Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Цветана Манева: На любимата ми публика във Варна - само благодарност!

| обновено на 18.09.23 в 21:16
3
Снимка: Община Варна

Най-високото отличие на Варна - "Почетен гражданин", получи актрисата Цветана Манева на официална церемония в морската столица. Наградата беше дадена за значимия ѝ принос към театралния живот на морския град, за дългогодишната ѝ дейност като артистичен директор на Международния театрален фестивал „Варненско лято“ и за блестящите ѝ роли в киното и театъра, след решение на Общинския съвет. Официалната церемония се проведе в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“  в присъствието на представители на културната общност в града.

з се чувствам варненка още преди да стана почетен гражданин на Варна. Благодаря на варненската публика. Без варненската публика този фестивал нямаше да се случи", подчерта за предаването "Гравитация нула" по Радио Варна Цветана Манева.

По думите на голямата българска актриса, "това, което се случва в битието ни, се случва и в театъра ни". Тя допълни: "Това, което ме гнети, е липсата на съотнасяне на човек към човека. Ние не се отнасяме добре един към друг". 

Според Манева Варна е град, който има необходимост от театрални и културни събития. "Хората тук проявяват интерес и любопитство, пълнят залите", каза още тя. 

Целия разговор с Цветана Манева чуйте в звуковия файл:БНР подкасти:

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
доц. д-р Цветелина Тотомирова - ендокринолог, ВМА - София

Доц. д-р Цветелина Тотомирова: Замърсяването на въздуха оказва въздействие върху целия ни организъм

Над 40 лекари от цялата страна участват в Лекарската мрежа "Въздух за здраве". Специалистите са от различни области на медицината и съвместно работят за подобряването на качеството на въздуха в страната. Чрез включването в дебата за чист въздух, лекарите целят подобряване на общественото здраве, изграждането на устойчива икономика и подобряване на..

публикувано на 04.10.23 в 15:20
Калин Славов

Калин Славов: Бизнесът трябва да докаже, че управлява прозрачно публични средства

Калин Славов е юрист, изпълнителен директор на Асоциация "Прозрачност без граници", която е част от от инициативата за интегритет Integrity Initiative, Тhird Funding Round 2018 под егидата на EBRD. -   В контекста на предизборната обстановка, в която се намираме,   коментираме купения, корпоративния, зависимия вот, а той е пряко свързан..

публикувано на 04.10.23 в 08:18

Меглена Караламбова: Варна в края на 60-те може да се опише с една дума и тя е "светлина"

41-вото издание на фестивала за българско кино "Златна роза" приключи, но образът от плаката на събитието остава в съзнанието ни заедно с всички филми от конкурсната програма.  Тази година визията на фестивала "Златна роза" бе вдъхновена от 80-годишния юбилей на актрисата Меглена Караламбова. Нейният талант и чар видяхме в плаката на събитието, който е..

публикувано на 03.10.23 в 08:30

Гергана Пенева: Във всяка глътка крафт бира има специално настроение

Първият фестивал на крафт бирата се провежда във Варна. От 28 септември до 8 октомври на площада до Община Варна продукцията си  представят над 12 български пивоварни и могат да бъдат опитани над 60 вида бира. Целта на Craft Beer Festival Varna е подпомагането на малките български пивоварни, популяризирането на техните собствени и..

публикувано на 02.10.23 в 08:00
Нина Йорданова

Кога да потърсим помощ от логопед?

Все повече деца у нас имат говорни нарушения. Необходимост от логопед вече има дори и при децата, които се развиват в норма. Малчуганите с подобен тип нарушения могат да имат затруднения още от ранна възраст, съответно да се демотивират и да изпитват трудност при социализация с връстниците им. Тези проблеми могат да бъдат коригирани чрез..

публикувано на 30.09.23 в 07:35
Доц. Владимир Досев

Езикова справка: кмет или градоначалник?

Близо месец от началото на предизборната кампания до местните избори все по-често ще се използва думата кмет. За да избегнат честата й употреба, мнозина употребяват като синоним думата градоначалник. Езиковедите са категорични, че това е голяма грешка. Откъде идва объркването?   Доц. Владимир Досев, ръководител на катедра „Езиково обучение..

обновено на 29.09.23 в 20:51

Devon Graves (PSYCHOTIC WALTZ, DEADSOUL TRIBE): "Често красотата се съдържа в тъжната страна на музиката"

Интервю с Devon Graves (PSYCHOTIC WALTZ, DEADSOUL TRIBE) PSYCHOTIC WALTZ и DEADSOUL TRIBE – две банди от метъл сцената, които се развиват в различни стилови посоки, но обединяващата фигура между тях е Devon Graves. Композиторът и вокалист ще направи самостоятелен акустичен концерт в София в клуб „Live&Loud” на 7 октомври. Съпорт ще бъде Tony..

публикувано на 29.09.23 в 20:50