Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От днес влиза в сила зимното разписание на градската линия № 3 в Балчик

От днес до 1 април е в сила зимното разписание на градска линия № 3 в Балчик. 

Последният час на тръгване по маршрута е 18.30 ч. с начална спирка Ново гробище до пл. Рибарски и от 19 часа в обратната посока.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Предстоящи събития за 3 март във Варна

Богата е програмата във Варна по повод Освобождението на България. *** В 10:00 часа на  площад „Св. Св. Кирил и Методий“  ще се състои тържествено издигане на националния трибагреник. *** От 11:00 часа до 12:00 часа ще бъдат положени  цветя и венци на мемориалните паметници на войните - освободители  в Морската..

публикувано на 02.03.24 в 19:21

Безстопанствените животни в разговор между граждани и заместник-кмета Илия Коев на първата му приемна

Ще работим в посока изграждането на по-добра комуникация между служителите в Общинския приют за безстопанствени кучета и доброволците. Това заяви заместник-кметът по сигурността и обществения ред Илия Коев по време на първия си приемен ден. Той се среща с гражданин, който е треньор на куче. Човекът сподели, че наблюдава положителна промяна в..

публикувано на 02.03.24 в 18:16

Благомир Коцев: Амбицията ни е да надграждаме фестивалите под бранда „Варненско лято“

Кметът обсъди предстоящото издание на театралния форум с организаторите на фестивала актрисата Цветана Манева и с проф. Николай Йорданов Варна има голям потенциал и амбицията ни е да надграждаме фестивалите под бранда „Варненско лято“. Желанието ни е да организираме събития не само през лятото, но целогодишно. Това заяви кметът на Варна Благомир..

публикувано на 02.03.24 в 16:50
 море с облаци

Променлива облачност и слаби ръмежи в неделя

Облачността ще e променлива, до обяд по-често значително, на места придружена от слаби ръмежи.  След полунощ ще се образува ниска слоеста облачност или мъгла, която на места във вътрешността на района ще се задържи до обяд.  Ще духа слаб север-североизточен вятър, който през нощта на много места ще стихва, а утре постепенно ще се преориентира..

публикувано на 02.03.24 в 15:05
Биляна Раева

Биляна Раева: Собственик на част от Дупката иска да построи на този терен културно-търговски център

Частната фирма, която е собственик на 900 квадратни метра от Дупката в центъра на Варна, предлага на общината на този терен да бъде изграден културно-търговски център. Фирмата предлага още да построи сградата за собствена сметка, на принципа на публично-частното партньорство. Това съобщи в предаването „Позиция“ общинският съветник от ГЕРБ Биляна..

публикувано на 02.03.24 в 14:13

Отрязаха 100-годишно дърво във Варна срещу акт за 100 лв

Актът за незаконното отстраняване на дървото е само 100 лева. Издаден е на нарушителя, но дървото вече го няма.  Отрязано е само за 15 минути, рано сутринта след 8 часа. Районът е "Приморски", квартал "Левски"... Там, където има общо  4 стогодишни дървета от вида Копривка. Сега вече остават само три. Причината за резитбата е, че дърветата са..

публикувано на 02.03.24 в 13:59
Христо Рафаилов в студиото на Радио Варна

Христо Рафаилов: Подготвяме два документа за бюджет на Варна

"Всяко предложение за промени в проектобюджета на Варна трябва да отговаря на три условия – законосъобразност, целесъобразност и източник на финансиране. Много от предложенията на общинските съветници за дофинансиране на различни сфери и дейности не отговарят на тези условия, особено на това за финансирането", каза в предаването „Позиция“ на..

обновено на 02.03.24 в 13:21