Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Петима кандидати ще се борят за кметския стол в Балчик

| обновено на 27.09.23 в 11:34
Снимка: Албена Иванова


Досегашният кмет Николай Ангелов влиза в битка за пети мандат, издигнат от Инициативен комитет. Кандидатурата на ПП ГЕРБ за кмет на общината е лидерът на общинската организация Димитър Николов. Също общинският председател е кандидатът за кмет на " Възраждане"- Марин Попов. Коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" издига д-р Парсек Салбашян. Кандидатът на "ВМРО - Българско национално движение" е Атанас Атанасов.
След крайната дата за регистрация в Общинската избирателна комисия на 26 септември са ясни и кандидатските листи за общински съветници. Общо листите са девет със 114 кандидати, които ще се борят за 21 мандата.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Няма затворени пътища в областите Варна и Добрич

Мокри, на места заскрежени, са пътните настилки в област Варна, съобщи за Радио Варна дежурният в Областното пътно управление. В област Варна 10 машини са на пътя за обработка на заскрежени участъци от пътното платно. Такива има в момента в районите на Баир баши и Старо Оряхово.  Силен вятър духа в районите на Ветрино и Суворово. Няма затворени..

публикувано на 08.12.23 в 06:26
Община Варна

Кметът на Варна се среща с кметове от Североизтока

Кметът на Варна Благомир Коцев посреща кметове от Североизтока. Срещата е във връзка с възможностите за общи инвестиционни проекти на Варна и съседните общини.  Коцев ще се срещне с кметовете на Шумен, Разград, Търговище, Силистра и Русе.  Поканените кметове са не само от Североизточния район за планиране /СИР/, а от целия регион...

публикувано на 08.12.23 в 06:18
Център, Варна

Остава облачно и студено

Снежна покривка от 3 см. има в района на Разград, където тази сутрин е измерена и най-ниската температура на въздуха   -  минус 2 градуса, има и мъгла с намалена видимост до 800 метра. Тънка снежна покривка 1-2 см. има и в районите на Силистра и Шумен. Съответно там е 0 и минус 1 градуса. 0 градуса е в Русе, минус 1 в Добрич. Положителни..

публикувано на 08.12.23 в 05:58

Адресите без ток

На 08.12.2023 от 08:30 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Аксаково – местност Аксаковска панорама, местност Вълчан чешма, местност Михлюза, местност Янчова Поляна Еди меше, местност Над асфалта и местност..

публикувано на 08.12.23 в 05:00

Депутатите решиха: Събирачите на диви гъби и плодове ще плащат данък

Народните представители приеха на второ четене промените в Закона за данъците върху доходите на физическите лица, внесен от МС, съобщава БГНЕС. Депутатите приеха да се въведе алтернативен данък върху дейността по събиране на диворастящи гъби и плодове, с изключение на такива от лечебните растения, в..

публикувано на 07.12.23 в 18:25

Близо година не са предприети действия по проект за облагородяване на Карантината, кметът на Варна го спря

Кметът на Варна Благомир Коцев отказа да подпише започването на проект за рибарско селище „Карантината“, одобрен през март 2023 година. По проекта вече близо една година действия не са предприети. Срокът на програмата, по която следва да се финансира, изтича след 20 дни – на 31.12.2023 г. Проектът е на стойност над 390 000 лева, съобшават от общинският..

обновено на 07.12.23 в 17:48

КС обяви част от текстовете в Изборния кодекс за противоконституционни

Всички партии, които участват в изборите, а не само парламентарно представените, ще имат достъп до изходния код и документацията на системата за електронната система за машинно гласуване. Това става ясно от решение на Конституционния съд, който обяви за противоречащи на Основния закон част от текстовете в Изборния кодекс, предаде БНР. Съдът се..

публикувано на 07.12.23 в 17:37