Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Богдан Богданов:

Акциите на държавата в Пловдивския панаир няма да бъдат прехвърляни към частното дружество

Снимка: fair.bg

Това, което Министерството на икономиката и индустрията направи през последните няколко седмици, беше от една страна да спрем възможността Пловдивският панаир да продължи по курса, по който е поел в момента, така че да бъде защитен интересът на държавата и успяхме. Акциите на държавата в Пловдивския панаир няма да бъдат прехвърляни към частното дружество, те вече са обезпечени. Това каза министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов на пресконференция в Министерския съвет, на която премиерът акад. Николай Денков и министри представиха актуални теми, залегнали в управленската програма на правителството, предаде Радио Пловдив. 

По думите на министър Богданов в управлението на Панаира е имало дълъг период на бездействие, през който са генерирани загуби за над 100 млн. лв. Икономическият министър допълни, че предстои да се разработи ясна оздравителна програма, за да се гарантира, че в следващите години Панаирът ще продължи да функционира. Той подчерта, че по темата за панаира не става дума за това, че публично-частните партньорства са нещо лошо. По думите му в този специфичен случай, при който панаирът през последните години се е управлявал неефективно и вече генерирана над 100 млн. лева загуба, липсва ясна стратегия за развитието му, и е имало опасност да бъде загубен актив, който над сто години е бил вратата за българската индустрия към света. Богданов заяви, че трябва да се запази текущото предназначение на Пловдивския панаир както заради икономическия смисъл от развиването му, така и заради факта, че само в периодите на активната му работа на година той е бил посещаван от 70 - 100 000 души, а в изложенията са участвали стотици компании.

Служебното правителство не направи нищо казуса с Пловдивския панаир, за да спре неговото вписване, каза премиерът по-рано днес на пресконференцията, като посочи, че министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов за един месец е намерил две възможни решения. Заведени бяха дела, които да стопират вписването в Търговския регистър на прехвърлянето на акциите, което дава възможност в момента да се преговаря и да се търсят възможности или да не бъде осъществено прехвърлянето, или ако това стане, да е при условие, че се запази дейността на панаира, посочи премиерът. Дейността на Панаира може да бъде дообогатена, но той да не бъде превърнат в поредния квартал на Пловдив, заяви Денков.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пейзажи от Варна

32 градуса в неделя във Варна

През нощта ще е ясно. Във вътрешността ще е почти тихо, а по Черноморието ще духа слаб северен вятър. Минимални температури между 16° и 21°, по крайбрежието до 23°, за Варна около 21°. През деня ще е предимно слънчево, в следобедните часове с временни увеличения на облачността. Тогава на места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще..

публикувано на 24.08.24 в 15:42

Очаква се скоро Франко Неро да се снима в българския филм „Аве Мария“

Искрено съм се забавлявал по време на кариерата си,тъй като съм от малкото актьори, които са се снимали във всички жанрове-това каза на пресконференция във Фестивалния и конгресен център-клон на НДК във Варна италианската кинолегенда Франко Неро. Той сподели, че е имал късмета да работи с гениалния режисьор Куентин Тарантино и с великия актьор..

публикувано на 24.08.24 в 15:22
Плаж к.к.

Ваканционно селище "Албена" отбелязва своята 55-та годишнина

Както през последните 55 година, на всеки 24-ти август от далечната 1969 година, ваканционно селище "Албена" ще отпразнува своя рожден ден с празничен концерт и много изненади за своите гости и приятели.   Кулминация в програмата за отбелязване на годишнината ще бъде шоуто на знамения цигулар Васко Василев, което започва точно в 21:30 ч. на..

публикувано на 24.08.24 в 12:01

Девня празнува с богата програма няколко дена

Девня ще отбележи 55-ата си годишнина от обявяването си за град с четиридневна програма. Сред звездните изпълнители на празничния концерт са фолклорен ансамбъл „Варна“, кипърската звезда Аристос Константину & бенд, група „Тангра“ и фолкдивата Камелия, научи Moreto.net На 27 август се навършват 55 години, откакто селата Девня, Река Девня и..

публикувано на 24.08.24 в 11:56
Снимката е илюстративна.

Пожари избухнаха на остров Крит

Три нови пожара са избухнали на гръцкия остров Крит. Все още не е загасен и..

публикувано на 24.08.24 в 11:45
Паметникът на Свободата на вр. Шипка

Радев: Шипка е кръстопът на историческата ни съдба

Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината. Вече 147 години подвигът на българските опълченци е стожер на националната ни памет, на обичта към Отечеството, символ на възродения български дух и на саможертвата в името на свободата, това..

публикувано на 24.08.24 в 11:27

Един загинал при тежка катастрофа по пътя за ГКПП „Маказа“

Тази сутрин около 8.00 часа стана тежка катастрофа в района на село Първица, на главния път за ГКПП „Маказа“ , община Кирково. При инцидента са се ударили две коли. Една от тях е управлявана от 86-годишен шофьор, който е загинал при удара. Пътниците от другата кола са откарани за преглед в болница в..

публикувано на 24.08.24 в 11:25