Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Последици за варненци от ремонта на ул. „Васил Друмев“

11
Снимка: Д.Дончева

Драстично намалени обороти, отлив от клиенти и повредени ел.уреди, заради честото спиране на водата, са част от последиците за варненци, които работят в района на ул. „Васил Друмев“, заради ремонта на улицата започнал на 20 април т.г. Вече шести месец живеещи и работещи в района недоумяват защо едно и също трасе от улицата се разкопава, полагат се тръби, след това се подготвя за асфалтиране, но се разкопава отново, за да се положат други тръби. Хората се питат дали това не са недомислици в ремонтните дейности и се надяват, че изпълнителите на проекта и строителите знаят какво вършат.

Сериозен проблем за живеещи и работещи в района е и честото спиране на водата от началото на лятото поради ремонтните дейности, за което хората не са уведомявани предварително от ВиК-Варна. Съобщение излиза на официалната интернет страница на ВиК след като спирането на водата вече е факт или ако е имало съобщение, че водата ще бъде спряна, то това не се е случвало в действителност. Това е причина машини, ютии и други в обществените перални в района да блокират, да се пълнят с пясък, след пускане на водата и да се налага собствениците да им правят ремонти,  коментират за Радио Варна работещи в обществени перални и фризьорски салони. Хората споделят, че никой не се интересува от последствията, които търпят заради ремонта - нито от общината, нито от водното дружество.

След няколко месечно връщане на клиенти и промяна на часове, заради съобщения на ВиК, че водата ще бъде спряна, а след това се оказва, че спиране изобщо няма, собственичка на салон за красота пише писмо до ВиК с искане известията за планирано спиране да се публикуват коректно. Получава отговор, че всички съобщения от оператора в сайта на дружеството са коректни и според ВиК проблем няма. Пишат й още и че ремонтът е приключил, но към днешна дата има ново разкопаване в участък, който беше пуснат за движение още през лятото.

Без предизвестия се променя движението по улиците в района, заради строителните дейности. В момента отново затворена за движение е улица „Васил Друмев“ в отсечката от ул. „Константин Фотинов“ до бул. „8-ми Приморски полк“. Съответно затворено за движение отново е кръстовището на „Васил Друмев“ с улица „Чаталджа“, като е оставена възможност за преминаване на една кола, за да могат живеещите в района да излизат и се връщат в домовете си. Там се образува трафик, а целият район е изключително запрашен през целия ден - поради строителните дейности и непрекъснатото преминаване на коли върху разкопаните улици. Същевременно няма поставени адекватни нови пътни знаци, които да указват ремонтните дейности и кои са проходимите улици, стоят и старите, поставени още в началото на ремонта преди шест месеца.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Концертите през август на сцена "Раковина" (ПРОГРАМА)

В почти всеки ден от месец август в Морската градина ще се провеждат концерти на сцената "Раковина". Програмата включва музикални изпълнения от различни жанрове, поетични вечери и танцови спектакли. Изпълнители от Международния фолклорен фестивал "Варненско лято", който ще се проведе от 29 юли до 1 август, също ще се включат в програмата.  На 29..

публикувано на 26.07.24 в 12:25

Над 500 деца участват в Музикалния конкурс "Бъди звезда" в Радио Варна

Неочаквано голям интерес и тази година на  Международен музикален конкурс за вокално и танцово изкуство "БЪДИ ЗВЕЗДА" На 25 - 28 юли 2024 година в морската ни столица Варна за четвърта поредна година ще се проведе Международен музикален конкурс за вокално и танцово изкуство "БЪДИ ЗВЕЗДА", организиран от Сдружение "Старс Академи".  Четири дни над 500..

публикувано на 26.07.24 в 10:28

Българските запалянковци са хапвали най-много бургери по време на европейското

Българските футболни запалянковци са си поръчвали най-много чийзбургери и обикновени бургери по време на мачовете от Евро 2024, показва анализ на една от големите компании за доставка на храна. След тях се нарежда тараторът, който е особено предпочитан в горещините. Сред най-скъпите мачове, отразени от компанията, са тези на Португалия срещу..

публикувано на 26.07.24 в 07:20

Черно море - едно от най-бързо затоплящите се в света

Черно море е едно от най-бързо затоплящите се морета в световен мащаб. До края на века скоростта на вятъра в региона ще нарасне, ще се увеличат валежите, а налягането на въздуха ще се повиши. По-големи количества на валежите вече се регистрират в районите на Варна, Добрич и Бургас. Българските учени предупреждават, че климатичните промени..

публикувано на 25.07.24 в 17:09

На 29 юли започва 32-рият Международен фолклорен фестивал във Варна (ПРОГРАМА)

От 29 юли до 1 август във Варна ще се проведе 32-рото издание на Международния фолклорен фестивал „Варненско лято“. Тази година в него участват ансамбли над 400 артисти от 8 държави. Гостуват фолклорни формации от Украйна, Словакия, Черна гора, Грузия, Китай, Тимор-Леще и Албания. Домакини и тази година са добре познатите на публиката Фолклорен..

публикувано на 25.07.24 в 12:10

25 юли - Успение на св. Анна

На 25 юли Православната църква отбелязва Успение на Света Анна - блажената смърт на света Анна или както канонически се нарича - Успението ѝ. Света Анна била потомка на Аароновия род и родила Мария, бъдещата майка на Спасителя на човечеството. В резултат на библейските сказания светицата се приема и почита като един от основните християнски символи на..

публикувано на 25.07.24 в 09:19
Плаж к.к.

Мъжете над 50 години са най-недисциплинираните на плажа

В тропическите летни жеги напоследък, топването в морето е един от начините хората да се разхладят. В разгара на сезона, плажовете са пълни, а спасителите трябва да имат очи буквално на гърба си за да могат да предотвратяват евентуални инциденти в морето, особено когато има по-силно вълнение и флагът е жълт или червен. Именно неспазването на..

публикувано на 25.07.24 в 07:20