Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Досегашните кметове на Добрич и Каварна печелят нови мандати

Община Добрич

Според паралелното преброяване на щабовете на кандидатите за кметове на общините Добрич, Балчик и Каварна вече са ясни победителите. И в трите общини пореден мандат печелят предходните кметове. 

В Община Добрич за трети мандат при преброени от щаба на Местната коалиция ДБГ 113 от общо 129 секции Йордан Йорданов печели изборите с разлика от около 1000 гласа пред опонента си от ГЕРБ Красимир Николов. Това ще бъде неговият трети мандат. 

Втори мандат в Община Каварна гласоподавателите са отредили на Елена Балтаджиева, издигната от ВМРО. Другият кандидат, останал за балотажа Цонко Цонев, издигнат от Новото време, не успя да спечели и да заеме поста за четвърти път. 

В Община Балчик с убедителна преднина от 66.65% с 3860 гласа за пети път изборите печели издигнатият от Инициативен комитет Николай Ангелов. След него остана претендентът за кметския стол на ПП-ДБ д-р Парсек Салбашян. 

Изборите в област Добрич приключиха при изключително ниска активност, която в областния център е от едва 24.32%. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В понеделник започва ремонт на пътя през местността Боровец

Рехабилитацията на пътя от Прибой през местност Боровец започва следващия понеделник, 30 септември. Около 4 700 кв. м асфалтова настилка ще бъде възстановена в рамките на около седмица. Дейностите се финансират от програмата за текущ ремонт и поддръжка на Община Варна. След рехабилитацията пътят ще бъде ползван за обходен маршрут при основния ремонт на..

публикувано на 25.09.24 в 15:36

Общностният център за работа с деца в риск става социална услуга, финансирана от държавата

Създаденият преди година по програма "Развитие на човешките ресурси" с над 391 000 лева Общностен център за работа с деца в риск и техните семейства, продължава дейността си и през тази година вече като услуга, финансирана от държавата. За този период са обгрижени над 360 деца и техните семейства, с които са работили социални работници, психолози,..

публикувано на 25.09.24 в 15:16

Близо 900 хиляди румънци са посетили страната ни от януари, Варна е сред водещите дестинации

897 хиляди са румънските туристи, които са посетили България  от януари до юли 2024 г.  Над 500 хиляди от тях са осъществили посещението си в периода май-юли 2024 г., съобщават от Министерството на туризма.  Водещите дестинации сред тях са общините Варна, Несебър, Балчик и Столична община, информира заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева...

публикувано на 25.09.24 в 15:12

368 са кандидатите за депутати от варненския регион (СПИСЪК)

368 са кандидатите за депутати, които ще участват в парламентарния вот за Трети Варненски многомандатен избирателен район. Те са от 28 партии и коалиции, като на изборите на 27 октомври ще се яви и един независим кандидат - Николай Наков.  Водач на листата на ГЕРБ-СДС във Варна е Даниел Митов, а на тази на "Продължаваме промяната - демократична..

публикувано на 25.09.24 в 14:45

Тестват системата BG-Alert и сирените на 1 октомври

На 1 октомври от 11 часа ще бъдат тествани Националната система за ранно предупреждение и оповестяване и системата BG-Alert, съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Проверката ще се осъществи на територията на градовете София, Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, Враца, Стара..

публикувано на 25.09.24 в 13:38
Агенция Вижън

Ден на отворените врати провежда Агенция за социално развитие Вижън

Ден на отворените врати провежда днес Агенция за социално развитие Вижън във Варна. Поканата е за един от офисите, където се предлагат социални услуги, този на ул. „Тодор Икономов“ №35. До 16.00 часа вратите остават отворени за всеки, който желае да се запознае с дейностите  на агенцията, която набира нови потребители, каза за Радио Варна..

публикувано на 25.09.24 в 13:02

Ръст на бюджетните заплати с 10 % искат от КНСБ

За ръст на бюджетните заплати с 10% през следващата година настояват от КНСБ , за целта ще са необходими допълнителни 1.8 милиарда лева. Президентът на синдиката Пламен Димитров настоя за спешно въвеждане на "заплата за издръжка", свързана с нивото на заплащане, което е необходимо, за да се осигури достоен стандарт на живот на работниците и техните..

публикувано на 25.09.24 в 12:18