Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Адвокат Петър Николов: Не виждам реалено сериозен кандидат за кмет на Варна, който да защитава интересите на гражданите

Адвокат Петър Николов, кандидатът за кмет на партия "Български възход" обяви, че е приел да участвам в кампанията и да се кандидатира, тъй като не виждам реален сериозен кандидат за кмет на града, който да защитава интересите на гражданите. в предаването на Радио Варна "Позиция" той заяви, че не вижда,  градът да се променя. По думите му, Варна не се развива, няма нови лица на хоризонта, които да ангажират гражданите. и още за мотивите му да се кандидатира:

Дълго време, като избирател, се чудех за кого да гласувам на последните няколко вота. В един момент припознах програмата на тази партия като своя и мога да кажа отговорно, че избрах да ги подкрепя като гласоподавател. След това дойде това предложение към мен, което ми се стори като логично продължение, защото, да ви кажа честно, омръзна ми от партиите, които в момента са в Парламента. Партията, която ме издига, е извънпарламантарна и за мен това е най-голямата извънпарламентарна сила. Не бих се кандидатирал, ако ме бяха подкрепили партиите на статуквото.

Това го приех и като предизвикателство – считам, че след като сме се доказали като професионалисти, вече е време да дадем своя дан на обществото.

Какво не Ви харесва във Варна и какво искате да промените?

Представете си, че се събуждате с главоболие, излизате навън и виждате една пустиня. Във Варна няма една нормална градинка, няма нормални тротоари, улици, караме колите си в дупки, няма инфраструктура. Дразни ме застоят в града, дразни ме, че няма големи проекти, че градският стадион все още се строи. Дразни ме старият мост, по който се движим... Изключително много неща ме дразнят и това беше поводът да приема предизвикателството. За мен Варна е в окаян вид и ще използвам няколко литературни способа да го изразя: Варна ми прилича на хъш в изгнание, прилича ми на необичана жена, на един недолюбен град – без цветове, с разбити дворове и пусти замъци, които чакат да бъдат съборени. И вместо тях да се издигнат купчини от камъни. Между впрочем купчината пред Общината трябва да я превърнем в паметник.

Варна за мен е една болка, защото аз съм варненец и искам да живея в един красив град заедно с моето семейство.

(цялото може да чуете в звуковия файл)


ВИЖТЕ ОЩЕ
Община Балчик

Балчик и осем селища в общината с временни кметове

Временни кметове са избрани за Балчик и осем селища от общината, където настоящите участват в предизборната битка за местната власт. Заместник-кметът по финансите Митко Петров е временно изпълняващ длъжността в Балчик, а в кметствата Безводица, Гурково и Кранево са съответно Йордан Йорданов, Елисавета Панайотова и Майя Маринова. В село Ляхово на поста..

публикувано на 04.10.23 в 15:31

Велин Жеков, ОИК-Варна: 411 секции ще работят за местния вот, гласуваме с 370 машини

411 секционни избирателни комисии към този момент ще работят в община Варна за предстоящите местни избори в края на октомври. Това съобщи в предаването "В ефир сте"  Велин Жеков, председател на Общинската избирателна комисия във Варна. Възможно е броят на секциите да бъде повишен, поясни Жеков. В тази бройка не са включени подвижните секции, уточни..

публикувано на 03.10.23 в 13:10

Междуведомственото звено за изборите с първо заседание

Националното междуведомствено звено между прокуратурата, МВР и ДАНС за противодействие на изборните престъпления проведе първо работно съвещание. На него са били поканени председателката на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова и членове на Комисията, съобщават от държавното обвинение.  Заместник-главния прокурор Мария Павлова, главният..

публикувано на 02.10.23 в 16:25

ЦИК утвърди образците на протоколите за местните избори

Образците на протоколите за отчитане на резултатите от предстоящите местни избори на 29 октомври вече са утвърдени от Централната избирателна комисия и предстои да бъдат публикувани в Държавен вестник.  Очаква се да бъдат намалени грешките, допускани от секционните комисии при попълването им, коментира заместник председателят на ЦИК Емил Войнов: "С..

публикувано на 02.10.23 в 14:54

ОИК с разяснения как да проверим адреса на избирателната си секция

Общинската избирателна комисия във Варна уведомява избирателите, че Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване"  е осигурила алтернативни начини за справка за номера на избирателната секция и мястото на гласуване за местни избори, насрочени на 29 октомври 2023 г.  Избирателите могат да проверят адреса на избирателната си..

обновено на 02.10.23 в 10:14

платена публикация
Коста Стоянов: Ако искате Варна да се промени към добро – гласувайте за „Възраждане“

Много варненци се включиха в шествието за предизборната кампания на партия "Възраждане“ в морската столица. Сборният пункт беше до надписа Варна, който е поставен точно до "Козирката" в Морската столица по идея на общинските съветници от „Възраждане“. Присъстваха всички кандидати за общински съветници, кандидати за райони и кандидатът..

публикувано на 02.10.23 в 08:00

Безплатен диспут в ефира на Радио Варна

Безплатен диспут във връзка с предизборната кампания за избори на общински съветници и за кметове на 29.10.2023 г. ТЕМА: „Проблемите на варненци и тяхното решаване. Визия – Варна 2027“. Според жребия на Общинската избирателна комисия във Варна поредността за изказване е: Мария Тодорова – Коалиция "ЛЕВИЦАТА!", Ивайло Костадинов - ПП "Има такъв..

публикувано на 30.09.23 в 12:10