Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Моряците от спасителен кораб "Протео" станаха екипаж на годината

Във Варна връчиха 21-вите награди на клуб "Океан"

Командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов връчи традиционните награди на клуб „Океан", които се присъждат за 21-ви път. 

Екипаж на годината станаха моряците от спасителен кораб „Протео“. Наградата за офицер на годината беше връчена на капитан II ранг Николай Викторов, командир на фрегатата „Храбри“.

Мичман Веселин Нейчев, флагмански старшина в Бургас, е старшина на 2023-а година, а старши матрос Божидар Димитров, електротехник в бойна част на базов миночистач „Шквал“,също от Бургас, получи отличието „Матрос на годината". 

Наградата за цивилен служител е за Надежда Илиева - метеоролог в Отделението за организация и контрол на летателната подготовка и ръководство на полетите.

Контраадмирал Кирил Михайлов подчерта, че ВМС са успешни, защото хората в тях работят със сърце и душа. 

Капитан втори ранг Калин Караколев - командир на дивизион кораби със спомагателно значение, подчерта, че корабът "Протео" е изпълнил всички планирани тактически учения и плавания по националния проект за подводни интервенции. Започваме да достигаме дълбочини в нашите териториални води, които досега не са били достигани никога - тази година достигнахме 72 метра, посочи той. 

Командирът на фрегата "Храбри" Николай Викторов благодари на командването на ВМС за удостояването с наградата "Офицер на годината". Разчитам на екипажа на кораба и на техния професионализъм. Винаги са готови да свършат тяхната работа с качеството, което надминава всички други, посочи той. 

Подробностите чуйте в звуковия файл:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Съставиха актове на незаконно паркирали на плажа в Шкорпиловци

Съставиха актове на водачите на автомобили, паркирали в защитените зони - плаж "Шкорпиловци" и "Камчийска планина", при проведена акция. Това съобщи министърът на околната среда и водите Петър Димитров, който лично участва в проверките, съвместно с Ерджан Себайтин - директор на РИОСВ-Варна и Трифон Бойчев от МВР- отдел "Престъпления срещу природата"...

обновено на 13.07.24 в 13:48

Традиционният туристически поход по морския бряг стартира от Шкорпиловци

Традиционният туристически поход по морския бряг се провежда за 26-и път от днес до 17 юли. Тази година в него ще вземат участие около 70 туристи от цялата страна на възраст от 7 до 70 години. Организатори са Дирекция „Спорт“ на Община Варна и Туристическо дружество “Черноморски простори“.  Отправната точка за всички маршрути е палатковият бивак в с...

публикувано на 13.07.24 в 12:36
Снимката е илюстративна.

Мирен протест-шествие организират жителите на село Езерово, община Белослав

Мирен протест-шествие, организиран от жители на с.Езерово, община Белослав,  ще затвори важни улици в селото днес  от 18.00 часа до приключване на протестните действия. За пореден път в последните години местните привличат общественото внимание с искания да се ограничи скоростта на движение на превозните средства по републикански път III-2008. Въпреки,..

публикувано на 13.07.24 в 12:32

ПП-ДБ обсъждат какво да правят с втория мандат за съставяне на правителство

Коалицията "Продължаваме Промяната-Демократична България" се събра на Национален съвет. Очаква се там членовете да решат как да процедират след връчването на втория мандат от президента. Заседанието на Съвета се провежда в столичен хотел. “Продължаваме разговорите с нашите партньори относно втория мандат”. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил..

публикувано на 13.07.24 в 11:56
Снимката е илюстративна

Продължава борбата с пожарите в страната

Продължава борбата с пожарите в областите Хасково, Пловдив, Кюстендил и Ямбол Продължава борбата с пожарите в областите Хасково, Пловдив, Кюстендил и Ямбол, съобщиха от пресцентъра на МВР. Действащи и локализирани пожари: Област Хасково: Пожарът в широколистна гора в землището на с. Горноселци, общ. Ивайловград, обл. Хасково не е локализиран, площта..

публикувано на 13.07.24 в 11:50

Украйна порази руска петролна рафинерия в Ростовска област

Украйна порази руска петролна рафинерия в Ростовска област Руско петролно депо в Ростовска област гори след атака на украински дрон, съобщи губернаторът на областта Василий Голубев в Telegram. Няма данни за подстрадали хора. Районът се намира на стотици километри от фронтовата линия. Междувременно руското министерство на отбраната обяви, че силите му..

публикувано на 13.07.24 в 10:31

Правителството предлага 638 лева да бъде линията на бедност от следващата година

Правителството предлага линията на бедност от 1 януари 2025 година да стане 638 лева. Това е заложено в проект на постановление на Министерския съвет, публикуван за обществено обсъждане.  Срокът за обсъждане е до 12 август, включително.  Линията на бедност за 2024 година е 526 лева.  Предложената стойност от 638 лв. съответства на линията на..

публикувано на 13.07.24 в 10:17