните дни питейната течност на по-ниските места се върна по чешмите, но днес се очаква да спре с изпразването на системата поради аварийните дейности и да бъде възобновена до утре с пълненето ѝ,..

публикувано на 22.07.24 в 14:01

Кирил Петков: Ще търсим подкрепа и в 51-вото НС

След връщането на втория, неизпълнен, мандат на президента Румен Радев, с ъпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков заяви, че ще търсят подкрепа и в следващото Народно събрание.  Румен Радев връчи мандата на ПП-ДБ, те го върнаха неизпълнен (ВИДЕО) "Потвърдихме, че за нас борбата с корупцията не е самоцел. Връзката между доходите на хората,..

публикувано на 22.07.24 в 13:04

Недоволство заради разширение на варненско училище

Основното училище „Васил Друмев“ във Варна скоро ще бъде строителна площадка. Предстои неговото разширение с нова пристройка, която ще бъде на три етажа, с 12 класни стаи. Ще бъде изграден и нов физкултурен салон. Проектът е мащабен и е за близо 4 милиона лева.  Причината за разширението е да се изпълни изискването на Министерството на..

публикувано на 22.07.24 в 13:00