Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Костадинов, ИТН: Нелепо е хора, които са част от властта, да коментират проблемите на Варна като зрители

Ивайло Костадинов
Снимка: "Фейсбук"

„Трябва да бъдат предложени промени в Общия устройствен план, за да се спре презастрояването и да се осигурят повече зелени площи. Това е единият от моите приоритети. Проблемът с детските гради и яслите във Варна не е решен. Групите са препълнени, а свободни места има само в крайните квартали“, каза в „Позиция“ Ивайло Костадинов – областен координатор на партия „Има такъв народ“ и кандидат за кмет на Варна от ИТН. Според него: „Не е сериозно хора, които са част от властта , като кмет или бивш областен управител, да коментират случващото се в града като зрители. Нелепо е тези хора да губят времето на варненци с оправдания и да се мерят кой е по-голяма жертва на другия“.

Три са основните приоритета, с които бих започнал, ако стана кмет. Първият е референдум за колите в Морската градина. Другият е да предложа промените в ОУП, а третият – нова транспортна схема, която да осигури удобен транспорт до всяка товка на града“, каза още кандидат-кметът и допълни: „Трябва да бъде намерено решение и на проблема с липсата на места за паркиране. Сега синята зона по-скоро наказва жителите и гостите на града, отколкото да им е от полза“.

„Връзката на Варна с морето трябва да е много по-тясна от пет кръчми на мястото на старото пристанище. В момента само 30 контейнеровоза могат да влязат по канала море-езеро до пристанище „Варна - Запад“. Къде тогава е бъдещето на Варна като голям транспортен център между Европа и Азия?! Трябва да се работи за спешното развитие на варненското пристанище, да бъдат изградени нови кейови места за големи плавателни съдове. Нашата партия има проект за това“, съобщи Ивайло Костадинов.

Кандидатът за кмет коментира и проблема с тръбата във Варненското езеро, която все още е закопана под дъното: „Този проблем основно е от компетенциите на общинската администрация. Не знам защо господата Портних и Коцев си прехвърлят топката по този въпрос. Проблемът може да бъде решен чрез изграждане на пречиствателна станция“.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пейзажи от Варна

32 градуса в неделя във Варна

През нощта ще е ясно. Във вътрешността ще е почти тихо, а по Черноморието ще духа слаб северен вятър. Минимални температури между 16° и 21°, по крайбрежието до 23°, за Варна около 21°. През деня ще е предимно слънчево, в следобедните часове с временни увеличения на облачността. Тогава на места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще..

публикувано на 24.08.24 в 15:42

Очаква се скоро Франко Неро да се снима в българския филм „Аве Мария“

Искрено съм се забавлявал по време на кариерата си,тъй като съм от малкото актьори, които са се снимали във всички жанрове-това каза на пресконференция във Фестивалния и конгресен център-клон на НДК във Варна италианската кинолегенда Франко Неро. Той сподели, че е имал късмета да работи с гениалния режисьор Куентин Тарантино и с великия актьор..

публикувано на 24.08.24 в 15:22
Плаж к.к.

Ваканционно селище "Албена" отбелязва своята 55-та годишнина

Както през последните 55 година, на всеки 24-ти август от далечната 1969 година, ваканционно селище "Албена" ще отпразнува своя рожден ден с празничен концерт и много изненади за своите гости и приятели.   Кулминация в програмата за отбелязване на годишнината ще бъде шоуто на знамения цигулар Васко Василев, което започва точно в 21:30 ч. на..

публикувано на 24.08.24 в 12:01

Девня празнува с богата програма няколко дена

Девня ще отбележи 55-ата си годишнина от обявяването си за град с четиридневна програма. Сред звездните изпълнители на празничния концерт са фолклорен ансамбъл „Варна“, кипърската звезда Аристос Константину & бенд, група „Тангра“ и фолкдивата Камелия, научи Moreto.net На 27 август се навършват 55 години, откакто селата Девня, Река Девня и..

публикувано на 24.08.24 в 11:56
Снимката е илюстративна.

Пожари избухнаха на остров Крит

Три нови пожара са избухнали на гръцкия остров Крит. Все още не е загасен и..

публикувано на 24.08.24 в 11:45
Паметникът на Свободата на вр. Шипка

Радев: Шипка е кръстопът на историческата ни съдба

Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината. Вече 147 години подвигът на българските опълченци е стожер на националната ни памет, на обичта към Отечеството, символ на възродения български дух и на саможертвата в името на свободата, това..

публикувано на 24.08.24 в 11:27

Един загинал при тежка катастрофа по пътя за ГКПП „Маказа“

Тази сутрин около 8.00 часа стана тежка катастрофа в района на село Първица, на главния път за ГКПП „Маказа“ , община Кирково. При инцидента са се ударили две коли. Една от тях е управлявана от 86-годишен шофьор, който е загинал при удара. Пътниците от другата кола са откарани за преглед в болница в..

публикувано на 24.08.24 в 11:25