Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинските съветници от ГЕРБ във Варна внасят сигнал за строеж на сграда в Евксиноград

Общинските съветници от ГЕРБ във Варна внасят сигнал с въпроси до администрацията по повод строителство на жилищна сграда в местността Евксиноград. Това съобщи бившият кмет на града и настоящ съветник Иван Портних. Искаме бързи отговори от администрацията, за да няма спекулации по темата, каза Портних. По негови наблюдения строителството на обекта се е активизирало веднага след изборите. Въпросите към новите управляващи ще са свързани конкретно с предназначението на сградата. 

В Морската градина се извършва строителство на мащабна сграда. Пред строежа е незаконната плътна ограда,  срещу която варненци с право възроптаха, че скрива панорамната гледка към морето, заяви областният лидер на ГЕРБ Иван Портних, като поясни, че чертите на Приморския парк са до Евксиноград. Той припомни, че според приетия ОУП е забранено строителството до Евксиноград, за което единствено са настоявали от ГЕРБ.

Ще бъде внесе писмен сигнал до новата общинска управа. Тази тема е чувствителна за варненци. Въпросите са много - апартаменти ли, общежития ли се строят, кой и защо е издал строителни разрешителни. На кого е този имот, учудваща е смелостта на собственика да извършва това строителство в парка, посочи Портних.

Той каза още, че не е изпълнено и даденото от него предписание за премахване на оградата покрай пътя за „Златни пясъци", която скрива морето.

Чуйте повече в репортажа на Даниела Стойнова: