Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благомир Коцев представи трима нови заместник-кметове на Варна

4
Снимка: Нина Милошевич

Трима нови заместник-кметове влизат в екипа на Благомир Коцев. Това са Христо Рафаилов, който ще бъде с ресор финанси и бюджет, Илия Коев, който ще отговаря за обществения ред и сигурността и Снежана Апостолова, която е с ресор туризъм и здравеопазване.

Освободени от длъжност са досегашните заместник-кметове Пейчо Пейчев и Тодор Иванов, съобщиха от общинската пресслужба.

Христо Рафаилов е роден във Варна и е завършил Икономическия университет във Варна. Той е с 21 години професионален опит в областта на финансите и банковото дело. Заемал е мениджърски позиции във водещи банки. Също така е хоноруван асистент в катедра „Маркетинг“ в Икономическия университет. Владее английски език. Семеен, с две деца.

Илия Коев е роден във Варна през 1979 година. По образование е магистър психолог. Има повече от 22 години професионален опит в менажиране на екипи и развиване на бизнес в областта на сигурността. Притежава допълнителни квалификации в сферата на икономиката, мениджмънта и строителството. Занимава се активно със спорт. Владее английски и руски език. Баща на две деца.

Снежана Апостолова e родена във Варна. Завършила е Първа езикова гимназия с немски език, впоследствие Икономическия университет във Варна. Има многогодишен опит като мениджър в търговска компания, както и опит в сферата на авиацията в управление на екипи и проекти. Владее немски, английски, руски и испански език. Майка е на две деца.

Припомняме, че за заместник-кметове вече бяха назначени Павел Попов с ресор водещ ресор образование и Диан Иванов с ресори правна дейност, контрол и общинска собственост.

На 14 декември кметът на Варна Благомир Коцев освободи от длъжност досегашния заместник-кмет Христо Иванов. До тогава той отговаряше за строителството и инфраструктурата в Община Варна. Още при встъпването си в мандата през месец ноември, кметът освободи от длъжност досегашните заместник-кметове по правни въпроси Пламена Маринова, култура Ралица Константинова и здравеопазване и социални дейности Коста Базитов. Със заповед на кмета от длъжност беше освободена и Ани Николова - директор на дирекция „Европейски и национални оперативни програми“.






БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Централен плаж Варна

По-малко немски туристи тази година, през юни цени на билети като до Канкун

Във Варна се отчита 25% спад на туристите от немския пазар. Един от факторите, повлияли за това, е фалитът на третия по големина туроператор в Европа FTI, което ни носи 20 000 потенциални посетители по-малко. Основна причина за резултата обаче липсата на изгодни чартърни полети и високите цени на еднопосочните билети. Това каза Иван Грошев,..

публикувано на 02.10.24 в 17:30

Наплив от гръцки студенти в Морско училище във Варна

Напливът от гръцки студенти към Военноморското училище във Варна продължава да е голям. 350 младежи от южната ни съседка се обучават в морски специалности във Варна. Това каза зам.-ректорът по чуждоезиково обучение в ВВМУ "Никола Й. Вапцаров" кап. I ранг доц. д-р Николай Великов. Той припомни, че интересът им се засилва с всяка изминала година от началото..

публикувано на 02.10.24 в 15:05
Атанас Илков

Министър Атанас Илков: Няма данни за заплахи от тероризъм заради напрежението в Близкия изток

Към настоящия момент няма данни от българските и партньорските служби за заплахи от тероризъм и влошаване на средата за сигурност заради напрежението в Близкия изток. Това обяви служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков. Взети са мерки, сред тях - засилена охрана на Посолството на израелската държава в София и на други обекти, съобщава БНР...

публикувано на 02.10.24 в 14:33

Всеки четвърти българин тегли бързи кредити

73% от хората отчитат, че спестяванията им са намалели заради високата инфлация след средата на 2021 г. Това регистрира социологическо проучване на агенция "Тренд", извършено по поръчка на Експертния клуб за икономика и политика (ЕКИП), предаде БНР . "Правилната форма означава първо да платим на бъдещото себе си, чак тогава да харчим остатъка. При..

публикувано на 02.10.24 в 14:19

Шофьор с над 2 промила алкохол блъсна полицейски автомобил на главен булевард в Добрич

Шофьор с над 2 промила алкохол блъсна автомобил на пътна полиция на главен булевард в Добрич. При инцидента няма пострадали. Автомобил с 45-годишен водач е ударил патрулка на булевард "3 март", информират от ОД на МВР- Добрич. Инцидентът е станал около 22:40 на 1 октомври. Катастрофиралият автомобил се е движил с несъобразена скорост, губи..

публикувано на 02.10.24 в 14:13

Президентът свиква извънредно КСНС заради войната в Близкия Изток

На 4 октомври, петък, държавният глава Румен Радев свиква от 10.00 часа в президентската институция извънредно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност. Темата на заседанието е „Рискове и заплахи пред националната сигурност в контекста на конфликтите в Близкия Изток. Необходимост от предприемане на мерки“, съобщиха от прессекретариата..

публикувано на 02.10.24 в 12:10

Допълнително разследват делото за правна помощ от адвокатска кантора на Областна управа през 2022 г.

Прокуратурата трябва да извърши допълнително разследване по делото за правна помощ, оказана от адвокатска кантора през 2022 г. на тогавашния областен управител на Варна (Благомир Коцев). То касае сключването на неизгодна сделка от длъжностно лице, вследствие на която е нанесена значителна вреда за Областната администрация. Това решение взе Варненският..

публикувано на 02.10.24 в 12:05