Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

За осма поредна година Радио Варна организира конкурс за детска рисунка

| обновено на 30.11.23 в 09:54

Традиционно през месец ноември Радио Варна кани всички малки творци да се включат в конкурса за рисунка. Тази година темата е „Коледна приказка”. 

Това е осмата поредна година, в която медията приканва всички деца на възраст от 6 до 16 години да проявят своя талант в артистичния конкурс. По традиция една от избраните рисунки ще бъде отпечатана като коледна картичка на Радио Варна.

Регламент на конкурса ще намерите тук.

Творби от миналите години може да разгледате в официалната страница на Радио Варна във фейсбук Албуми.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Във Варна ще отбележат 179 години от рождението на Капитан Петко войвода

179 години от рождението на Капитан Петко войвода ще бъдат отбелязани във Варна на 18 декември, понеделник, от 11 часа.  Официалната част пред паметника на войводата ще бъде отбелязана  на площад „Тракия“ с тържествени поднасяне на цветя и венци и военни почести.  В 18 часа ще се проведе  концерт на фолклорните състави на тракийско дружество..

публикувано на 11.12.23 в 12:11

Коледен концерт в Каварна днес

В празничната програма за коледните и новогодишни празници, днес, 11 декември, се вписва концерт, който ще се проведе от 18 часа в Художествената галерия „ Христо Градечлиев“ в Каварна. В него ще вземат участие актьорът Владимир Михайлов, Ерсин Мустафов – музикант, певец, фронтмен на група „JEREMY?“, Петър Писарски и Петър, по-известен като „Пепи“..

публикувано на 11.12.23 в 10:41

Шоу от книгата на "Гинес" гостува във Варна

Нова версия на прочутия спектакъл на световноизвестния хореограф Мустафа Ердоган – „Огънят на Анадола“ , гостува днес във Варна в Двореца на спорта.  Танцовото шоу е вписано в книгата за рекорди „Гинес“ в две категории – за най-бързо танцово представяне с 241 стъпки в минута и за най-многобройна публика с 400 хиляди души на едно място...

публикувано на 09.12.23 в 09:45

Виртуално Храмът на Кибела ще привлича местни и туристи в Исторически музей – Балчик

Исторически музей - Балчик подписа договор за пълно финансиране на проект, одобрен на последната сесия към Министерството на културата на стойност 27 840 лв. по темата "Дейности по представяне на движимото културно наследство в музеите и художествените галерии“. Проектът се нарича "Иновативен начин за представяне на Храма на Понтийската майка на боговете..

публикувано на 08.12.23 в 21:38

Рисунката на Пресила Махмудова е коледна картичка на Радио Варна

Рисунката на 15-годишната Пресила Махмудова ще бъде коледна картичка на Радио Варна. Тя спечели първо място в тазгодишния конкурс "Коледна приказка", обявен от медиата. Пресила е ученичка в СУ „Неофит Бозвели“ във Варна. На второ място се класира Никол Стефанова, на 6 години, от град Попово. Трети е 9-годишният Давид Станулов от варненското училище..

публикувано на 08.12.23 в 16:44

"Изобилие" - празнична сборна изложба живопис и пластика

В дните преди Коледа всеки от нас настройва сетивата си в очакване на чудо. Понякога, улисани в ежедневните битки, не оценяваме факта, че имаме покрив над главата си, имаме какво да сложим на трапезата, имаме с кого да я споделим, имаме на кого да се обадим. Малки чудеса, изпълващи дните и живота ни. Към тях, хората на изкуството добавят светлина и багри...

публикувано на 07.12.23 в 13:54

"Народ без култура е народ без бъдеще"

С втори протест варненските дейци на културата отново напомнят за тежкото финансово положение на сектора. Първият беше на 1 ноември, когато те мирно напомниха, че културният сектор е изоставен и неглижиран през последните 30 години. Пред сградата на театъра във Варна се събраха актьорите от Държавния куклен театър, операта в града, драматичния театър..

публикувано на 06.12.23 в 13:38