Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три четвърти места за България

Автор:

С три четвърти места за България завърши Европейското първенство по спортна акробатика във Варна
Три български вида завоюваха четвърти места във финалите от последния ден на Европейското първенство по спортна акробатика за мъже, жени и младежи във Варна, завършвайки само на крачка от медалите.
Смесената двойка Елена Босилкова и Жулиен Шайков остана само на 0,250 т. от сребърните отличия във финала на баланс за мъже и жени. Българите получиха оценка 27.390 точки. С малко пред тях завършиха двойката на Германия Даниел Блинцов и Диана Луст (бронзови медали) и двойката на Украйна Анастасия Семенович и Богдан Иваник (сребърни медали) – и двете с оценка 27.640. Безапелационни европейски шампиони на баланс станаха златните медалисти от многобоя Агхасиф Рахимов и Разия Сайдли от Азербайджан с 29.180.
Елена Босилкова и Жулиен Шайков заеха и престижното пето място в многобоя и във финала на темповата комбинация.
Мъжката двойка на България Георги Стоянов и Панайот Димитров завърши на четвърто място във финала на темповата комбинация с оценка 26.600, на 0.340 от бронза. Титлата отново спечелиха победителите от многобоя Даниел Абасов и Мурад Рафиев от Азербайджан с 27.510. Сребърните медали заслужиха представителите на Испания Хосе Морено и Хуан Молина с 27.210. На трето място на темпо се класираха Гонсало Парейра и Мигел Лопес от Португария с 26.940.
Георги Стоянов и Панайот Димитров се класираха седми в многобоя на шампионата за мъже и жени.
Смесената двойка Милица Смоленска и Андрей Христов зае четвърто място във финала на баланс в надпреварата при младежите (13-19 години). Те получиха оценка 26.120, с която останаха на крачка от почетната стълбичка. Европейски шампиони на баланс станаха представителите на Украйна Иван Лабунец и Ефросиния Кривицка с 28.400 пред Едуардо Ферарис и Ариана Лук от Италия с 26.850 и Андре Фиуза и Мадалена Томас от Португалия с 26.720.
Милица Смоленска и Андрей Христов се класираха шести в многобоя.
Президентът на Европейска гимнастика Фарид Гаибов, който беше във Варна за шампионата по спортна акробатика, изказа своите благодарности към Българската федерация по спортна акробатика и българския организационен комитет за отлично проведеното Европейско първенство.
Председателят на организационния комитет Недко Костадинов изказа благодарности към всички, допринесли за успешното първенство, и най-вече към всички доброволци във Варна, положили усилия като за европейски шампиони.
По традиция, Недко Костадинов предаде знамето на Европейска гимнастика, а вицепрезидентът на европейската централа Мишел Бутар го връчи на председателя на организационния комитет в Люксембург, където ще е следващото Европейско първенство по спортна акробатика през 2025 година.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Илиан Илиев остана доволен от победата (ВИДЕО)

Старши треньорът на ХФК черно море Илиан Илиев остана доволен от успеха срещу Септември. Той обаче обяви, че няма да купуват втори нападател, защото  ръководството на клуба е заявило, че няма достатъчно финансови средства. Чуйте още какво каза наставникът на "моряците"

публикувано на 30.07.24 в 00:17

Николай Митов, наставник на "Септември", след загубата във Варна (ВИДЕО)

Николай Митов, наставник нва футболния тим на Септември не остана доволен от загубата във Варна. Вижте какво сподели той.

публикувано на 30.07.24 в 00:15

"Черно море" победи "Септември" с 2-0 (ВИДЕО)

Футболистите на Черно море постигнаха важна победа срещу Септември с 2-0. Този успех идва непосредствено преди мача реванш срещу Апоел Беер Шева от Лигата на конференциите в четвъртък.

публикувано на 30.07.24 в 00:12

Надал се предаде пред Джокович

Новак Джокович и Рафа Надал се срещнаха на олимпийския турнир по тенис в Париж. Победа с 2-0 сета, 6-1, 6-4 за Ноле. Сърбинът беше компромисен в този мач, а Надал приключва yтчастието си на сингъл на Олимпиадата.

публикувано на 29.07.24 в 19:00

Томова отпадна във втория кръг

Виктория Томова загуби срещу 11-тата поставена Ема Наваро и отпадна във втори кръг на Олимпийските игри в Париж. Загуба със 7:6(5), 4:6, 1:6.  Томова остана с 23 уинъра и 41 сбъркани топки. 

публикувано на 29.07.24 в 18:57

Йоана Илиева загуби от унгарка

Йоана Илиева завърши на десето място при дебюта си на  олимпийски игри. В турнира на сабя в Париж тя записа една победа и една загуба, с което влезе сред най-добрите 16 в надпреварата. Българката отстъпи срещу унгарката Лука Счуш.

публикувано на 29.07.24 в 18:56

Марк Христов приключи олимпийското си участие

Марк Христов отпадна на Игрите в Париж в надпреварата по джудо. В категория до 73 килограма той допусна поражение от втория в световната ранглиста и носител на пет медала от световни първенства Сойчи Хашимото (Япония). Българинът допусна оценка "ва-дзари" още в първите секунди, което го спря.

публикувано на 29.07.24 в 18:55