Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Централна варненска улица се превърна в микросметище (СНИМКИ)

| обновено на 27.09.23 в 09:14

В микросметище се е превърнала централната варненска улица "Охрид" 2. С този сигнал се обади в предаването "В ефир сте" по Радио Варна Марта Христова, която живее отдавна в района. Мястото е изцяло обрасло от храсти, а красивата дървена скулптура от доц. Георги Минчев почти не се вижда. 


Чешмата на известната варненска поетеса Венета Мандева, поставена там, тече, и е потънала в кал и мръсотия, видя репортер на Радио Варна.


"От самото начало тази чешма не се поддържа. Градинката в началото беше в много хубав вид, а сега е изоставена и никой не обръща внимание. Хора сядат тук, оставят мръсни дрехи. Те се хранят тук и оставят кутии, шишета...", коментира Христова. Тя допълни, че се налага заедно със съседи да почистват, защото жените, които метат улицата, не прибират отпадъците, оставени в градинката. 


Улица "Охрид" излиза на централното площадче на Паметника на Никола Й. Вапцаров и оттам всеки ден минават много хора. В района има и изоставен строеж, на чиято табела пише, че е с краен срок месец октомври. "Отдавна не се работи тук", допълни Христова.

Подробностите чуйте в звуковия файл:


Снимки: Даниела Стойнова

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови забрани в природен парк “Странджа”

Предвижда се обособяване на защитена зона за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна в природен парк "Странджа". Това става ясно от публикуван проект на заповед на Министерството на околната среда и водите. Защитената зона ще обхваща няколко населени места в четири общини - Малко Търново, Царево, Средец и Приморско. В..

публикувано на 09.12.23 в 16:45

Министърът на туризма участва в климатичния форум в Дубай

На климатичния форум в Дубай министърът на туризма Зарица Динкова заяви, че адаптацията към климатичните промени е гаранция за повече конкурентоспособност в туризма. "България има всички предпоставки да се превърне в привлекателна устойчива дестинация", подчерта Динкова. По думите й, страната ни вече отбеляза значителен напредък в..

публикувано на 09.12.23 в 16:11

Въвеждат се нови пътни знаци

Регламентират се изискванията за употребата и визуализацията на електронни знаци с променящи се съобщения по пътищата в страната. Те ще са 5 типа, в зависимост от разрешената максимална скорост на пътя, в чийто обхват се поставят – автомагистрали и скоростни пътища, първокласни и второкласни пътища извън населени места или на пътища от..

публикувано на 09.12.23 в 15:36

Радио Варна получи поздрави за празника

С публикация във Фейсбук кметът на Варна Благомир Коцев поздравява екипа и директора на Радио Варна Наталия Чешмеджиева по повод 89-та годишнина на медията. В поста си кметът пише: "БНР е институцияТА на Варна. Респект и уважение към професионализма и обективността ви! Госпожо Чешмеджиева, приемете моите лични поздрави и пожелания за..

публикувано на 09.12.23 в 15:13

Радио Варна на 89 години!

9 декември 1934 година. С концерт, излъчен от днешната сграда на театъра, започва на средни вълни редовната програма на първото българско радио - Радио Варна . Началото е поставено една година по-рано от ученика във варненската мъжка гимназия Димитър Кулев, който с помощта на своя учител по физика успява да сглоби любителски..

обновено на 09.12.23 в 13:38
Президентът Румен Радев

ГДБОП свали от интернет фалшивия видеоклип с държавния глава

Относно получен сигнал от Администрацията на президента за разпространяван в социалните мрежи клип с образа и гласа на държавния глава, пресцентърът на Министерството на вътрешните работи информира, че са предприети незабавни действия от специализираните служби на ГДБОП и фалшивият клип е свален от интернет пространството...

публикувано на 09.12.23 в 13:35

Нов график на влаковете от неделя

Новият график за движение на влаковете на „БДЖ" влиза в сила от неделя. В повечето региони на страната се запазва досега действащият график за движение, осигурени са и удобни връзки между влаковете с възможности за пътуване между повече населени места, съобщават от дружеството. С новото разписание е осигурен нов директен бърз влак от..

публикувано на 09.12.23 в 13:27