Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Приключват ВиК-ремонтите по ул. "Прилеп", до две седмици асфалтират ул."Подвис"

| обновено на 03.10.23 в 16:40

Приключват довършителните работи по улица "Прилеп" във Варна във връзка с изпълнението на големия ВиК проект. До две седмици изцяло асфалтирана и отворена ще е и улица "Подвис", след което ремонтните дейности продължават на следващия етап. Tова съобщи Георги Стоилов, заместник-главен инженер на ВиК- дружеството. Той информира, че улица "Прилеп" ще бъде асфалтирана поне до табелата на местността Пчелина. 

За неудобството, което създава на трафика, подмяната на водопроводи на улици около бул. "Христо Смирненски", около болниците, Стоилов даде уверение, че ремонтните дейности ще приключат по-бързо. На кръстовищата с ул. "Подвис" и "Мир" и бул. "Осми Приморски полк" са положени всички инфраструктурни детайли по мрежата, изпитани са и тези участъци на водопроводите. Положени са и първите слоеве на асфалтовата настилка, посочи той.

Надеждите са от ул. "Подвис" до бул. "Осми Приморски полк" до две-три седмици да бъде приключен напълно ремонтът, допълни той.

Чуйте още от разговора на Даниела Стойнова с Георги Стоилов, заместник-главен инженер на ВиК- дружеството:


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови забрани в природен парк “Странджа”

Предвижда се обособяване на защитена зона за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна в природен парк "Странджа". Това става ясно от публикуван проект на заповед на Министерството на околната среда и водите. Защитената зона ще обхваща няколко населени места в четири общини - Малко Търново, Царево, Средец и Приморско. В..

публикувано на 09.12.23 в 16:45

Министърът на туризма участва в климатичния форум в Дубай

На климатичния форум в Дубай министърът на туризма Зарица Динкова заяви, че адаптацията към климатичните промени е гаранция за повече конкурентоспособност в туризма. "България има всички предпоставки да се превърне в привлекателна устойчива дестинация", подчерта Динкова. По думите й, страната ни вече отбеляза значителен напредък в..

публикувано на 09.12.23 в 16:11

Въвеждат се нови пътни знаци

Регламентират се изискванията за употребата и визуализацията на електронни знаци с променящи се съобщения по пътищата в страната. Те ще са 5 типа, в зависимост от разрешената максимална скорост на пътя, в чийто обхват се поставят – автомагистрали и скоростни пътища, първокласни и второкласни пътища извън населени места или на пътища от..

публикувано на 09.12.23 в 15:36

Радио Варна получи поздрави за празника

С публикация във Фейсбук кметът на Варна Благомир Коцев поздравява екипа и директора на Радио Варна Наталия Чешмеджиева по повод 89-та годишнина на медията. В поста си кметът пише: "БНР е институцияТА на Варна. Респект и уважение към професионализма и обективността ви! Госпожо Чешмеджиева, приемете моите лични поздрави и пожелания за..

публикувано на 09.12.23 в 15:13

Радио Варна на 89 години!

9 декември 1934 година. С концерт, излъчен от днешната сграда на театъра, започва на средни вълни редовната програма на първото българско радио - Радио Варна . Началото е поставено една година по-рано от ученика във варненската мъжка гимназия Димитър Кулев, който с помощта на своя учител по физика успява да сглоби любителски..

обновено на 09.12.23 в 13:38
Президентът Румен Радев

ГДБОП свали от интернет фалшивия видеоклип с държавния глава

Относно получен сигнал от Администрацията на президента за разпространяван в социалните мрежи клип с образа и гласа на държавния глава, пресцентърът на Министерството на вътрешните работи информира, че са предприети незабавни действия от специализираните служби на ГДБОП и фалшивият клип е свален от интернет пространството...

публикувано на 09.12.23 в 13:35

Нов график на влаковете от неделя

Новият график за движение на влаковете на „БДЖ" влиза в сила от неделя. В повечето региони на страната се запазва досега действащият график за движение, осигурени са и удобни връзки между влаковете с възможности за пътуване между повече населени места, съобщават от дружеството. С новото разписание е осигурен нов директен бърз влак от..

публикувано на 09.12.23 в 13:27