Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кв."Аспарухово" със сериозни щети от бурята

4
Варна, Кв.Аспарухово
Снимка: Даниела Стойнова

Район „Аспарухово“ във Варна има сериозни щети от бурята, която предизвика бедственото положение, каза за Радио Варна кметът Ивайло Маринов, след брифинг на Оперативния щаб на община Варна.

Паднали дървета има в кв. Галата в местностите Ракитника и Прибой. Има две непроходими улици заради паднали дървета и клони на пътното платно. Своевременно ще се реагира за възстановяване проходимостта им, обясни кметът.

Все още има проблем с електроподаването в Галата и местностите, където токът е бил възстановен, но напрежението пада и електричеството отново спира.

Към момента няма пострадали и бедстващи хора в района, но имаме готовност за настаняване, ако има такива, каза още Ивайло Маринов.



По публикацията работи: Димитрина Дончева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Минералните чешми във Варна – къде са и годна ли е водата за пиене?

В четири от общо пет обществени минерални чешми във Варна, които са под миниторинга на Регионалната здравна инспекция в града, водата е годна за пиене. Това каза за Радио Варна главен инспектор Радка Траянова от дирекция „Обществено здраве“. Освен чешмата срещу бившия „Дом Младост“, при която единствено има отклонение в нормите по..

публикувано на 09.08.24 в 08:53
ВВМУ

ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" отваря врати за новия випуск курсанти

Висшето военноморско училище отваря врати за новия випуск курсанти. В 9 часа днес, 9 август, на входа на училището, младите курсанти и техните родители ще бъдат посрещнати от командването на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров”. Родителите ще имат възможност да получат информация за ежедневието на децата им и за учебния процес, да се запознаят с материалната база и с..

публикувано на 09.08.24 в 08:25

Адресите без ток на 9 август

В периода 05.08.2024 - 09.08.2024 от 08:30 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Крумово – кв. Пясъчник, клиентите, електрозахранени от МТП 2 Пясъчник. В периода 05.08.2024 - 09.08.2024 от 09:00 ч. до 16:00 ч...

публикувано на 09.08.24 в 05:56

Слънчев петък по морето

Утрото в петък ни посреща с лека сутрешна прохлада. Днес ще е предимно слънчево, следобед с временни увеличения на облачността, но само на отделни места е възможно да превали и прегърми. Ще духа слаб, следобед умерен вятър от източна четвърт. Максимални температури между 31° и 36°, по крайбрежието от 28° до 31°, за Варна около 30°...

публикувано на 09.08.24 в 05:55
Семен Новиков

Семен Новиков със злато за България от Олимпийските игри в Париж

България има олимпийски шампион в борбата.  Семен Новиков донесе първа олимпийска титла за България на Игрите в Париж.  След Олимпиадата в Сидни 2000 страната ни има отново олимпийски шампион в борбата. В класическия стил в категория до 87 кг Новиков победи на финала със 7:0 представителя на Иран Алиреза Мохмадипиани.

публикувано на 08.08.24 в 21:41
Архив

До 13 август се очаква да приключи подмяната на водопровода пред Терапията

В срок до 13 август се очаква ВиК да приключи с подмяната на стария водопровод пред Университетската болница за активно лечение „Св. Марина“.  Това увериха на редовната си седмична среща в общинската администрация фирмите, които изпълняват големия ВиК-проект във Варна. След вторник започват и дейностите по възстановяването на износващия пласт на..

публикувано на 08.08.24 в 19:35

Община Варна внася сигнал в прокуратурата с искане за протест на ПУП на имота с кедрите в кв. "Аспарухово"

Община Варна ще внесе сигнал с искане за протест от прокуратурата на Подробния устройствен план (ПУП) на частен имот в квартал „Аспарухово“, където вчера бяха премахнати пет от общо седем кедъра. По случая веднага е започнала проверка на документацията от страна на юристи, архитекти и инженери в Община Варна. Заради съмнения за нередности още утре ще..

публикувано на 08.08.24 в 19:11