Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Виктория Василенко, Лия Петрова и Атанас Кръстев с концерт на „Нова музикална сцена” във Варна

Първото есенно събитие от проекта на варненската агенция “Елит Проджектс Мениджмънт” - “Нова музикална сцена”, е тази вечер от 19:00 ч. в Градската художествена галерия на Варна.

Трима забележително талантливи млади български изпълнители се събират в съвместен концерт – това са пианистката Виктория Василенко, цигуларката Лия Петрова и виолончелистът Атанас Кръстев.

В биографиите и на тримата има завидна колекция от престижни награди от български и международни конкурси, участия в реномирани музикални фестивали, както и авторитетни национални и европейски отличия.

Каква програма са избрали за концерта тази вечер във Варна – чуйте разговора на музикалния редактор Кремена Георгиева с Виктория Василенко и Атанас Кръстев.

Концертът е тази вечер от 19 ч. в Градската художествена галерия на Варна. А „Нова музикална сцена“ ще продължи с още две меломански събития – на 25 септември и 3 октомври, за които, разбира се, ще ви разкажем в програмите на Радио Варна.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Живописният пленер "Ху­дож­ни­ци, Бал­чик, Лю­бов - сре­ща на ев­ро­пей­ски мо­ре­та" за 22-ри път в Белия град

За 22-­ри път та­зи го­ди­на се провежда еже­год­ният пле­нер по жи­во­пис "Ху­дож­ни­ци, Бал­чик, Лю­бов - сре­ща на ев­ро­пей­ски мо­ре­та", организиран със съдействието на Об­щи­на Бал­чик и Държавен културен институт "Дво­ре­ца". Се­дем изя­ве­ни бъл­гар­ски ху­дож­ни­ци: Аде­ли­на Поп­не­де­ле­ва, Геор­ги Ма­ри­нов, Гер­га­на Ла­ло­ва,..

публикувано на 04.10.23 в 18:07

"Направени от вина" на Йоанна Елми и усещането колко дълго носим вината в себе си

Усмихната, уверена, скромна, спокойна... ако не знаете коя е Йоанна Елми, трудно бихте разбрали, че това е вторият български автор (първият е Георги Господинов), който е част от портфолиото на една от световните литературни агенции RCW, базирана в Лондон и работеща с редица писатели, сред които нобеловите лауреати Казуо Ишигуро и Олга Токарчук. Тази..

публикувано на 03.10.23 в 15:58

Маргарита Стойкова за "Диада": Филмът е много по-голям от всички нас!

Тази година на Фестивала на българския филм "Златна роза" бяха връчени две големи награди за най-добър филм. Освен "Уроците на Блага" на Стефан Командарев другият голям победител е „Диада“ , вторият пълнометражен филм на Яна Титова . Една разтърсваща, но почиваща на реални факти история. Тежкият живот на 16-годишната Дида, която е лишена от всякаква..

публикувано на 02.10.23 в 16:00

Градската художествена галерия във Варна с вход свободен за "Нощ на галериите"

Градската художествена галерия “Борис Георгиев” във Варна се включва и във второто за годината издание на инициативата “Нощ на галериите” в морския град. И в Галерията, и в нейния филиал - Художествения музей “Георги Велчев”, на 30 септември ще могат да се посетят с вход свободен гостуващи и постоянни изложби. Двата музея ще бъдат отворени от 10 до..

обновено на 30.09.23 в 15:00
Кадър от филма

Късометражното кино със силна заявка на фестивала "Златна роза" 2023

„Тихо в снега“ на режисьора Стефан Ганов е големият победител в категорията късометражно кино на 41-ия фестивал на българското игрално кино „Златна роза“. Магичната и екзистенциална история, показваща дълбоката връзка между живота и смъртта, е вдъхновена и съдържа стихове на поета Борис Христов. Тази година в конкурсната програма за..

публикувано на 29.09.23 в 18:12

Някои музеи във Варна минават на зимно работно време

От 1 октомври 2023 г. следните музеи и музейни обекти при Регионален исторически музей - Варна преминават на зимно работно време: Археологическият музей вече е ще работи от 10.00 до 17.00 ч.с почивни дни - неделя и понеделник.  "Римски терми на Одесос" отварят в 10.00 и примат посетители до 17.00 ч., Почивни дни - неделя и понеделник.  "Малки римски..

публикувано на 29.09.23 в 15:37

ОДК-Варна открива новата учебна година на 1 октомври

Общинският детски комплекс във Варна  ще открие официално новата учебна година от 11 ч. на 1 октомври.  За всички официални гости, деца и родители ще бъде изнесена музикално-артистична програма в двора на ОДК (Варна, ул. „П. Каравелов“ №3 А). В програмата ще вземат участие изявени възпитаници на ОДК, носители на редица престижни международни,..

публикувано на 29.09.23 в 10:05