Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Край Варна разбиха бивша птицеферма, превърната в наркооранжерия, откриха и крадена скъпа кола

2
Снимка: МВР

В двора на бивша птицеферма в село Млада гвардия откриха високотехнологична наркооранжерия, съобщиха от МВР.
На огромно хале, пригодено за отглеждане на растения от рода на конопа, се натъкват криминалистите при специализирана полицейска операция.
Иззети са 923 растения, достигнали различен стадий на развитие, високо технологично оборудване, суха тревиста маса и материали за отглеждането им. В имота е намерен и откраднат автомобил „Порше 911“. Кражбата е заявена на 31 август от собственика му в София. При огледа специалистите разбират, че идентификационните номера на колата са сменени.
По случая е задържан 33-годишен варненец, ползвател на имота. По случая са образувани две досъдебни производства, работата по които продължава под надзора на прокуратурата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

505 свободни места за първокласници са обявени на трето класиране

505 свободни места за първокласници са обявени на трето класиране в общинските училища във Варна за учебната 2024/2025 година. Днес електронната система за прием отвари за регистрация на нови и за редакция на заявленията за децата, които не са класирани до момента. Два са дните – 24 и 25 юни (понеделник и вторник), в които системата е активна...

публикувано на 24.06.24 в 14:21

ПП-ДБ на консултациите при президента: Оставаме в опозиция

Президентът Румен Радев продължава с консултациите за кабинет.  След среща с ГЕРБ-СДС и ДПС, третата политическа сила, с която разговаря държавният глава, е ПП-ДБ.  ДПС на консултациите при президента: Най-нормалното е да бъде подкрепен мандатът на победителя Бойко Борисов: Ще предложим правителство на малцинството (обновена) "Ние казваме,..

публикувано на 24.06.24 в 14:08

Повече влакове между София и Бургас от тази седмица

Още от тази седмица БДЖ ще увеличат влаковете между София и Бургас. Това стана ясно по време на среща между министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и ръководствата на „Холдинг БДЖ“ ЕАД и „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД. Министърът поиска пълна проверка на всички обстоятелства, свързани с влакa от София до Бургас в петък вечер...

публикувано на 24.06.24 в 13:58

ДПС на консултациите при президента: Най-нормалното е да бъде подкрепен мандатът на победителя

Президентът на Република България Румен Радев продължава консултациите за кабинет. След срещата с ГЕРБ-СДС, той провежда разговори с ДПС.  Бойко Борисов: Ще предложим правителство на малцинството (обновена) Хората категорично казаха, че не искат нови избори, подчерта Йордан Цонев, заместник-председател на ДПС.  Най-нормалното нещо е да бъде..

публикувано на 24.06.24 в 11:04

НАП напомня: Абитуриентите плащат сами здравните си осигуровки през лятото

Учениците, които са завършили средното си образование тази година и са се дипломирали, но не са започнали работа веднага, трябва сами да внасят здравните си осигурителни вноски. Същото важи и за зрелостниците, които ще бъдат студенти редовно обучение, напомнят от Националната агенция за приходите. За периода от завършване на средното до започване на..

публикувано на 24.06.24 в 10:53

Туристическият министър: До 2-3 дни в морето край Кранево ще може да се влиза без ограничения

До два-три дни в морето край Кранево ще може да се плува без ограничения, очаква се пробите да се нормализират. Това заяви служебният министър на туризма Евтим Милошев пред Нова тв. В Кранево се прави необходимата превенция срещу замърсяването.  Пречистена вода се е изляла в морето, каза Милошев.  Той добави, че пробите на химическия състав на водата..

публикувано на 24.06.24 в 10:22

Във Варна обявяват четири конкурса за предоставяне на социални услуги

Община Варна обявява четири конкурса за организации, които да предоставят специализирани социални услуги. Те са предназначени за различни групи – деца със специални потребности, пълнолетни лица с увредено зрение, възрастни хора в нетрудоспособна възраст, както и разкриване на Ресурсен център за пълнолетни лица в неравностойно положение. Кандидатите..

публикувано на 24.06.24 в 10:17