Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 1300 студенти започват обучение в ТУ-Варна

Снимка: Радио Варна

Над 1200 български студенти и над 100 студенти за англоезиково обучение от 10 чужди държави прекрачиха прага на Технически университет - Варна. Това каза ректорът на учебното заведение проф. д-р Драгомир Пламенов.

"Бъдете уверени, че вашето място е точно тук и тук ще можете да развиете своя потенциал.

ТУ-Варна е място на разбирателство и уважение между студенти и преподаватели и на активен социален живот. Тук ще изживеете най-красивите дни от живота си, ще създадете нови и трайни приятелства, ще се издигнете над собствените си очаквания и ще отворите вратата към един нов свят. Пожелавам Ви щастлив и успешен старт. Бъдете здрави! На добър час!“, каза в приветственото си слово той.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Проект ОУ

Местят учениците на ОУ "Васил Друмев" в две училища заради разширението

В ход са дейностите по разширението на Основното училище „Васил Друмев“ във Варна. Кварталното училище в централната част на града  ще се сдобие с нова пристройка и физкултурен салон, които по проект трябва да бъдат изградени за 1 година от началото на строителните дейности. В момента тече обществената поръчка по избор на фирма строител и оферти..

публикувано на 10.07.24 в 14:55

Повдигнаха обвинение на кмета на Старо Оряхово за принуда

Повдигнаха обвинение на кмета на Старо Оряхово Петър Тинев за принуда. 34-годишният Тинев е привлечен към наказателна отговорност за участие в организирана престъпна група, действала с цел набавяне на имотни облаги, и за осъществена принуда, съобщават от Апелативна прокуратура - Варна. Измамите са свързани с кандидатстване и получаване на кредити..

публикувано на 10.07.24 в 14:38

Дворът на училище в центъра на Варна цяла нощ събира шумни компании

Дворът на СУ "Климент Охридски" , който е оборудван с уреди за спортуване, вечер се превръща в свърталище на пияни младежи. За проблема алармира директорът на учебното заведение Петко Петков. Чували с отпадъци събират всяка сутрин от училището. Нямаме денонощна охрана, при хубаво време игрищата са пълни в малките часове, нашите съграждани идват да си..

обновено на 10.07.24 в 14:20

Цените на имотите във Варна са в своя пик

България е страната в ЕС, където цените на жилищата са нараснали с най-голям темп 7,1% спрямо последното тримесечие на миналата година. Справка в данните на Евростат показва, че на тримесечна база това е най-значителното увеличение на цените на жилищата у нас от последното тримесечие на 2007 година. Йордан Йорданов е управител на варненския клон..

публикувано на 10.07.24 в 13:40

До вечерта ще има навсякъде вода в Балчик, предстои още едно спиране за подмяна на захранващ кабел

Вчера и днес поради електрическа авария в помпена станция, Балчик е с нарушено водоподаване, а температурите навън са почти 35 градуса.  Вода до вечерта трябва да има навсякъде в целия град с нормален дебит и налягане, обясни началникът на водното дружество в Белия град Димитър Николов. Той каза, че заради аварията вчера няколко часа помпите не са..

публикувано на 10.07.24 в 13:33

Долната част на Балчик без вода до обяд заради авария

И днес поради авария в помпена станция райони в долната част на Балчик са без вода. До обяд водоподаването ще бъде нормализирано, увери началникът на ВиК Димитър Николов. Вчера тричасова електрическа авария в помпена станция – Балчик остави без вода голяма част от града и вилната зона при температури около 35 градуса навън. Изпразни се цялата система, но..

публикувано на 10.07.24 в 10:26

Главчев при Байдън

В разговор с президента Джо Байдън по време на отбелязването на 75-ата годишнина на НАТО министър-председателят Димитър Главчев заяви, че България е лоялен и надежден съюзник, предаде БНР. От своя страна американският държавен глава високо оцени ролята на България на Източния фланг на Алианса.  По време на откриването на срещата на върха на НАТО Джо..

публикувано на 10.07.24 в 09:10