Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Десет са кандидатите, които влизат в битката за Варна на изборите тази есен

| обновено на 16.10.23 в 09:44

Десет са кандидатите, които ще се борят за кметския стол във Варна на местните избори през октомври. 

Иван Портних от ГЕРБ ще се бори за своя нов мандат. Опоненти на досегашния кмет на Община Варна ще бъдат Коста Стоянов от „Възраждане“, Петър Николов от „Български Възход“, Пламен Костадинов от „Граждани на Общината“, Мария Тодорова от „ЛЕВИЦАТА!“, Павел Раличков от БСП, Христо Димитров от „Алтернативата на гражданите“, Благомир Коцев от „Продължаваме промяната – Демократична България“, Ивайло Костадинов от „Има такъв народ“ и Илия Костадинов от „Средна Европейска класа“. 

БНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ

ОИК - Балчик: Нямаме обжалване на резултатите, имаше недоразбиране относно формулата за изчисление реда на общинските съветници

Нямаме постъпили жалби в Общинска избирателна комисия – Балчик, оспорващи изборните резултати. Имаше недоразбиране на изборните резултати от някои от кандидатите за съветници относно формулата за изчисление, коментира председателят на Общинската избирателна комисия в Балчик Красимир Сребков.  „В разговор получих благодарност от секционни избирателни..

обновено на 03.11.23 в 14:26
Община Балчик

Новата власт в Балчик полага клетва на 6 ноември

Областният управител свиква първите заседания на новоизбраните общински съвети в Добричка област. На 6 ноември от 14.30 часа в читалище „Паисий Хилендарски“ в Балчик новите общински съветници, избрани за мандат 2023-2027 година, ще проведат първото си заседание, свикано от областния управител Йорданка Костадинова на основание чл. 23, ал. 1 от Закона за..

публикувано на 03.11.23 в 12:07

6 ноември - неучебен ден за всички училища с избирателни секции

Министерството на образованието и науката обяви 6 ноември, понеделник, за неучебен ден за всички училища с избирателни секции. Заповедта е въведена заради втория тур на местните избори в неделя, 5 ноември.  Учениците  в страната се връщат отново в клас във вторник. 

обновено на 03.11.23 в 09:52

Последен ден за предизборна агитация преди деня за размисъл утре

Последен ден за агитация преди деня за размисъл утре. Все още се работи по осигуряването на машинния вот за балотажа в неделя. Докладът на Министерството на електронното управление заедно с подписите на институтите по метрология и стандартизация беше изпратен в ЦИК. Този път той беше подписан от министъра, а не от неговия заместник, каквито са..

публикувано на 03.11.23 в 08:20

Как избираме местната власт във Варна?

На предстоящите избори за местна власт, които ще се проведат на 29 октомври, ще можем да упражним правото си на глас САМО и единствено на хартия.   ЦИК гласува за отпадане на гласуването с машина, ден преди вота. Варна ще има три бюлетини - за кмет на община, за Общински съвет и за кмет на район.  Бюлетините, заедно с тези в София, са на..

обновено на 27.10.23 в 14:48

2,1 милиона лева за предизборна политическа реклама за местния вот

2,1 млн. лв. са похарчили партиите за политическа реклама в предизборната кампания, обяви пред БНР Ива Лазарова от Института за развитие на публичната среда след мониторинг на 39 национални и регионални медии. "В последните 10 дни от кампанията тенденцията за увеличаване на разходите за реклама е налице. Само за последните 10 дни разходите за..

публикувано на 27.10.23 в 08:46

Не откриха нарушения при проверките за адресната регистрация на избирателите от Варна и областта

Без констатирани нарушения завършиха проверките за спазване разпоредбите на Закона за гражданска регистрация/ЗГР/, относно извършените адресни регистрации или промяната на адреси в периода от 1 май 2022 година до 3 април тази година на територията на 4 общини от Варненска област.  Те бяха предизвикани от съмнения за необичайно голям брой подадени..

публикувано на 26.10.23 в 17:24