Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Балчик се рекламира в Германия и Скандинавия

| обновено на 08.12.23 в 14:17

По програмата за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини в Република България, финансирана от Министерството на туризма, Балчик ще кандидатства с две проектни предложения - за реклама в Германия и Скандинавия. 

В Германия Балчик ще се рекламира като разнообразна дестинация - за морски и здравен туризъм, природни дадености и богата на исторически и културни обекти. Партньори са един от най-големите немски туроператори - ДЕР Туристик Германия ООД  и “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД (оператор на летища Варна и Бургас). Маркетинговите дейности са на стойност 400 хиляди лева и се планират през 2024-та.
Другото проектно предложение, с което Белият град кандидатства за финансиране пред туристическото министерство, е за популяризиране на общините Балчик и Приморско в скандинавския регион - в Швеция, Дания, Норвегия и Финландия. Ще се промотира културно-историческото наследство, природните богатства, възможностите за здравен, приключенски, образователен, конгресен и кулинарен туризъм. Като краен резултат се цели интегриран и устойчив туристически продукт, налагащ дестинацията през четирите сезона. Проектът струва 175 хил.лв. и също за една година. Партньори на Балчик са Община Приморско, Винг СВЕ АБ (туроператор) и "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД (оператор на летище Варна и летище Бургас).
Очаква се министерството да финансира с 60%, а партньорите - с 40 на сто. Процедурата няма състезателен характер и е насочена директно за черноморските общини, като задължително условие са партньорските организации. Основно дейностите са насочени към туроператорите, а ролята на администрацията е да управлява проекта, уточни кметът на Балчик Николай Ангелов, като в случая Общината ще поеме 10 на сто от разходите.
Чуйте повече в репортажа на Албена Иванова:


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Харалан Александров

Среща-разговор с доц. Харалан Александров в арт салона на Радио Варна в четвъртък

Среща-разговор със социалния антрополог доц. д-р Харалан Александров ще се проведе от 18 часа в четвъртък, 22 февруари, в арт салона на Радио Варна. Той ще коментира актуалната политическа ситуация в страната.  Доц. Харалан Александров гостува по покана на писателя Христо Стоянов и на ГЕРБ-Варна. 

публикувано на 21.02.24 в 17:55

ОбС-Варна не можа да избере временно изпълняващ длъжността кмет на район "Одесос"

Общинските съветници във Варна не можаха да изберат днес временно изпълняващ длъжността кмет на район "Одесос".  Първоначално те гласуваха с 26 гласа "за" избирането на Емилия Христова, а 12 от тях се въздържаха. След това двама от гласувалите промениха вота си и с това не успяха да съберат необходимото мнозинство от 26 гласа.  След 15-минутна почивка..

публикувано на 21.02.24 в 17:35

Задържаха десет души за трафик на мигранти в Бургаско

Десет души са арестувани за трафик на мигранти при специализирана полицейска операция в Бургаска област. Предстои да бъдат повдигнати обвинения, очакват се и още арести. Това съобщи в Бургас министърът на вътрешните работи  Калин Стоянов.  30 групи нелегални мигранти е превела през страната ни задържаната престъпна група, докато тече разследването,..

публикувано на 21.02.24 в 17:20

МЗ предлага отново продажбата на лекарства чрез вендинг автомати

Здравното министерство отново предлага въвеждане на възможността за продажба на лекарства чрез автомати извън аптеки и дрогерии, предаде БНР. Този път с промяна в Закона за лекарствата, става ясно от публикуван за обществено обсъждане проект. Идеята е хората да имат достъп до медикаменти без лекарско предписание, като болкоуспокояващи, очистителни,..

публикувано на 21.02.24 в 16:45

Мартин Баръмов е новият временно изпълняващ длъжността кмет на район "Приморски"

Мартин Баръмов е новият временно изпълняващ длъжността кмет на район "Приморски". Това решиха току-що по време на сесията на Варненския общински съвет.  Решението беше взето със съгласието на 35-има, 0 гласуваха против, а 12 - с "въздържал се".  Мартин Баръмов е заместник-кмет на район "Приморски". Той  ще изпълнява временно длъжността "кмет" до..

публикувано на 21.02.24 в 15:34

Благомир Коцев: Конкурс за нов главен архитект на Варна още не е насрочен заради дела по случая

Ще има конкурс за нов главен архитект на Община Варна, но той все още не е насрочен. Това съобщи по време на редовната сесия на Варненския общински съвет днес кметът Благомир Коцев. Причината все още да не е насрочен конкурсът е, че има дела по случая, поясни кметът. " Хипотетично, ако проведем конкурс и бъде избран нов главен архитект, а съдът върне..

публикувано на 21.02.24 в 15:16

В договора за коледната украса на Варна не е било предвидено демонтирането ѝ

По договор за поставянето и допълването на коледната и новогодишна улична украса във Варна не са били заложени средства за свалянето ѝ. Това е и причината тя все още да не е демонтирана, обясни за Радио Варна кметът на община Варна Благомир Коцев.  "Тази украса е част от договор, който е подписан от предната администрация. Това е рамков договор с..

публикувано на 21.02.24 в 14:27